Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Guider/tutorials - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-10-26, 13:44   #1
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 150
Standard Tappat alla extra assets i Editorn TS2015

Hej
tappat alla nedladdade assets i den nya editorn, listan är tom! Hur kommer jag tillrätta med detta?
Likaså fungerar inte Google maps- de blå cirkulerande pilarna syns för ett ögonblick men ingen avbild från foton visas?

/Åke
Akki besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2014-10-26, 20:22   #2
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Angående Google maps, finns fönstret på höger sida om man kan scrolla ut kvar även om du inte ser kartan?
__________________
M v h
/Pursche
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-27, 07:00   #3
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 150
Standard

Ja, den finns där men att förändra reglarna hjälper inte.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-27, 14:26   #4
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Jag tänkte mest på om den låg under marken så du inte ser det eller om den helt enkelt slår igen google maps men då försvinner fönstret på höger sida också..... Vilka inställningar kör du med för Google maps?
__________________
M v h
/Pursche
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-27, 17:08   #5
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 150
Standard

Så har jag också tänkt men trorinte det är förklaringen. Här kommer inställningarna:
Se bilaga
Bifogade filer
Filtyp: pdf Google settings TS2015.pdf (163.5 KB, 24 visningar)
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-27, 22:15   #6
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Ursprungligen skrivet av AddictiveBiscuit:
Is it just me having problems with not getting google maps to work? The blue loading circle appears for a second or two then dissapears.


Double-check your api key, and re-enter it


Prova detta
__________________
M v h
/Pursche
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-28, 19:27   #7
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 150
Standard

Jag är ny med API key, försökte förstå hur man fixar en sådan men nej, obegripligt tyvärr, några tips....?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-29, 22:52   #8
Hamp3
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 134
Standard

En API-key är en säkerhetsmekanism som används för att kontrollera hur många och vilken sorts förfrågningar ett program(TrainSimulator) kan skicka till en webbtjänst(Google Maps). Med hjälp av detta kan man bl.a. förhindra att en server blir översvämmad med förfrågningar och därmed "sänks".
Alltså, på samma sätt som användare loggar in med användarnamn och lösenord kan ett program logga in med en s.k. "API key" till en webbtjänst.

Har inte själv testat, men här är en guide för hur man lägger till en API-key:
http://www.trainsimulatornews.com/20...-in-train.html
(OBS. I guiden står det att man inte måste ha en API-key, utan den är bara ifall man vill ha extrafunktioner.)

Jag hade nog testat köra en "Verify Integrity of Game Cache" i Steam - med lite tur kan det fixa både ditt Google Maps och ditt Assets problem.
__________________
//Hamp3

SJ InterCity (X31K)
Hamp3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-30, 18:08   #9
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 150
Standard

Sagt och gjort men det hjäpte inte.
Justera upplösningen hjälper inte heller.

Hur svårt kan det vara?

/Åke
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-11-02, 18:15   #10
Hamp3
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 134
Standard

Har tyvärr inga fler tips. ...Antagligen enklast att ge upp och installera om allt och sen lägga till alla nedladdade assets på nytt.
__________________
//Hamp3

SJ InterCity (X31K)
Hamp3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:29.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009