Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-02-09, 08:01   #1
hgkn
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Hässelby Vst, Sweden.
Inlägg: 735
Standard Omöjlig AI

Om jag kör SJ Xoa7 med AI kommer den upp i en maxhastighet av 62 km/h och det finns inga hinder på en mils avstånd och när jag vill att den skall stanna vid en hållplats med trackmark (inga hinder fram till denna) börjar den bromsa över 1000 meter innan och när 500 meter återstår är hastigheten 40km/h och detta håller den till ett 30-tal meter från trackmarken. Går det att göra något åt detta? Älskar tåget sedan min ungdom då jag reste en hel del med det. Och ljudet är perfekt.
__________________
hgkn@bahnhof.se
hgkn besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2019-02-11, 04:10   #2
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 052
Standard

Jag hade samma problem med HNJ Dem banan att tåget gick långsamt ute på
linjen mellan 2 stationer. Avståndet mellan stationerna kunde vara upptill
8 km. Varje station har en STL semafor som infartssignal.

Vad jag då gjorde var att lägga in osynliga signaler(STL osynlig master 3.12) utefter banan med ett avstånd
mellan dem på c:a 3 km. Då höll tågen hastighetsgränsen som var satt till 60, 50 eller
70 km på banavsnittet.




Vad detta beror på vet jag inte??
Kanske har med "drawdistance" att göra?
En idé vore att utöka denna distans och kolla?

Eller en fråga till N3v:s helpdesk?
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-02-11, 14:44   #3
ekv
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2008
Ort: Umeå, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Hej!
Har haft samma problem. Testade och fann att det svenska signalsystemet inte "når" längre än ca 9200 m. Har man dessutom vägskydd på sträckan förkortas avståndet ytterligare (Jag vet inte varför). Framförvarande huvudsignal blir inte igenkänd. Uppfattar signalsystemet att signal saknas kommer största tillåtna hastighet att halveras av AI. För att bibehålla hastigheten behöver alltså avståndet mellan två huvudsignaler vara kortare. En bra idé är alltså att sätta ut en signal så att avståndet mellan huvudsignaler blir kortare än ca 9200 m. Testa i property-rutan för signalen.
__________________
Trucken
ekv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-02-12, 09:31   #4
hgkn
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Hässelby Vst, Sweden.
Inlägg: 735
Standard

När jag byter till SJ Xoa5 går det klockrent. Fler signaler hjälper inte. Något i scriptet till Xoa7 måste vara fel. Kan maxhastigheten ha betydelse?
__________________
hgkn@bahnhof.se
hgkn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-02-13, 03:29   #5
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 052
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hgkn Visa inlägg
När jag byter till SJ Xoa5 går det klockrent. Fler signaler hjälper inte. Något i scriptet till Xoa7 måste vara fel. Kan maxhastigheten ha betydelse?
Jo, jag testade SJ Xoa7 i AI mode och det gick aldrig snabbare än ungefär halva hastighetsgränsen.
Tog bort manövervagnen och då gick det som det ska!

Ändrade sedan config filen för manövervagnen avseende engine sättningen,
dvs <kuid:328014:100033> ändrades till <kuid:328014:1172>, vilket fick tåget
att fungera nomalt i AI mode. Obs. ändring på 2 ställen!

Har ett minne att jag också fick göra detta på X2000 och Kamelen.

Testa så får du se och återkom.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-02-13, 09:31   #6
hgkn
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Hässelby Vst, Sweden.
Inlägg: 735
Talking

Tack. Nu fungerar det perfekt, går upp i 89km/t och stannar vid trackmark som det ska.
Åkte själv många gånger på 60-talet till en hållplats som hette Frostavallen norr om Höör och var Skånes skidcentrum. Tåget stannade bara 1 minut då hållplatsen låg på stambanan (borta för länge sedan) Vid ett tillfälle fick jag hjälpa konduktören och vräka av alla skidor som låg i baggagedelen av loket och sedan hoppa av i farten. Det var tider det. Ursäkta min nostalgi men ljudet i loket sitter kvar i huvudet.
För den som vill veta mer.
https://banvakt.se/hassleholm-hoor-e...ostavallen-hp/
__________________
hgkn@bahnhof.se
hgkn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009