Huvudmeny
Nyheter
Forum
Filarkiv (avstängt)

Månadens Bild

Info om tågsimulatorer
Auran Trainz
MS Trainsimulator

TrainMaster Trainsimulator
Kuju Railsimulator
BVE


Filarkiv
Downloads Trainz
Downloads MS Trainsim


Visa tågbilder
Månadens Bild
Regler
Tidigare vinnare


Kontakt
Kontakta oss


Nyttiga länkar
Train-sim.com
UK Trainsim


Svenska Järnvägsklubben
Järnväg.net

 
 
BVE

BVE, som står för Boso View Express, är en freeware (gratis) tågsimulator från Japan. Trots sin enkelhet är BVE väldigt populärt runt om i världen. Många påstår att den är den överlägset bästa simulatorn om man väger in körkänslan med hur hytten gungar, verklighetstrogna ljud och verkliga rutter.

Här i sverige har BVE tyvärr inte fått samma populäritet som i övriga europa, mycket beroende på att det saknas svenska banor för BVE.

BVE har den begränsningen att du är "låst" i hytt-vy. Det enda du ser är vyn frammåt som en lokförare normalt ser. I andra tågsimulatorer så som Trainz och MS Trainsimulator kan du röra dig omkring i landskapet. BVE bygger mer på en riktigt bra körkänsla och att det finns över 100 verkliga rutter från hela världen. Vill du testa på hur det är att köra tunnelbana i London är det inga problem.

Det finns också en hel del tilläggsprogram som folk knåpat ihop för att lättare kunna bygga banor, skapa realistiska lok, objekt och annat.

Här på Svenska 3D-Tåg finns inget separat forum för just BVE då intresset i sverige är begränsat. Du är dock självklart välkommen att posta information, frågor eller annat om BVE i vårt forum. Tänk dock på att rena tekniska frågor kan dröja innan du får svar då som sagt det är få som använder denna simulatorn.

Var hittar jag mer info?
BVE officiella hemsida
BVE Rutt-databas
BVE Railserve.com

.
 
 

Svenska 3D-Tåg i samarbete med

Beställ vår första
CW-produkt
Rc-loket till både
Trainz och Railsimulator
 

 
 

Svenska 3D-Tåg 2001-2006