Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Guider/tutorials - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-10-09, 20:18   #1
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 841
Standard Nya splash och laddbilder i TS2014

Tröttnade på bilderna som visas när man startar TS2014 och när man laddar ett scenario.

Läste om en som gjort egna, så jag testade också. Tog dock Mazz bilder från Backa ind. område (för dom är så jäkla snygga!)..

1. Ta tre snygga screenshots i 1920x1080 upplösning (eller förstora/förminska dom senare).

2. Gå till railworks/data/textures/frontend och gör backups på background.jpg och ui_splash_railsim.tga. Öppna originalen i ett bildbehandlingsprogram och lägg över screenshotsen på dessa och spara.

3. Gå till railworks/data och döp om mappen flash till flashoff. Skapa en ny tom flash mapp och kopiera UI_BG_Slideshow02.swf från flashoff till den.

4. Öppna UI_BG_Slideshow02.swf (som ligger i flash mappen) och ett av dina screenshot i ett bildbehandlingsprogram och för över screenshotet (klipp och klistra) och spara.

Kanske går att göra detta på ett lättare sätt, men så här fick jag det att fungera. Nu har du iallafall snyggare splash och laddbilder..
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 001.jpg (275.1 KB, 159 visningar)
Filtyp: jpg 002.jpg (219.5 KB, 160 visningar)
Filtyp: jpg 003.jpg (248.4 KB, 159 visningar)
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2013-10-10, 18:51   #2
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 357
Standard

Ahh, så trevligt att du valt dessa bilder...

Stort tack till MatsH som gjort den här finfina rutten!
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-10-10, 22:28   #3
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 841
Standard

Var ett lätt val Mazz! Och ja, självklart ska MatsH också inte glömmas. Backa ind. område är en väldgt fin rutt..


Var tvungen att dela upp filen i två filer, så ladda ner båda och läs Läsmig!
Bifogade filer
Filtyp: rar sve.menybilder.1.rar (2.58 MB, 17 visningar)
Filtyp: rar sve.menybilder.2.rar (4.12 MB, 14 visningar)
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-10-11, 07:55   #4
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 841
Standard

Jag glömde ju en sak i guiden, som är väldigt viktig (som newS skrivit om i andra tråden): Man måste göra background.jpg skrivskyddad. Detta måste man göra, annars försvinner den (steam tar bort den)!

Högerklicka på background.jpg , välj Egenskaper och kryssa i Skrivskyddad.
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-10-11, 20:41   #5
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 841
Standard

Hitta ett tips på uktrainsim, där man kan göra så laddbilden byter bild under laddningen (slideshow)..

Hämta och installera Giotto: http://vectorian.com/

1. Öppna dina screenshots i Giotto och lägg dom till tidlinjen

2. Exportera tidlinjen som en swf-fil och döp den till UI_BG_Slideshow02

3. Flytta UI_BG_Slideshow02.swf till railworks/data/flash


I denna tråd http://forums.uktrainsim.com/viewtop...st=0&sk=t&sd=a står det mesta beskrivet!
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-10-16, 22:21   #6
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 841
Standard

Försökte mig på Giotto, men fattar ingenting? Man ska lägga till screenshots till tidslinjen, men jag får bara dit en bild. öppnar jag en bild till, verkar den första försvinna!????

Dessutom testade jag att göra ett nytt paket med andra bilder och då får jag missing texture på laddbilden. Varför vet jag inte? Provade med clear cache m.m. och det blir bara missing texture ändå. Lägger jag tillbaka gamla paketet, så fungerar det bra igen..
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:38.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009