Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Övrigt > Off-topic

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-06-23, 13:32   #1
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Standard Hjälp!

Hej, Det är så här att i min dator har jag 4 GB minne (RAM) = 4000 MB men det står på de flesta ställen att jag har 3071 MB Minne (RAM) vad beror det på? Är det så att den använder bara 3 GB sitället för 4 GB? Kan man då aktivera det?
Och sedan har jag en Processor: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor Men jag har för mig att den använder bara 2 kärnor istället för 4 kärnor. Hur kan man kolla upp det och kan man aktivera de 2 andra kärnorna också eller? Och om man aktiverar de, vad kommer hända då? Kommer datorn bli snabbare eller kommer den att krascha?

Citat:
Windows: Windows Vista Home Premium Edition Service Pack 2 (Build 6002)
Memory (RAM): 3071 MB
CPU Info: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor
CPU Speed: 2297,5 MHz
Display Adapters: ATI Radeon HD 4650
Hard Disks - Free: C: 318,7GB | D: 458,3GB
Manufacturer: American Megatrends Inc.
Product Make: Aspire M5201
Motherboard: Acer RS780HVF
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Systemspec_1.jpg (140.8 KB, 76 visningar)
Filtyp: jpg Systemspec_2.jpg (273.5 KB, 76 visningar)

Senast redigerad av Romet12 den 2011-06-23 klockan 13:40.
Romet12 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2011-06-25, 12:49   #2
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Question

Är det någon som kan hjälpa mig med det?
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-25, 16:38   #3
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 314
Standard

Hej!
Jag kan bara svara angående ramminne. Win Xp och Vista klarar inte 4GB minne så det blir lite över 3Gb.
Win 7 klarar 4Gb eller mer.
Det enda du kan göra är byta upp till Win 7 eller byta dator.
Totte besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-25, 16:59   #4
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 314
Standard

Om processor: http://windows7forums.com/windows-7-...ml?language=sv
Totte besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-25, 17:40   #5
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Unhappy Ett annat problem!

Hej igen!
Är tacksam för era svar. Men nu har jag ett annat problem. Istället för att starta ett nytt tråd så skriver jag här.

Det är att jag har en lite minidator med Windows XP. En dag när jag startade datorn så fastnade den på ett ställe strax efter start där det stog och står Windows logo och text "Windows startas..." och mer händer inget. Så nu undrar jag vad som kan ha hänt. Det hände bara över natten. Och det funkar fortfarande inte.
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-25, 18:19   #6
Olaf Lindström
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Jönköping
Inlägg: 2 867
Standard

Problemet med minnet beror på att du har kör ett 32-bitars OS. Byter du till ett 64-bitars OS så kommer du se 4096mb istället för 3071Mb.

Angående den bärbara datorn så kan du prova att göra en ATX-reset:
1. Koppla bort alla sladdar ur datorn(även strömsladden)
2. Ta ut batteriet(laptop)
3. Håll inne power-on knappen i datorn i 30 sek(cirka)
4. Koppla in det mest nödvändiga(ström+mus/tgt-bord) och kör igång, se om det hjälpte.
__________________
Mvh: Olaf Lindström, Moderator Svenska 3d-tåg,forumets regler
Olaf Lindström besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-26, 12:09   #7
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Olaf Lindström Visa inlägg
Problemet med minnet beror på att du har kör ett 32-bitars OS. Byter du till ett 64-bitars OS så kommer du se 4096mb istället för 3071Mb.

Angående den bärbara datorn så kan du prova att göra en ATX-reset:
1. Koppla bort alla sladdar ur datorn(även strömsladden)
2. Ta ut batteriet(laptop)
3. Håll inne power-on knappen i datorn i 30 sek(cirka)
4. Koppla in det mest nödvändiga(ström+mus/tgt-bord) och kör igång, se om det hjälpte.
Hej Olaf Lindström. Tack för ditt svar!
Glömde säga att det handlar om en mini laptop med 10,1-tums skärm.

Skickar en bild hur och var den stannar till och efter det händer ingenting mer.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg IMG_0141[1].jpg (319.2 KB, 46 visningar)
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-26, 12:16   #8
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 314
Standard

Jag känner igen felet. Troligen är moderkortet som håller på gå sönder.

Senast redigerad av Totte den 2011-06-26 klockan 12:21.
Totte besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-26, 12:25   #9
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Jag känner igen felet. Troligen är moderkortet som håller på gå sönder.
Är det något man kan göra åt det? Eller är det bara att släppa tag i datorn? Jag menar jag har filer på datorn som jag skulle vilja gärna komma åt igen.
Finns det någon möjlighet att göra backup på filerna?

En annan fråga:
Jag tänkte byta Processor i min stationära dator. Just nu har jag:
CPU: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor
CPU Socket: Socket AM2+ (940)


Kommer den här CPU/Processorn att funka i min dator? ---> AMD Phenom II X4 955 Black Edition
CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition
CPU Socket (Kompatibilitet): Socket AM3


Jag tänkte uppgradera datorn till bättre, har då en AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor och en ATI Radeon HD 4650 samt en ATI Radeon HD 3200.
Så jag skulle behöva hjälp med det, jag har aldrig uppgraderat min dator. Så jag vet ingenting om hur man ska tänka och på vad etc.

Senast redigerad av Romet12 den 2011-06-26 klockan 12:49. Anledning: En fråga till!
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-26, 13:35   #10
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 314
Standard

Romet12 skriver:
Är det något man kan göra åt det? Eller är det bara att släppa tag i datorn? Jag menar jag har filer på datorn som jag skulle vilja gärna komma åt igen.
Finns det någon möjlighet att göra backup på filerna?
*************************************************

Om vissa delar av moderkortet är utbrända, så tyvärr måste du släppa laptop. Hårdisken kan tas ut och förhoppningsvis kan du kopiera dina filer över till externminne. Klarar du inte, lämna laptop till datatekniker om hjälp.

Senast redigerad av Totte den 2011-06-26 klockan 13:41.
Totte besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-27, 10:51   #11
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Question Kan någon annan hjälpa med den här frågan då?

Jag tänkte byta Processor i min stationära dator. Just nu har jag:
CPU: AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor (2,30 GHz)
CPU Socket: Socket AM2+ (940)


Kommer den här CPU/Processorn att funka i min dator? ---> AMD Phenom II X4 955 Black Edition
CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3,2Ghz)
CPU Socket (Kompatibilitet): Socket AM3


Jag tänkte uppgradera datorn till bättre, har då en AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor och en ATI Radeon HD 4650 samt en ATI Radeon HD 3200.
Så jag skulle behöva hjälp med det, jag har aldrig uppgraderat min dator. Så jag vet ingenting om hur man ska tänka och på vad etc.

Senast redigerad av Romet12 den 2011-06-27 klockan 10:54.
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-06-27, 11:36   #12
Romet12
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Sweden
Inlägg: 281
Standard Messenger

Hur kan jag lägga en egen animerad GIF bild på MSN som profilbild? Jag har gjort en egen animerad bild av en videoklipp. När jag ska ladda upp den på MSN (Windows Live Messenger) då får jag upp ett meddelande:
Citat:
"Filen du har valt är inte en giltig bildfil. Välj en annan fil."
Romet12 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 10:19.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009