Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Allmänt > Allmänt om tågsimulatorer

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-03-08, 13:29   #1
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard [OR] v645 9 mars

I morgon ska nästa version av OR släppas.

Under tiden finns en film att se:

http://www.youtube.com/user/OpenRails
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2011-03-08, 13:47   #2
spyfrog
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Gävle
Inlägg: 1 535
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
I morgon ska nästa version av OR släppas.

Under tiden finns en film att se:

http://www.youtube.com/user/OpenRails
Spännande. Vet du om den här versionen också innehåller ett källlkodssläpp och hur deras licens kring källkoden kommer att se ut?
Vågar man hoppas att definitionen av "open" som de har nu är mera anpassad efter vad "open" brukar betyda i open source projekt?
spyfrog besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-08, 19:55   #3
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av spyfrog Visa inlägg
Spännande. Vet du om den här versionen också innehåller ett källlkodssläpp och hur deras licens kring källkoden kommer att se ut?
Vågar man hoppas att definitionen av "open" som de har nu är mera anpassad efter vad "open" brukar betyda i open source projekt?
Ingen aning om det även innebär källkodsläpp. Har inte satt mig in i den biten, det överlåter jag till dom som kan nått...

***

Några reflexioner på filmen:

  • nu fungerar signaler
  • vägövergångar fungerar inklusive bilarna
  • visst är det väl så att ånglokets rök inte går genom bron? partikeleffekt har nämnts som nått som skulle i viss mån finnas med.
  • Slirande lok
  • objekt i vägen skymmer ljuset från loket
En del saker som kanske inte syns på film ska bli intressant att se om det är implementerat. Så det blir intressant att testa denna version verkligen. Är ju ingen färdig release det här, så en del är säkert inte fullt fungerande. Men vackert såhär och skoj att kunna följa utvecklingen på egen dator.
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-08, 19:57   #4
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Ni som har testat, fungerar hytter (Cabview) än i OpenRails?
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-08, 20:20   #5
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
Ni som har testat, fungerar hytter (Cabview) än i OpenRails?
I v0.360 fungerar dom inte.
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-08, 20:24   #6
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Ok
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 09:30   #7
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard

http://www.openrails.org/release.html

__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 10:46   #8
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Hej!
Jag installerade och testade. Jag öppnade min rutt Thn_2 och under uppladdningen hände nå´t enligt bilden. Kommer inte längre än så här. Vad är det för fel? Jag förstår inte.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg OR_fel.jpg (156.5 KB, 197 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 10:58   #9
leoj
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Stockholm, Sweden
Inlägg: 1 424
Skicka ett meddelande via ICQ till leoj Skicka ett meddelande via Skype™ till leoj
Standard

Felet är att du någonstans har något som är uppbyggt av en Array (tänk dig att det är en byrå med massa lådor). Dock finns det på något annat ställe något som vill hämta nått ur en av dessa lådor. Men den lådan som den vill hämta ur finns inte med i byrån, så därför får du detta fel.

Det ser ut att vara någon växel som genererar detta fel.
Mer än så kan jag desvärre inte säga dig då jag inte är så insattt i varken MSTS eller OR..
Frågan är om någon annan har samma fel med den rutten?
Prova Googla efter System.Index.OutOfRangeException + msts eller openrails och kolla vad du hittar

Hur är det, måste jag ha MSTS för att OR ska fungera?
__________________
/Leoj
Jaudidamdamdubidamdam

Senast redigerad av leoj den 2011-03-09 klockan 11:02.
leoj besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 11:00   #10
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard

Totte: Jag antar att du redan har XNA framework 3.1 och .NET Framework 3.5 SP1 installerat eftersom du väl redan kört OR?

Har du testat en annan rutt?
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se

Senast redigerad av Mazz den 2011-03-09 klockan 11:04.
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 11:04   #11
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 376
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av leoj Visa inlägg

Hur är det, måste jag ha MSTS för att OR ska fungera?
Du måste ha MSTS "i princip" installerat. Inte för att OR använder någon som helst programdel i MSTS, men den använder rakt av allt contents, såsom fordon, consists, rutter och global.

Jag antar att om man vill, så kan det räcka att lägga de foldrarna i en egen mapp och ange sökväg dit i OR, men det har jag inte testat än. Det skulle väl kunna vara en framkomlig väg kanske för dom som inte har MSTS.

***

Snabb test i JBJ2:

  • Tog en stund att hitta bromsknappen, den är inte lika som i förra versionen.
  • Panik att inte kunna stanna före signalen, nödbroms räckte inte... Nåja, OR stoppade tåget själv. Hmm..
  • Signalbilderna på dvärgarna hamnar felaktigt. Samma effekt på de gamla signalerna.
  • Skuggorna ser nu i min burk bra ut.
  • AI-tåget (Rc) ville inte fortsätta trots kör. Kanske kom jag för långt ändå...
Snabba reflexioner bara, nu måste jag göra lite nytta IRL oxå...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg mazz_orts_06.JPG (121.8 KB, 195 visningar)
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se

Senast redigerad av Mazz den 2011-03-09 klockan 11:42.
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 11:54   #12
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

Jag har allt installerat på rätt plats. Provade KMJ4, Inlandsbanan och VBSR4 och de funkade bra. Däremot Trollhattan_Light och Thn_2 funkade inte. Eftersom Thn_Light inte funkade så måste det betyda nå´n växel inte är okej mellan Kornsjö-Oslo.
Men var vet jag inte!!?? Det tar evigheter att hitta den.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-09, 16:15   #13
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard

När jag tog fram SJ litt B till JBR2, får den lång lista med fel. OR godkänner inte loket!!!??
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-03-31, 16:39   #14
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard Ny version uppdaterad

Hej!
Jag läste TogSim.dk om att OR har uppdaterats. Jag har laddat hem och ska testa den.
http://www.openrails.org/
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-04-01, 00:26   #15
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 068
Standard Har testa den...

Hej!
Nix, den funkar inte för min rutt heller och även Ligth-ver. Ångloket SJlitt-B funkar inte heller.
Jag bifogar loggfilen här, så ni som är bra på dator kan läsa. Jag fattar noll.
Bifogade filer
Filtyp: zip ORlogg.zip (2.2 KB, 10 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009