Huvudmeny
Nyheter
Forum
Filarkiv (avstängt)

Månadens Bild

Info om tågsimulatorer
Auran Trainz
MS Trainsimulator

TrainMaster Trainsimulator
Kuju Railsimulator
BVE


Filarkiv
Downloads Trainz
Downloads MS Trainsim


Visa tågbilder
Månadens Bild
Regler
Tidigare vinnare


Kontakt
Kontakta oss


Nyttiga länkar
Train-sim.com
UK Trainsim


Svenska Järnvägsklubben
Järnväg.net

 
 
Microsoft Trainsimulator

Microsoft Trainsimulator, eller MSTS som det förkortas, släpptes i mitten på 2001 och i Sverige skedde lanseringen vid en happening hos MJ Hobbyexperten i Stockholm juni 2001. Ett evenemang där MSTS visades upp för allmänheten. Nyfikna fick möjlighet att prova simulatorn och se vad det hade att erbjuda. En dryg vecka senare släpptes spelet till försäljning.

I MSTS hittar du sex rutter som följer med och rullande material till dessa rutter. Rutterna är
  • Northeast Corridor i USA
  • Marias Pass i USA
  • Innsbruck - St.Anton i Österrike
  • Hisatsu Line i Japan
  • Odakyu Odawara Line i Japan
  • Settle - Carlisle Railway line i England

MSTS erbjuder en realistisk simulering av hur det är att vara lokförare. En av de första testerna av MSTS i Sverige gjordes av "Tågny" Palm och kan läsa här. Där uttalar sig även en riktig lokförare om känslan i simulatorn. Spelet har idag (2006) ett antal år på nacken men fortfarande är själva körkänslan väldigt bra.

Utvecklare av MSTS var Kuju som också låg bakom MSTS-2 som var tänkt att släppas 2005 men som Microsoft av okänd anledning valde att dra tillbaka.

MSTS är idag tillsammans med Trainz den största/populäraste tågsimulatorn med tusen och åter tusentals nedladdningsbara objekt tillgängliga på olika websiter runt om i världen för att på så sätt lägga in nya lok, vagnar och banor. Från svensk synvinkel finns ett flertal svenskliknande banor tillgängliga. Du hittar dessa hos bland annat Banbyggarna som för övrigt har ett stort antal addons till MSTS på sin site.

Det finns gott om svenska fordon till MSTS. Du hittar det mesta i elloks, diesellok-väg och även vagnar och andra objekt som gör att du kan skapa dig en härlig svensk känsla när du susar fram över spåren.

Var hittar jag mer info om MSTS?
Svenska 3D-Tåg är en utmärkt startpunkt. Här hittar du ett stort (nordens största?) forum där du kan ställa frågor eller visa upp din nya bana eller egentillverkade objekt.

MSTS officiella hemsida
Train-sim.com - En av de första och största siterna om MSTS. Har ett väldigt stort filbibliotek


.
 
 

Svenska 3D-Tåg i samarbete med

Beställ vår första
CW-produkt
Rc-loket till både
Trainz och Railsimulator
 

 
 

Svenska 3D-Tåg 2001-2006