Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om 3D-design

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-10-13, 23:29   #16
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 836
Standard

Otroligt snyggt, ser fram emot fortsättningen!
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-14, 17:16   #17
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Nu fattas det inte mycket tills vi kan börja pilla i Blueprint Editor.
Endast några destinationsskyltar och fläktar runt om på tåget.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-14, 18:57   #18
newS
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Ostfreesland/Tyskland
Inlägg: 562
Standard

wonderful model
__________________
newS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 00:14   #19
Hamp3
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 134
Standard

Snyggt!
__________________
//Hamp3

SJ InterCity (X31K)
Hamp3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 01:24   #20
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Thanks newS

Tack Hamp3!

Jag är nöjd med dagens insats. Idag har jag lagt in modellen i spelet. Mycket kvar att slipa på, men det är alltid något


Senast redigerad av granders den 2014-10-15 klockan 02:43.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 09:42   #21
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 111
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Vilken av spelen? Train Simulator 2015?

EDIT: Har du tänkt på att göra den tyska varainten DB BR613? Jag tror tyskarna skulle bli glad för det. Finns tydligen flera varianter för europa också!

Tysk hytt med bl.a. PZB: Wikimedia Commons
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!

Senast redigerad av ADDE den 2014-10-15 klockan 16:17.
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 22:41   #22
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Simulatorn jag använder är TS15 men det borde vara kompatibelt med tidigare versioner också! Det ska jag såklart gräva lite i, så återkommer jag.
Det som krävs är att simulatorn ska kunna hantera .dds, vilket jag antar att TS14 kan!
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 23:16   #23
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 111
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

ja, TS15 är i princip en starkt patchad TS14.

Grejen är ju att alla simulatorer uppdateras genom steam. Ska du använda TS2015-funktioner som den nya multibelysningsfunktionen (Se ICE T som referens) så funkar inte tåget i TS14. Sen undrar jag varför folk inte låter deras gamla versioner uppdateras genom steam till TS15?

Jag tycker du ska fokusera dig på TS15, OR och TRAINZ 2009, 2010 och ev. 2012... men det är vad jag tycker iaf.
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-21, 18:39   #24
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Känns som om det har gått relativt snabb för dig att göra denna modellen. Märks att du blivit bättre på modellering
Ser riktigt bra ut!
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-27, 00:32   #25
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Fokus lär stanna kring TS15, ORTS och Trainz 2010 till en början. Ni med kunskaper kring Trainz får mer än gärna ta över modellen när den är färdig till TS15 och konfigurera den för Trainz

Efter ett kortare uppehåll har jag pillat in hytten i spelet. Imorgon lägger jag fokus på kontroller.

granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-28, 11:39   #26
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Kul att se dig tillbaka, och snygg modell!

Hoppas du tar dig tid att avsluta X31an när du är klar med denna, för det var en fruktansvärt fin modell och ett tåg som verkligen saknas i mina ögon.

Men keep up the good work, ser bra ut
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-28, 13:41   #27
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 836
Standard

Ser mycket bra ut..även om jag inte riktigt gillar tåget. Bra jobbat!
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-28, 20:47   #28
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Hmm.. jag lyckas få fart på maskien, det är inga problem.
Däremot lyckas jag inte få kontrollerna att synas i hytten.

När jag exporterar, skall jag då exportera hela scenen som IGS, även kontrollerna, eller bara hytten? Kontrollerna är såklart i .IA.
Hur döper ni era kontroller? Min kombinerade gas/broms kallar jag throttleandbrake, är det helt off?

EDIT: Det löste sig. Visade sig vara en simpel miss i namngivningen.

Senast redigerad av granders den 2014-10-28 klockan 22:01.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-29, 01:15   #29
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

En liten generell fråga till er som har hållit på med ljud och sådant tidigare i Railworks, hur får jag själva Engine-filen att "hitta" Sound blueprinten?
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-29, 16:38   #30
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Förutom att B-vagnen släpas efter A-vagnen går väl allt rätt så bra... x)


Jag tror ju inte det är kopplet det är fel på. Jag har prövat att ha boggi under B-vagnen men då flippar hela tågsättet (antagligen för att det är två boggier på samma ställe?)

EDIT: Även detta löste sig så småningom! Nu har vi Y31R1423 i sin helhet!

Senast redigerad av granders den 2014-10-29 klockan 18:32.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 11:07.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009