Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Guider/tutorials - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-02-03, 20:47   #1
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard Skapa en plattform

Jag har noterat att många har problem med att skapa plattformar i KRS. Gör därför en tutorial. Notera att spårbiten som du ska placera plattformen vid måste vara helt rak!
Steg 1: Placera spåret som du vill ha det.
Steg 2: Välj en plattformstyp i Linear Object Tools/Platforms
Steg 3: Placera en bit plattform snett mot spåret
Steg 4: Placera en till plattformsbit mot den förra och dra den mot spåret så att det ser ut såhär(easements måste vara av):
Steg 5: Sätt ytterligare en plattformsbit och dra ut den till önskad längd. Flytta den tills konturen blir gul som på bilden(easements måste vara av).
Steg 6: Ta bort de två första plattformsbitarna.
Steg 7: Nu borde det se ut ungefär såhär, med en rak plattform mitt på spåret.
Steg 8: Markera plattformen och flytta den så att den ligger fint mot spåret. Sätt gärna ut en vagn på spåret där plattformen ska vara för se att avståndet blir rätt.
Steg 9: Sätt ut en plattform marker på spåret, dra ut den till önskad längd och välj namn. Sen kan du kompletera stationen med hus, klockor, stationsskyltar mm.
Lycka till!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg tutorial_1.jpg (16.0 KB, 443 visningar)
Filtyp: jpg tutorial_2.jpg (17.5 KB, 443 visningar)
Filtyp: jpg tutorial_3.jpg (17.4 KB, 442 visningar)
Filtyp: jpg tutorial_4.jpg (10.9 KB, 442 visningar)
Filtyp: jpg tutorial_5.jpg (14.5 KB, 444 visningar)
Filtyp: jpg tutorial_7.jpg (29.5 KB, 443 visningar)
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2009-02-03, 20:57   #2
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Hmm, jag får inte spåret att bli rött när jag drar plattformsbiten mot det.. Jag gör som du har förklarat..

Tillagt: Nu fixade jag det

Man måste ha "snap to tracks" ikryssad. Viktigt!
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!

Senast redigerad av Olaf Lindström den 2009-02-03 klockan 21:06. Anledning: Lade ihop inläggen, redigera gärna tidigare inlägg istället för att göra dubbelpost. / Olaf
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-04, 15:15   #3
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Ja, man måste ha "snap to tracks" ikryssad. Sorry att jag missade det!
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-13, 15:38   #4
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
Ja, man måste ha "snap to tracks" ikryssad. Sorry att jag missade det!
Och var ändrar man på det? Alltså i vilken av menyerna?
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-14, 11:41   #5
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

På rutan längst ner till vänster.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-02-15, 20:39   #6
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
På rutan längst ner till vänster.
Tack så mycket! Det blir ju lite svårt om man inte vet det.
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-08, 09:19   #7
Silverwolf
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2009
Ort: Moskva, Ryssland
Inlägg: 254
Skicka ett meddelande via AIM till Silverwolf Skicka ett meddelande via MSN till Silverwolf Skicka ett meddelande via Yahoo till Silverwolf
Standard

Eller en kan bruke "offset" for at lage en plattform i kurver
Silverwolf besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-10, 16:31   #8
Wasso
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2009
Inlägg: 584
Skicka ett meddelande via Skype™ till Wasso
Standard

Hej!

Hur gör man en platform marker?

Tacksam för svar

EDIT: Jag tror att jag har hittat det, ska det se ut såhär när man är klar?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg RW_PM.jpg (282.0 KB, 271 visningar)
__________________
Mvh Wasso

Senast redigerad av Wasso den 2010-01-10 klockan 16:46.
Wasso besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-10, 16:47   #9
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 534
Standard

Ja, det ser fint ut.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-10, 16:48   #10
Wasso
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2009
Inlägg: 584
Skicka ett meddelande via Skype™ till Wasso
Standard

Va bra
__________________
Mvh Wasso
Wasso besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-01-09, 12:45   #11
henrik645
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2010
Ort: Nacka
Inlägg: 375
Talking

Citat:
Ursprungligen postat av Wasso Visa inlägg
Va bra
Hu gjorde du en platform marker? Jag kan det nu
__________________
Henrik.V

Senast redigerad av henrik645 den 2011-01-09 klockan 20:49.
henrik645 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-05-29, 11:18   #12
UKJ
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2005
Ort: Sollentuna
Inlägg: 55
Standard Plattform marker

Hur german en plattform marker ett namn? jag har försökt men sen när jag provkör så heter den i alla fall plattform1.
UKJ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2011-05-29, 16:27   #13
Mawkish
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 562
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av UKJ Visa inlägg
Hur german en plattform marker ett namn? jag har försökt men sen när jag provkör så heter den i alla fall plattform1.
Vetitusan men det enda jag kan komma på är att du kanske byter namn i "internal name" fältet istället för "marker name"?
__________________
Försöker bygga Älvsjö godsbangård men svär mest över UVW mappning.
Mawkish besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:21.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009