Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > N3V Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-04-15, 13:55   #1
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard SP2 !! VARNING!!

SP2 verkar vara mycket nära att släppas från AURAN.

En varning kan vara på sin plats

Auran kommer först att släppa en SP2 som är för de av er som har build 2035 installerad (Internationella versionen)

En SP2 för de av oss som har den nordiska versionen (2042) kommer att släppas någon/några dagar därefter.

Kolla att det är rätt SP2 ni laddar ner och installerar.

MVH

/Kenny

Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 20:06   #2
Kvarne
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: STHLM, , Sweden.
Inlägg: 1 462
Skicka ett meddelande via ICQ till Kvarne Skicka ett meddelande via MSN till Kvarne
Standard

Så om man har denna version:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=21540
...Ska man ladda ner den första SP2 som släpps då?

(Den versionen länken pekar på är "Webbhallen-versionen", alltså den engelska versionen...) [8]

Mvh: Kvarne
--------------------

6666 *Sthlms Sexigaste buss*(Scania CR112 CLAA)
SL H10
Kvarne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 20:51   #3
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Det allra enklaste är att starta upp TRS och kolla vilken build du har. Har du inte 2035 ska du INTE ladda ner den SP2 som släpps först. Den är avsedd för vad Auran kalla den Internationella versionen. Den Webhallen har på sin sida är den Engelska versionen.


Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 21:00   #4
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 149
Standard

När SP1 släpptes fanns anvisningar för vilken version man skulle ladda ned. 689?? tror jag var den internationella versionen. Är det någon med bättre minne än mitt som kommer ihåg?

[u]Fråga</u>: Innehåller den internationella versionen alla språkversioner, eller måste man vänta på den Nordiska (åäöÅÄÖ)?

Jösses, det börjar bli spännande, banne mej!



LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 21:03   #5
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard

Eftersom Kenny postade detta inlägg som en varning som just säger att SP2 (den som släpps nu inom kort) ENDAST är till Aurans onlineversion av TRS så får vi andra snällt vänta på att den nordiska SP2 blir klar.

Kenny skrev några rader upp precis detta:

Auran kommer först att släppa en SP2 som är för de av er som har build 2035 installerad (Internationella versionen)
En SP2 för de av oss som har den nordiska versionen (2042) kommer att släppas någon/några dagar därefter.


Att kunna skriva åäö har inget att göra vilken version man använder utan är en funktion som är ny i SP2.
___________________________________
Fredrik
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 21:04   #6
Tomas
STW-member
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Vännäs
Inlägg: 2 073
Skicka ett meddelande via MSN till Tomas
Standard

och vad svamlar du om nu då lan: "eller måste man vänta på den Nordiska (åäöÅÄÖ)?"
om du verkligen läser vad de skrivit om SP2 så kommer det finnas stöd för våra tecken i alla versioner av SP2......

Tomas


Tomas besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-15, 22:10   #7
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Precis, man har äntligen gått från 7-bitars ASCII till 8-bitars. Ganska basic, det hade man kunnat göra från dag ett.


Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-16, 10:41   #8
Halalko
Member
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: , , Denmark.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Halalko Skicka ett meddelande via MSN till Halalko
Standard

Citat:
quote:Tidigare skrev Janne

Precis, man har äntligen gått från 7-bitars ASCII till 8-bitars. Ganska basic, det hade man kunnat göra från dag ett.
Nu bliver det teknisk, men så vidt jeg ved er de da gået over til UTF-8, ikke 8 bit Ascii....

------
Andreas (Halalko)
Medlem af DSB Designteam
Halalko besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-16, 12:40   #9
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Som är 8-bitars i alla fall.


Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-16, 21:42   #10
Halalko
Member
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: , , Denmark.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Halalko Skicka ett meddelande via MSN till Halalko
Standard

Citat:
quote:Tidigare skrev Janne

Som är 8-bitars i alla fall. [/br]
Nej, og ja, det er 8 bit baseret på den måde at hvert segment er 8 bit... Men hvert tegn i tegnsættet kan bestå af op til 4 segmenter, altså i alt 4*8 bit.... Det specielle ved UTF-8 er så at de første 127 tegn stemmer overens med (us) Ascii' tegnene, og derfor er det nemt at skabe "kombalitet" mellem de 2....

------
Andreas (Halalko)
Halalko besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-16, 22:18   #11
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Citat:
quote:Tidigare skrev Halalko

Citat:
quote:Tidigare skrev Janne

Som är 8-bitars i alla fall. [/br]
Nej, og ja, det er 8 bit baseret på den måde at hvert segment er 8 bit... Men hvert tegn i tegnsættet kan bestå af op til 4 segmenter, altså i alt 4*8 bit.... Det specielle ved UTF-8 er så at de første 127 tegn stemmer overens med (us) Ascii' tegnene, og derfor er det nemt at skabe "kombalitet" mellem de 2....

------
Andreas (Halalko)
Jo men om jag ska vara petig så är de första 128 positionerna i UTF-8 lika med 7-bitars ASCII-koden och därefter behövs två bytes för att ta hand om de övriga tecknen i det svenska alfabetet. Mer än så ska inte behövas. Med alla de miljontals tecken som kan presenteras med UTF-8 förstår jag varför man valt den i stället för 8-bitars ASCII.


Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-16, 23:58   #12
Halalko
Member
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: , , Denmark.
Inlägg: 45
Skicka ett meddelande via ICQ till Halalko Skicka ett meddelande via MSN till Halalko
Standard

Citat:
quote:Tidigare skrev Janne
Jo men om jag ska vara petig så är de första 128 positionerna i UTF-8 lika med 7-bitars ASCII-koden och därefter behövs två bytes för att ta hand om de övriga tecknen i det svenska alfabetet. Mer än så ska inte behövas. Med alla de miljontals tecken som kan presenteras med UTF-8 förstår jag varför man valt den i stället för 8-bitars ASCII.
hehe, så er vi enige

------
Andreas (Halalko)
Halalko besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-04-17, 04:27   #13
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Hehe, ja till slut.


Janne
Admin Svenska 3D-Tåg
Regler
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2004-05-31, 20:43   #14
yojimbo
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: København, , Denmark.
Inlägg: 70
Standard

ALt det ovenstående til trods, så er SP2 668-2041 (eller hvad pokker den nu hedder) ikke i stand til at anvende decimalkomma som i de tidligere versioner - man undres.[8]
Brugere af ATI Radeon kort bør også være varsomme ved installationen, ikke alle modeller er lige lykkelig for samarbejdet med SP2. Min 9700 mobility Pro kører fint under SP1, men crasher med et hult drøn, hvis jeg patcher op til SP2 - man undres igen.[}]

Damn the polys! Full speed ahead!!!
yojimbo besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2006-08-04, 13:21   #15
melin1971(avregistrerad)
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2005
Ort: Jönköping / Norrahammar
Inlägg: 307
Skicka ett meddelande via MSN till melin1971(avregistrerad)
Standard

nån som vet vad den gör då? vad fixar
melin1971(avregistrerad) besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
VARNING!!!! VIRUSATTACK knebert Off-topic 3 2004-12-06 16:02
Magnus! Varning angående aktivitet VHJ!!!!!!!! Dson MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails 3 2003-12-29 15:38
VARNING för RET Metro OG MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails 5 2003-08-05 14:44
VARNING TILL ALLA MED SERVRAR!!! VARNING!!! Olaf Lindström Off-topic 4 2003-07-03 22:41



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:34.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009