Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails

Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-10-08, 20:46   #1
DV12
Senior Member
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: , , Finland.
Inlägg: 651
Skicka ett meddelande via MSN till DV12
Standard Tunnelbane objekt

Hej!

Jag undrar nu var man kan ladda ner tunnelbane objekt så som spår textur, underjordiska stationer, tunnlar osv...... Skulle var jätte tacksam för länkar till sidor med ovan nämnda saker.


/Johan
DV12 besöker inte forumet just nu  
Gammal 2003-10-09, 01:20   #2
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 874
Standard

Hej DV12!

Att få tag i lösa t-bane saker är inte lätt. Har hittat ett par saker du kanske kan använda!?

En underjordisk station:
http://www.msts-objekte.de/include.p...677ecb1016033d

Spårtextur med 3:e skena:
http://www.uktrainsim.com/filelib-di...ebd532b8a40520

Men vore jag du, skulle jag hört med han som gjort Wiener U-Bahn eller RET metro, om jag fick måla om och använda deras objekt.

Wiener U-Bahn
http://www.excelsior.at.tt/

RET metro
http://www.retmetro.netmenu.nl/

Har du SLT (Wases och min t-bane rutt), kan du plocka ut Wases snygga underjordiska station ur den. Går att göra fler versioner av den sen. Har för mig filen heter: teststation.s????? Öppna den i SFM och kolla vilka ace-filer som hör till!

SLT kan laddas ner här: www.train-sim.com


http://pirpen.cjb.net/
Pierre besöker inte forumet just nu  
Gammal 2003-10-09, 17:02   #3
DV12
Senior Member
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: , , Finland.
Inlägg: 651
Skicka ett meddelande via MSN till DV12
Standard

Tack så mycke Pierre! Har du något bra tips på hur jag kan plocka ut objekt från en rutt? de e ju lite jobbigt att hitta alla filer bland med dom andra och ta ut texten ur ref filen då man int vet var den är!


/Johan
DV12 besöker inte forumet just nu  
Gammal 2003-10-09, 17:44   #4
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 874
Standard

Hej igen!

Att plocka enstaka objekt ur rutter kan vara lite svårt, men det går.
Öppnar man rutten i Route Editor, markerar och högerklickar på objektet, så kan man se vad s-filen heter. Skriv ner detta namn!

s-filen och en sd-fil med samma namn hittar du i shapes mappen (dom behöver du!).

ace-filen/filerna brukar också ha samma/liknande namn och dom hittar du i textures mappen. Bästa är dock att öppna s-filen med SFM och titta efter vilka ace-filer som hör till objektet.

s- och sd-filerna ska in i din rutts shapes mapp.
ace-filen/filerna ska in i din rutts textures mapp.

När det gäller det som ska skrivas in i ref-filen, så kan man leta efter objektet i ruttens ref-fil och kopiera in det i sin rutt. Men man kan skriva själv också.

Det är bara att kopiera ett static avsnitt ur ref-filen som beskriver t.ex. ett hus och skriva in den nya s-filens namn!

Ex:

Static (
Class ( PierreModeller ) <--Ändra till vad du vill
Filename ( Pierre.s ) <--Ändra till s-filens namn
Align ( None )
Description ( Pierre ) <--Ändra till det som beskriver objeket
)

Tänk på att för att släppa rutten sen, så behövs i många fall tillstånd av dom som gjort objekten (står i objektens readme-filer!).

Har man gjort ny mark själv och vill ha alla objeken som finns i t.ex. KMJ, så kan man kopiera shapes och textures mapparna i KMJ till sin egen rutt. Kopiera också ref-filen till din mapp och döp om den till namnet din rutts ref-fil har. Då har du alla objekt som finns i KMJ i din rutt!



http://pirpen.cjb.net/
Pierre besöker inte forumet just nu  
Gammal 2003-10-10, 10:11   #5
Orbiter fan
Senior Member
 
Reg.datum: Apr 2003
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 207
Standard

Är det någon som har planer på att bygga stockholms tunnelbane nätverk? det vore roligt.
Orbiter fan besöker inte forumet just nu  
Gammal 2003-10-10, 12:30   #6
Mark
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Netherlands
Inlägg: 99
Standard

Citat:
quote:Men vore jag du, skulle jag hört med han som gjort Wiener U-Bahn eller RET metro, om jag fick måla om och använda deras objekt.

Wiener U-Bahn
http://www.excelsior.at.tt/

RET metro
http://www.retmetro.netmenu.nl/
Hemsidan av RET Metro (Rotterdam) har bytat till http://retmetro.nl/msts_index.htm.

Mvh
Mark
Mark besöker inte forumet just nu  
Stängt ämne

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
Objekt ut i de fria... :-) Hawk Landskapsdesign - MSTS / Open Rails 13 2004-06-15 00:01
Begränsning av objekt????? Pierre Landskapsdesign - MSTS / Open Rails 5 2003-03-25 18:16
Nya objekt från Tomas finns för nedladdning... Janne 3D-design - Trainz 2 2002-12-02 16:09
Sammanfogning av objekt i Gmax/3D studio? Mikael 3D-design/Ommålningar - MSTS / Open Rails 2 2002-06-01 17:57
Höja/sänka objekt i editorn? Mikael Trainz - Allmänt om Trainz 0 2001-12-23 21:12



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:12.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009