Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Landskapsdesign - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-11-19, 18:53   #1
21felix
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 17
Standard Bygga i Trainz

Hejsan!

Har lite smått börjat bygga det som saknas på Stockholms tunnelbana.
Är helt nybörjare på att bygga i Trainz och skulle vilja ha grindarna (se bild) på stations ändarna på alla stationer men dom verkar vara "inbyggda" på själva stationen så man kan inte ta dom så.

Så finns det något sätt att bara ta grinden?

Och om jag tex. vill bygga egna skyltar, vilket/vilka program ska jag använda?

Tack på förhand!!

EDIT: Bilden vart väldigt stor men vet inte hur man kan ändra detGrind.JPG

Senast redigerad av 21felix den 2009-11-19 klockan 22:47.
21felix besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2009-11-19, 19:31   #2
X2an
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Stockholms län
Inlägg: 498
Standard

Grinden som du visar är tyvärr inbyggt i stationen, för att ta bort den, måste man ändra i im-filen. Jag tror att man ska använda Gmax fast jag vet inte. Har alldrig sysslat med sådant.
__________________
X2an!
X2an besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-19, 19:39   #3
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Jag har inga grindar på de underjordiska stationerna i Tunnelbana Preview. Fast det här kanske är ett annat underjordiskt objekt med grind, som inte finns i Tunnelbana Preview-rutten?
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-19, 19:44   #4
21felix
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 17
Standard

Nej jag har inte heller några grindar förutom på den här (Hornstull) men skulle vilja ha det på alla. Har laddat ner Gmax och ska försöka experimentera lite.
21felix besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-19, 21:37   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Bildstorleken kan du ändra ner till 850pixelbredd.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-19, 22:53   #6
21felix
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 17
Standard

Har kollat runt lite i gmax men fattar i princip noll.

Någon som kan förklara lite eller har någon bra guide?
21felix besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-20, 01:02   #7
leoj
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Stockholm, Sweden
Inlägg: 1 428
Skicka ett meddelande via ICQ till leoj Skicka ett meddelande via Skype™ till leoj
Standard

nope, du kan inte ändra ett objekt som redan finns inlagt i trainz, såvida skaparen inte skickat med gmax filen.

.im går inte att öppna för redigering
__________________
/Leoj
Jaudidamdamdubidamdam
leoj besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-20, 19:19   #8
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 489
Standard

Bra guider till gMax:

http://www.worldoftrainz.com/Pages/Tutorials.htm

http://www.44090digitalmodels.co.uk/cc_tuts.html

Framför allt den sista rekommenderar jag starkt!
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-11-20, 21:01   #9
21felix
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 17
Standard

Tackar ska läsas
21felix besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009