Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-03-24, 17:51   #1
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 635
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard Konstigt felmeddelande

Hej.
Får detta meddelande rätt som det är vid buggade eller vid körning.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Felmeddelande.jpg (151.2 KB, 112 visningar)
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2019-03-24, 21:41   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Händer det när du försöker öppna Thn med RW64?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-24, 22:42   #3
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 635
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Nä, arbetar bara i 32.
Kommer när jag plaserar ut lok eller vagnar.
Ibland kan jag plaserar ut fler objekt o ibland kommer det direkt eller när jag ska spara.
Dyker även upp under körning.
Ibland kommer det redan vid laddning.
Har bara hänt på Trollhättan rutten.
Har inte testat annan rutt en nu.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-23, 22:14   #4
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 635
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Fotvarande samma felmeddelande efter ominstallation av Ts19 och rutten.
Bara jag som har problem?
Verkar som det bara är Trollhättan rutten som det dyker upp.
Kan jag sakna något?
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-24, 12:18   #5
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 348
Standard

Nä, bara simulatorn som kraschar. Har hänt för mig när jag bygger på Karlsborgsbanan ibland, men inte särskilt ofta. 32-bitar versionen är mer instabil för mig än 64-bitar.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-24, 14:10   #6
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 635
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jacmob01 Visa inlägg
Nä, bara simulatorn som kraschar. Har hänt för mig när jag bygger på Karlsborgsbanan ibland, men inte särskilt ofta. 32-bitar versionen är mer instabil för mig än 64-bitar.
Intressant,
Arbetar bara med 32,bit prova 64,bit i början med dåligt resultat.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-24, 20:04   #7
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Hej!
Jag bygger mina rutter Thn och Bergensbanen med RW32.
Det går inte att köra simulator med RW64, varför fattar jag inte alls.
Jönköpingsbanan kunde jag köra med RW64 innan nya uppdatering. Nu går det inte längre.
Någon specialist kunna lista ut orsaken, är jag tacksam.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 09:50   #8
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 151
Standard

Jag kör senaste versionen av Jönköping i 64 mode utan problem.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 12:44   #9
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Akki Visa inlägg
Jag kör senaste versionen av Jönköping i 64 mode utan problem.
Konstigt! Hur kommer det sig att min dator fryser sig när jag startar X2000 mot Nässjö i standard läge? Tåget rullade knappt 1 meter och fryser.
Akki, funkar min rutt Thn med RW64? Viktigt för mig att veta.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 15:14   #10
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 635
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Kanske någon kan hitta felorsak i denna logg som jag får tillsammans med mitt felmeddelande.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 15:48   #11
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Här är mitt fall om ni lyckas.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 16:01   #12
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 524
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Konstigt! Hur kommer det sig att min dator fryser sig när jag startar X2000 mot Nässjö i standard läge? Tåget rullade knappt 1 meter och fryser.
Det är väl inte mycket till tröst men jag får samma fel i det scenariot. Vissa andra scenarion laddar inte alls utan simulatorn fryser sig innan det har laddat klart. Jag gissar att det är vissa assets som inte är kompatibla med 64 bit.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 16:09   #13
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 348
Standard

Jag kan iallafall meddela att jag kunde öppna och köra Trollhättan i 32-bitars, men simulatorn öppnade inte ens rutten i 64-bitars. Har testat att ladda scenarios som kom med rutten och även att skapa nya. Karlsborgsbanan fungerar felfritt i båda versionerna, ännu bättre i 64-bitars. Detta gäller även för alla andra rutter jag har i simulatorn.

Som Hgv skrev kanske det är ett asset som inte fungerar, men jag har även använt samma assets som Totte har använt sig utav i Karlsborgsbanan och denna som sagt har fungerat felfritt. Om vi tror att det då skulle vara assets är kanske Göteborg C boven i dramat? Annars är det era datorer som helt enkelt inte gillar 64-bit.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 16:15   #14
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Jacmob01 Visa inlägg
Jag kan iallafall meddela att jag kunde öppna och köra Trollhättan i 32-bitars, men simulatorn öppnade inte ens rutten i 64-bitars. Har testat att ladda scenarios som kom med rutten och även att skapa nya. Karlsborgsbanan fungerar felfritt i båda versionerna, ännu bättre i 64-bitars. Detta gäller även för alla andra rutter jag har i simulatorn.

Som Hgv skrev kanske det är ett asset som inte fungerar, men jag har även använt samma assets som Totte har använt sig utav i Karlsborgsbanan och denna som sagt har fungerat felfritt. Om vi tror att det då skulle vara assets är kanske Göteborg C boven i dramat? Annars är det era datorer som helt enkelt inte gillar 64-bit.
Så du tror orsaken är GbgC. Men Bergensbanen då? Eller windows10?

Senast redigerad av Totte den 2019-05-25 klockan 16:51.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-05-25, 16:51   #15
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 524
Standard

Jag misstänker att det har med signaler att göra. Har haft liknande krascher då jag placerat länkar till vägskydd fel, då kraschade simulatorn när ett tåg passerade första länken till vägskyddet. Kan det vara så att 64-bitsversionen är extra känslig för sånt?

I så fall tyder det på att Jacmob har en annan version av signalerna, vilket nog inte är omöjligt då det finns en del olika versioner.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:26.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009