Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > 3D-design - DTG - Train Sim World

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-07-01, 16:31   #1
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard Kan någon hjälpa mig exportera ommålade modeller?

Hej! Jag har målat om ATC 01-skylten med vit bakgrund och döpt det till SE Sign ATC Distance. Problemet är att det inte syns i min tågsimulator och jag tror det beror på att jag har fel antal bitmaps, men kan vara något annat också. (Både i GIMP och i Paint.net kan jag inte välja hur många bitmaps det ska vara... kan vara fel format också, vad vet jag...)

Kan någon som har Photoshop, eller Paintshop pro, konvertera texturfilen så den har rätt antal bitmaps enligt screenshottet som följer med arkivet? Så ska jag försöka få in det i tågsimulatorn igen.

Tack på förhand. (Ladda gärna upp slutresultatet här på tråden om du vill. Det går ju inte att skicka filer genom PM.
Bifogade filer
Filtyp: zip SE Sign ATC Distance (Repaint).zip (7.1 KB, 4 visningar)
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 16:57   #2
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Kolla om den här fungerar.

EDIT:
Skall den gråa kanten som finns längst upp och till vänster vara där?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg dot.JPG (17.4 KB, 99 visningar)
Bifogade filer
Filtyp: zip signdot.zip (1.4 KB, 3 visningar)
__________________

Mvh, Roger

Senast redigerad av Rogge den 2015-07-01 klockan 17:00.
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 17:16   #3
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Näe, fortfarande helt osynlig

Ja, den gråa kanten omfattar baksidan av skylten, t.ex. denna här nedan:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2015-07-01_00001.jpg (179.3 KB, 98 visningar)
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 17:54   #4
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
Näe, fortfarande helt osynlig
O.k, då vet jag inte vad det kan vara för något. Jag öppnade din .dds-fil och sparade om den enligt specifikationen valde alternativet "Generate MIP maps" istället för att välja "Use Existing MIP maps" och sätta den till 6. Jag målade om en sak för en kort tid sedan och varje gång jag *inte* valde "Generate MIP maps" så blev det fel. Att välja "Generate MIP maps" var ett tips jag fick på ett annat forum. (UKTS)

Den sign-dot.TgPcDx som följer med i din zip-fil kan jag inte se på i RW Tools. Om jag däremot sparar om sign-dot.dds med alternativet "Generate MIP maps" och sedan konverterar filen till en ny sign-dot.TgPcDx så kan jag se den i RW Tools. Om jag sparar .dds-filen med "Generate MIP maps" satt till 6 så blir den konstig att se på...

Hoppas att någon annan kan lösa ditt problem!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg save.JPG (48.6 KB, 98 visningar)
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 18:00   #5
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Jag fick iofs två felmeddelanden som ser ut så här men som inte säger mig så mycket.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg errors.jpg (66.7 KB, 99 visningar)
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 18:08   #6
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Jag tog SE Sign ATC (tror det var 01, men det ser man vad det var...) som grund och målade om den. Kanske det kan komma till hjälp?

Fick samma felmeddelande efter ett tag, dock inte i början efter att jag återkonverterade. Kan jag få se din .dds-fil med bitmaps på nr. 6?

EDIT: Jag utgick från denna guide: http://www.rstools.info/tutorials/Re..._RailWorks.pdf
Men mina ritprogram somsagt lät inte mig välja antalet bitmaps vid exportering... :/

EDIT2: Min ommålning har en filgång till Assets\newS\sweden\RailNetwork\ADDEs_Repaints. Om du vill kan du få filkopiorna av mig och testa om det går bättre då.
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!

Senast redigerad av ADDE den 2015-07-01 klockan 18:16.
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 18:51   #7
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 423
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
Fick samma felmeddelande efter ett tag, dock inte i början efter att jag återkonverterade. Kan jag få se din .dds-fil med bitmaps på nr. 6?
Här har du .dds-filen sparad med "Use Existing MIP maps" satt till 6.
Bifogade filer
Filtyp: zip signdot_MIP_6.zip (719 bytes, 3 visningar)
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-01, 19:11   #8
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Fick tyvärr samma fel... får väl se om det finns någon lösning på problemet...
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-05, 13:42   #9
Hamp3
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 134
Standard

Hade exakt samma problem när jag gjorde Hitachi SEC repainten men tyvärr gjorde jag aldrig någon repaint guide (som jag halvlovade dig) så jag har glömt hur jag löste det. Har själv gett upp ett ommålningsprojekt p.g.a. detta så...
Jag tror det handlade om att välja rätt DDS-inställningar vid export, men det hjälpte ju inte mig förra gången så det borde kanske vara något mer...

Såhär exporterade jag: (Paint.NET)


Här är guiden jag följde första gången: (när jag lyckades)
http://mullys.webs.com/repaint-tutorial
__________________
//Hamp3

SJ InterCity (X31K)
Hamp3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-05, 15:56   #10
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Kollade också på den guiden... Det gick inte så bra. Men det var en skylt jag målade om. Dock så såg jag att filsökvägen till texturerna var fel... (Började med [00] och saknade filändelse.) Men det gjorde ignen skillnad.

Jag har frågat Sil1207 från RailWorks.dk (Han som gör DSB ICE-TD och alla destinationspaket) om han kan hjälpa mig måla skylten, samt Systemskyltar (H, S, E2. etc.) och X420. Han vill gärna prova, sa han. (Just nu är han bortrest...)

Förresten, vilket typsnitt har järnvägstavlorna, t.ex. systemskyltarna?
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!

Senast redigerad av ADDE den 2015-07-05 klockan 15:58.
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-05, 16:52   #11
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 319
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Jag skulle vilja ha hjälp med spårragningen av säckspåren och spår 8/10-13 under Cityterminalen och klarabergsviadukten. Jag ser dem inte tack vare byggnaderna. och Googles kartalternativ är inte tillräckliga. Vore tacksam om jag fick hjälp med detta. Alt. att jag lånar ut rutten till den som är intresserad att fixa till området år mig. Tack!
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:37.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009