Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-02-18, 17:28   #226
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Plattformarna på Cst? De följer med om du laddar ner rutten.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-18, 20:54   #227
McDOZ
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2012
Ort: Malmö
Inlägg: 147
Standard

Tack för den länken Hgv!
Den är ju ovärderlig ifall man bygger bangårdar.
Men kilometertavlorna måste då på plats.
Jag ser inga sådana på Cst senariot?
KMW har ju gjort en bra kilometertavla.
Men den slutar att fungera efter varje uppdatering.

Jag trodde du använde någon annan teknik för lutningen.
Den du beskriver använder jag själv också men är jobbig för långa sträckor.

Bron över X2000 i perrong slutet som går i S-kurva över alla spåren, var hittar jag den?
Likadant med bron vid Årsta, var hittar jag den?
// Gert@
McDOZ besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-18, 21:39   #228
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

KMW:s kilometertavla är av den gamla varianten som inte är så vanlig på moderna banor. Jag brukar använda en liten märkskylt av samma typ som på dvärgsignalerna och sätta dom på en stolpe. Tyvärr relativt mycket jobb eftersom det ska till en skylt på varje sida om stolpen. Än en gång något som skulle underlättas mycket av ett färdigt objekt...

Jag ser km-tavlor lite som pricken över i som får komma till när allt annat är färdigt. Finns mycket, viktigare jobb att göra först.

Citat:
Ursprungligen postat av McDOZ Visa inlägg
Bron över X2000 i perrong slutet som går i S-kurva över alla spåren, var hittar jag den?
Likadant med bron vid Årsta, var hittar jag den?
// Gert@
S-kurvan antar jag är Tegelbacken, vid södra änden av Stockholm C, samma bro som Totte frågat efter? Den kommer från Hamburg-Lübeck.

Årstabron minns jag inte. Jag valde något brospann som passade hyfsat. Kan kolla upp vilken det är men det bästa vore ju om någon ville bygga en riktig Årstabro!
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-20, 17:39   #229
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Hade gärna testat din bana HGV inte minst för att det är mina gamla hemtrakter (Stockholm) men min TS2017 kraschar CTD eller hänger sig totalt när jag försöker ladda via Free roaming.
Har testat installera om, gjort integritetskontroll, tömt cashminnet osv men inget hjälper.
Andra scenario går fint.

Vad finns att göra?

/Åke

Försökte ladda upp dump-filen men det var ogiltigt..

Senast redigerad av Akki den 2017-02-20 klockan 17:43. Anledning: Ladda upp fil
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-20, 18:11   #230
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Säger du att du kan ladda Jönköpingsbanan, men inte via free roam?
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-20, 21:25   #231
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

När jag prövar att ladda Jönköpingsbanan, kraschar TS2017 oavsett tillvägagångssätt, andra banor funkar fint, har rätt många Aerosoft addons tex.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-20, 22:18   #232
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Okej. Det enda jag spontant kommer på är att TS brukar hänga sig om det finns "zero byte"-filer, alltså filer som är 0 byte.

Som sagt, trist att TS ska vara så trassligt...
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 07:41   #233
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Vad innebär det, nåt jag kan göra? Dump-filen, är det någon som kan utläsa något ur den?

Körde mitt eget scenarion på 47 min Karlskrona-Emmaboda utan några som helst problem.

Är det något fundamentalt tllägg som krävs kanske, jag har SE track rules och Swen´s senaste kontakt o skenor

Senast redigerad av Akki den 2017-02-21 klockan 08:51.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 16:43   #234
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Zero byte-filer är helt enkelt tomma filer, som av någon anledning får TS att slå bakut. Du kan ta bort dom om du hittar dom.

Det kan säkert vara nåt annat viktigt som du saknar men jag har tyvärr ingen aning om vad! Någon som är mer insatt i det tekniska kanske kan hjälpa. Möjligen har RW_Tools någon felsökningsfunktion som kan vara till hjälp? Jag har tyvärr dålig koll på det också.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 18:15   #235
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 263
Standard

Akki, har du testat att avinstallera Jönköpingsbanan och installera den på nytt? Funkade för mig när jag råkade ut för samma sak med en annan rutt.

Vill också passa på och tacka Hgv för det fantastiska arbete du lagt ner på rutten. För mig som inföding i den ort som bär ruttens namn är igenkänningsfaktorn mycket stor när man färdas på spåren längs södra Vättern. Att Stockholm dök upp i rutten som grädde på moset gjorde sannerligen inte rutten sämre.
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 20:02   #236
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Kollade efter 0-filer och hittade en men att ta bort den gjorde ingen skillnad.
Har testat att av-installera, ladda ned på nytt och återinstallera efter omstart av datorn, ingen skillnad.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 20:23   #237
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Akki, jag vet inte om det har med detta att göra, men senaste versionen av Jönköpingsbanan innehåller modifierade track rules och signaler. För att det ska fungera korrekt så tror jag att du måste ha signaler och spår från newS och KMW installerade och sedan installera Jönköpingsbanan, så att de gamla filerna skrivs över med de filer som jag har modifierat.

mibl, tack! Såna fina kommentarer värmer och ger inspiration till att fortsätta! Om det bara inte vore så överväldigande tidskrävande...
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 20:24   #238
Traingoal
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Feb 2003
Ort: ,Ängelholm , Sweden.
Inlägg: 539
Post

Hej Hgv.

Tack för en underbar rutt. Har en säkerhets kopia av rutten,V1 +tåg och assetts på DVD-skiva. Rekommenderas! Att spara så,man slipper jaga runt och ladda ner.

Tack Totte ditt scenario fungerade bra. Bra jobbat.

Men dom andra Stockholms scenarion fungerar inte,det kraschar.
Ähum,dom andra scenarion fungerar bra.

Hade lite problem innan,installerade igen samtliga:
UKTS Freeware Pack - Foliage
UKTS Freeware Pack - Clutter
UKTS Freeware Pack - Railway Buildings
UKTS Freeware Pack - Industrial
UKTS Freeware Pack - Housing
UKTS Freeware Pack - Commercial
UKTS Freeware Pack - Lofts, Bridges and Roads

Ovanstående UKTS Freeware Packs: http://www.uktrainsim.com/FreewarePa...=Scenic+Assets
Alternativ nedladdning: http://www.railsim-fr.com/forum/inde...ed&num=10&st=0

Du har rätt mibl,jag gjorde så och det rullar på. Fingercross

Mvh. Bengt
Traingoal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-21, 20:52   #239
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 795
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Traingoal Visa inlägg
Men dom andra Stockholms scenarion fungerar inte,det kraschar.
Ähum,dom andra scenarion fungerar bra.
Då måste det ju vara nåt tåg som du saknar, eller har problem med. I brist på SL-pendeltåg har jag låtit Y2 och IC3 gästspela i Stockholm.

Det är många tåg i aktiviteterna så det kan ju hända att det är för tungt för din dator också. Särskilt Y2:an verkar dra en del prestanda.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-22, 08:21   #240
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 186
Standard

Är också inne på den linjen att assets fattas. Hur gör jag bäst för att kolla vad som krävs och vad jag har?

Datorn är knappast för klen, ett år gammal med i7-6700 3,4 GHz ; 16GB, x64
GTX 750 Ti grafikkort

Rutten jag laddar ned är inte komprimerad vilket skiljer sig från alla andra rutter och assets jag laddat ned, stämmer det?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
rw-rutter

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:36.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009