Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > N3V Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2022-06-16, 10:47   #1
Vänersborgs_Stinsen
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2016
Ort: Vänersborg
Inlägg: 529
Standard Vägskydd

Hej

Är det bara jag som har problem med STL vägskydden i Trainz 2019?

Tycker jag gör precis som i Tane men det vill ej fungera.

klarledarna hittar inte varandra...
__________________
Stinsen Brinner för Bergslagernas Järnvägar.
Edwin Bohm
Vänersborgs_Stinsen besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2022-06-16, 20:29   #2
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Uppland, Sverige
Inlägg: 2 638
Standard

Testade lite snabbt och det verkar vara som du säger, de hittar inte varandra i Surveyor.

Dock så fungerar det för mig om man hoppar över i Driver mode (Ctrl-F2) och sedan direkt tillbaka till Surveyor (Ctrl-F1). Jag tror att Trainz har ändrats hur det fungerar internt i och med "Unified Driver/Surveyor" där man kan hoppa fram och tillbaka mellan dem, så signalerna initialiserar sig inte i Surveyor, utan man måste starta Driver för att de ska börja leta efter varandra. Kan säkert vara liknande problem med andra funktioner på STLs signaler.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-16, 21:34   #3
Vänersborgs_Stinsen
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2016
Ort: Vänersborg
Inlägg: 529
Standard

aha där ser man! Då får jag testa detta!

Men i helgen blir det tåg som inte är digitala! Är ju Bankalas i Skövde, så man får la kolla på riktiga WNJ
__________________
Stinsen Brinner för Bergslagernas Järnvägar.
Edwin Bohm
Vänersborgs_Stinsen besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-16, 23:21   #4
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 353
Standard

Tyvärr är du inte ensam, Vänersborgs_Stinsen. Jag får heller inte STL-X vägskyddet att fungera. När jag satt ut bommar och signaler går det inte att skapa ett namn för skyddet (med ett klick på "no name") ej heller att få upp inställningarna i Property-rutan för signaler och dylikt.
Detta upptäckte jag för länge sedan och har nämnt det i Forumet.

Jag hoppas svenolle i snar framtid får detta fixat. Men nu har ju också senaste tågsimulator Trainz 22 kommit ut så det kanske fungerar där?

Korvtiger skrev: Dock så fungerar det för mig om man hoppar över i Driver mode (Ctrl-F2) och sedan direkt tillbaka till Surveyor (Ctrl-F1).

Det fungerar inte för mig. När jag är i Surveyor läge så hoppar det till Driver (Ctrl+F2), men med Ctrl+F1 så hoppar det inte tillbaka till Surveyor.
Kan heller inte förstå hur det ska fungera då det från början integår att skriva in vägskyddets namn, ej heller att göra inställningarna för alltsammans

Hälsningar
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.

Senast redigerad av benkegbg den 2022-06-17 klockan 01:16.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-18, 10:57   #5
NEBO
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2011
Ort: Järfälla
Inlägg: 106
Standard

Jag har samma problem som ni andra. Därför utvecklar jag banorna i Trainz A NEW ERA där vägskydd och signaler fungerar. Sedan lyfter jag över banorna till 2019. Både vägskydd och signaler fungerar då 2019.
__________________
nebo
NEBO besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-19, 18:50   #6
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 353
Standard

Jättebra tips, Nebo. Synd att jag inte byggde Bensland färdigt där innan jag flyttade det till TRS19. Det Bensland som finns i TANE är inte ens till hälften av vad det är nu.

Även om en uppdatering kommer på det svenska järnvägsskyddet så blir det enormt mycket jobb för mig att byta alla vägskydd i Bensland mot ett fungerande (uppdaterat) svenskt vägskydd. Men det är ändå lättare än att bygga ut Bensland i TANE. Jag väntar och ser....

Hälsningar
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-19, 22:15   #7
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Västerås
Inlägg: 1 714
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av benkegbg Visa inlägg
Jättebra tips, Nebo. Synd att jag inte byggde Bensland färdigt där innan jag flyttade det till TRS19. Det Bensland som finns i TANE är inte ens till hälften av vad det är nu.

Även om en uppdatering kommer på det svenska järnvägsskyddet så blir det enormt mycket jobb för mig att byta alla vägskydd i Bensland mot ett fungerande (uppdaterat) svenskt vägskydd. Men det är ändå lättare än att bygga ut Bensland i TANE. Jag väntar och ser....

Hälsningar
Prova göra som korvtiger beskrev, det kanske funkar någorlunda då?
__________________
//Joakim Wahlberg
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2022-06-19, 23:04   #8
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 353
Standard

Provat med Ctrl och F1 resp F2 men inget av detta fungerade för mig
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:08.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009