Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-12-08, 15:24   #526
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Jag håller med Adde om filsystem.
Loket Di4 är ju i beta, gasen är inte korrekt går inte få läge på noll.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 15:48   #527
nohab
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Norge
Inlägg: 120
Standard

Hei,


Takk for tilbakemeldinger.

For meg er det enklere å kopiere én mappe til Assets-mappen, i steden for å bruke Utilities.exe og rwp-filer. Men det er kanskje fordi jeg er vant til å jobbe i Assets-mappen hver dag. Skal vurdere dette med å pakke filene i rwp-format.

Totte: Bruker du HUD (F3/F4) når du kjører loket? Jeg bruker kun F5-displayet, og kan fint legge den i 0. Men på HUD vil det stå -7% eller noe lignende. Vet ikke hvorfor det er sånn.
__________________
/Øystein - http://3dtog.com/
nohab besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-08, 21:17   #528
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av nohab Visa inlägg
Hei,


Takk for tilbakemeldinger.

For meg er det enklere å kopiere én mappe til Assets-mappen, i steden for å bruke Utilities.exe og rwp-filer. Men det er kanskje fordi jeg er vant til å jobbe i Assets-mappen hver dag. Skal vurdere dette med å pakke filene i rwp-format.

Totte: Bruker du HUD (F3/F4) når du kjører loket? Jeg bruker kun F5-displayet, og kan fint legge den i 0. Men på HUD vil det stå -7% eller noe lignende. Vet ikke hvorfor det er sånn.
Ah, då förstår jag. Noll gas blev -14 med HUD.
En liten undran, har du lust utveckla mer på loket?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-12, 19:01   #529
nohab
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Norge
Inlägg: 120
Standard

Det blir kanskje mer utvikling av loket, spesielt i form av nytt 3d førerrom. Har mange andre prosjekter på gang, så det vil ta litt tid
nohab besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 14:45   #530
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Hej!
Jag upptäckte en liten skillnad i position.
Hur ändrar jag Roa H position till Bergensbanen?
Klickning "Öppna" är oaktiverad, vad är det för nå´t?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Roa H.jpg (49.6 KB, 133 visningar)
Filtyp: jpg Berg.jpg (45.4 KB, 134 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2017-12-20 klockan 15:09.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 14:52   #531
Fippe
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2016
Ort: Sweden Köping
Inlägg: 174
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Jag upptäckte en liten skillnad i position.
Hur ändrar jag Roa H position till Bergensbanen.
Klickning "Öppna" är oaktiverad, vad är det för nå´t?
''Öppna'' då öppnar du mappen som rutten i railworksmappen ligger i

T.ex C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RailWorks\Content\Rou tes\1c5e4e91-bc1e-47b7-8cfd-bb193efee728
Fippe besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 15:10   #532
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fippe Visa inlägg
''Öppna'' då öppnar du mappen som rutten i railworksmappen ligger i

T.ex C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RailWorks\Content\Rou tes\1c5e4e91-bc1e-47b7-8cfd-bb193efee728
Tack!
Men, hur ändrar jag Roa H position till Bergensbanen?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 15:14   #533
Fippe
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2016
Ort: Sweden Köping
Inlägg: 174
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Tack!
Men, hur ändrar jag Roa H position till Bergensbanen?
vet inte
Fippe besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 20:31   #534
nohab
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Norge
Inlägg: 120
Standard

Hei Totte,

Tror du kan endre lat/long i RouteProperties.xml som du finner i rutens mappe. Åpnes med notepad++ eller lignende.
nohab besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 22:24   #535
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 227
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av nohab Visa inlägg
Hei Totte,

Tror du kan endre lat/long i RouteProperties.xml som du finner i rutens mappe. Åpnes med notepad++ eller lignende.
Jag kan säga att det stämmer, men det kan dröja lite innan TS har läst in de korrekta koordinaterna!

att "öppna" är inaktiverat, kan ddet bero på att du kör på helskärmsläget? för mig kan jag öppna utan problem, men läste i manualen att den bara funkar om man spelar i fönsterläge!
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-20, 23:37   #536
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Hej!
Tack för info om koordinator. Jag kunde få exakt på båda rutterna.
Men spåren ligger ändå c.a. 70meter i avvikelse enligt bild.
Jag fattar inte! Och hur får jag dit alla objekten på plats?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Roa.jpg (145.9 KB, 120 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-21, 12:59   #537
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 227
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Det här är mera en begränsning på spelet I sig. Varje rutt är uppbyggd som en matematisk koordinatsystem, så när TS ber dig skapa en ny rutt så fårgar den efter koordinater, där skapas en nollpunkt I spelet, och alla object, spar, landskap osv. positioneras relativt till denna mattematiska nollpunkt. om två rutter har olika koordinater, så har de var sin egen mattematiska nollpunkt I spelet och då funkar de inte ihop. Det går att ändra på lat/long som ovan, vilket gör att nollpunkten "flyttas". och alla objekt, som fortfarande är relativt mot ruttens egna nollpunkt, kommer att "flyttas med", därav effekten som ovan. Det enda som följer lat/long-koordinaterna är google maps och DEM-data-inläsningen som vi har laddat ner! befintlig DEm-data har alltså konverterats till XYZ-koordinaterna relativt till nollpunkten.

Så enklast är att flytta rätt på alla objekt, sedan läsa in ny DEm-data, och sedan göra om landskapat så det blir snyggt. Mycket arbete, men det får man leva med. Därför är det så himla viktigt att alla rutter som ska slås ihop måste ha samma nollpunkt redan från allra första början!
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-21, 13:36   #538
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Hej!
Ja, tyvärr har rutterna egna nollpunkt.
Jag började med ruttbyggen långt innan diskussioner om nollpunkten trädde fram.
Jag har lyckats hämta alla objekt till Hønefoss genom att leka med filer. Jag kopierade mapparna från Roa H till Bergensbanen. Kollade Bergen, spåren var borta!
Installerade Bergensbanen igen så kom spåren tillbaka och likaså i Hønefoss. Texturen på marken i Hønefoss förändrades, så jag får nog måla om igen.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-21, 13:44   #539
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 227
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Ja, tyvärr har rutterna egna nollpunkt.
Jag började med ruttbyggen långt innan diskussioner om nollpunkten trädde fram.
Jag har lyckats hämta alla objekt till Hønefoss genom att leka med filer. Jag kopierade mapparna från Roa H till Bergensbanen. Kollade Bergen, spåren var borta!
Installerade Bergensbanen igen så kom spåren tillbaka och likaså i Hønefoss. Texturen på marken i Hønefoss förändrades, så jag får nog måla om igen.
Jo, nu har vi lärt oss av misstagen till "nästa gång"
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-22, 13:19   #540
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 363
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
Network statement - linjehastighet!

http://brage.bibsys.no/xmlui/bitstre...20Line%20speed
Hej!
Länken till linjehastighet är borta. Jag sökte i flera timmar utan resultat.
Kan någon kunnig sökare hitta den? Tacksam för svar.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
rw-rutter

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009