Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Scenarios och scripts

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-03-06, 11:20   #1
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard Tung vagn

God middag. Jag lekte lite med malmvagnarna i TANE och använde då Instant load för att få ett fullastat tåg.

Enligt bilden blev det 5129 ton på en vagn och det med 259 STL sopor. Någon som vet var felet kan vara någonstans? Det känns som om det skulle varit 5129 kg kanskw????
Bifogade bilder
Filtyp: jpg SJ malmvagn Tung..jpg (149.5 KB, 105 visningar)
__________________
M v h
/Pursche
Pursche besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2017-03-06, 14:04   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 988
Standard

Hej Pursche!
Så du har gått över från RW till TANE. Är det p.g.a att det inte finns svenska ånglok till RW, eller?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-06, 17:39   #3
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 101
Standard

Att lasta sopor för R-vagnar i en malmvagn är ju lite udda, vad häner om du lastar malm eller slig?
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-06, 18:18   #4
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 480
Standard

Nej, 5129 ton är helt "korrekt"!
Det är för att produkten Sopor för R-vagnar är en unit-produkt, inte en bulkprodukt, vilket kanske är lite oklart. Alltså en unit av en Sopor för R-vagnar motsvarar en fullastad R-vagn med sopor vilket väger typ 20 ton av dina siffror att döma. Detta till skillnad från exempelvis malm som vi normala människor () lastar i malmvagnar, vilket är en bulkprodukt, där en unit = 1 dm^2 (= 1 liter) och en unit väger alltså lika mycket som en liter av den produkten väger.

Anledningen till att det är på detta viset är för att Lan ville ha en speciell last-mesh till soporna. Denna mesh är specialgjord för R-vagnarna, därav namnet. I normala fall på bulkvagnar som malmvagnar, träkolsvagnar eller kalkvagnar som R-vagnarna ju egentligen är, så har man en animerad lastmesh som tillhör själva vagnen som man bara byter textur beroende på vad man lastar. Därav ser du inte sopmeshen som produkten vill visa.

Om sopor för R-vagnar finns med i queuen för malmvagnarna så borde den tas bort, då borde den inte vara första valet för instant-load.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-06, 19:20   #5
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Ok. Jag måste lära mig att välja vilken last vagnen vill ha. Tack för snabbt svar. Jag valde autoload och det var vad som lastades i vagnarna....

Nej Totte. Jag köpte TMR17 för att kunna göra en ritning på en liten modelljärnväg jag vill bygga bara jag blir pensionär. Då såg jag hur mycket ångloksgodis det finns till Tane och Tmr17. Modelljärnvägen blir skala N och västerdalsbanan i miniatyr 1920.
__________________
M v h
/Pursche

Senast redigerad av Pursche den 2017-03-06 klockan 19:26.
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-06, 22:51   #6
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 480
Standard

I Surveyor (Eller om du har Quickdrive så du sätter ut fordon direkt i när du kör) så klicka på frågetecknet i rutan med lok och vagnar, sedan klickar du på vagnen för att öppna propertyrutan. Där kan du se de "lastköer" med produkter, samt vilka standardprodukter som är konfigurerade att passa. Nu när jag kollar så ser jag att Sopor för R-vagnar mycket riktigt är en av standardprodukterna till malmvagnarna, vilket ju är fel. Malmvagnar lastar man inte sopor på och särskilt inte sopor som unit-produkt när just den lastkön är till enbart för bulk-produkter. (Det är för övrigt även anledningen till att du bara kan ha 256 "stycken sopor" ombord, unitprodukter är begränsade till 256 stycken, till skillnad från bulkprodukter som du som sagt mäter i liter istället)
I den rutan kan du kryssa bort soporna och du kan även ställa in vilken produkt du vill lasta istället.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:44.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009