Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > 3D-design/Ommålningar - MSTS / Open Rails

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-02-04, 23:11   #76
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

-Ja, det är sant. Jag är ju rookie efter att ha legat på latsidan i 12 år... så jag använder lite större fönster.

53% av stockholm_30.zip, 1 tim 12 min kvar... spännande. Kan man ju åka Sthlm / Uppsala...
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:13   #77
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Vet ni om det går att köpa msts online som online download?
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:14   #78
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Nu är jag inte med, vad är "pärom" ???? Det är startikonen Du skall ändra egenskaper på.
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:16   #79
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av wase Visa inlägg
Nu är jag inte med, vad är "pärom" ???? Det är startikonen Du skall ändra egenskaper på.
//Wase
Stavfel på mobilen förlåt, pärm eller mapp är rätt ord

jag saknar den filen som heter Msts Editor and Tools
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:18   #80
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Hmm, jag har en CD som är 16 år gammal, men jag har hört ryktesvägar att det finns lite tvivelaktiga ställen att tanka ner MSTS... i och med att den inte går att köpa längre... Googla...
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:21   #81
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Som sagt, det är Din startikon på skrivbordet, eller var Du nu har den, som Du skall ändra egenskaper på!!
//Wase
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Untitled-1.jpg (12.2 KB, 31 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:25   #82
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

det har jag med, fast jag inte kan hitta dom, tyvärr.

tror du du kan kopiera den ena *.exe filen och skicka den till mig?

Ska jag fortfarande skicka rutten till dig?
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:26   #83
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Wase det snällt av dig men jag har haft 3 olika Asus datorar utan CD slot, därsom har jag kopierat MSTS vartenda gång, skrivbords ikonerna har jag inte tagit med
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:31   #84
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Har Du MSTS installerat på datorn?
Om Du har det, kan Du gå in i det biblioteket där MSTS är installerat och göra en ny genväg som Du lägger på skrivbordet.
Det är train.exe som Du skall göra genväg på. Högerklicka på train.exe och "nytt" genväg!
Sen skriver Du i det som jag skrivit i egenskaper i den nya startikonen/genvägen..
Jag har MSTS ligger på G: disken så för mig blir det

G:\MSTS\train.exe -toolset -mem:2048

Har Du annan sökväg skriver Du i den!

//Wase

Senast redigerad av wase den 2016-02-04 klockan 23:32.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:31   #85
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 533
Standard

Hej! Kan du köra själva MSTS kan du köra editorerna också. Det är samma exe-fil som simulatorn, train.exe. Nu är jag på jobbdatorn, men du ska göra en ny genväg till train.exe och efteråt lägga till -runeditor eller - toolset. Ibland fungerar den ena, ibland den andra. MSTS-logik...
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:42   #86
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Det funkade med -runeditor!

Tyvärr sluter programmet dock funka efter att ha laddat i ca. 1 sekund.

"Microsoft Train Simulator 1.4 har slutat fungera..."

Jag måste sakna en eller flera filer tror jag
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:45   #87
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

OK, då kör vi lite logisk felsökning.
Börja med att ta bort -mem:2048
så att det bara står \train.exe -runeditor
och prova det.
//Wase
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:54   #88
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Felsökning på kompabilitet - nu funkar msts.

- runeditor

Msts laddar, dock inte msts editor and tools, utan bara vanliga msts haha!

Undras varför den inte laddar editorn
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-04, 23:56   #89
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Testa -toolset istället för -runeditor i egenskaper...
//Wase
Edit: Det får inte vara mellanslag vid minustecknet - runeditor det skall stå -runeditor

Senast redigerad av wase den 2016-02-04 klockan 23:58.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-05, 00:03   #90
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 986
Standard

Jag ber om ursäkt men jag har aldrig varit med om något liknande.
Msts är väldigt, väldigt ostabilt. 16 år med msts men aldrig detta här förrut.

det har laddat en enda gång, och har slutat fungera igen nu fast jag inte ändrat på inställningarna.

nu provade jag med toolset, sen kom det upp en ruta med texten "krävs minst 1024x768" för att köra detta programmet.

Jag ber om tålamod medans jag undersöker detta närmare
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:08.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009