Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-10-17, 09:57   #46
Svarvarn
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2007
Ort: Stockholm/tumba
Inlägg: 1
Skicka ett meddelande via Skype™ till Svarvarn
Standard Förarguiden

Packade upp R,S och tittade i Instruktionshäftet(svart text mot mörkgrå bakgrund) okej!
Kollade lokförarguiden,såg bra ut, fint.
Startade upp en bana,F3 och vad händer,fruktansvärt grötigt smått och banavsnitten är för innpåliggande till växlarna,man ser ju inte hur rutten ligger förrän man är direkt framme vid växeln,jobbigt att få något flyt.
Är det någon som vet om man kan ändra layouten på guiden.
Jag har inte hittat något sätt än.
Håller med om buggarna om lyset och vangskopplingarna.

Hälsning

Per-Åke
Svarvarn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-19, 20:04   #47
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av soderberg
I inläggen låter det som Fredrik , Mazz etc är ansvarariga för spelet. Det är ju tvärt om. Hade vi inte haft några engagerade eldsjälar tror jag att alla tåg i simmen varit "döda". Vi ska vara tacksamma att ett antal eldsjälar hjälper oss nördar att få uppleva något så spännande som tåg nästan i verkligheten. Låt oss istället koncentrera oss på hur deutvecklar denna hobby ytterligare och uppskattar den hjälp vi får.
Ni är jätte duktiga!
Hej Söderberg.
Jag håller med dig att det finns få duktiga som försöker rätta till KRS. Du skrev "gnällspikar" håller jag inte med. De kan ju ge tips på fel till duktiga att ta upp KRS-problemen och fixar till så att det blir riktigt bra. Utan "gnällspikar" blir ingen förbättring av KRS.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-11-11, 05:14   #48
damiendee
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 5
Standard

Den største feilen for meg er hvordan togene oppfører seg i en kollisjon.



Daniel
damiendee besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-01-13, 03:55   #49
Nightflight
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Söderköping
Inlägg: 15
Standard Ett fel i tyska rälsen 'Track DE Conc Clean'

Hej,

Jag har konstaterat att det inte går att göra en enkel växel med den tyska rälsen 'Track DE Conc Clean'. Det blir hela tiden en stoppbock där det nya spåret sammanfaller med det gamla spåret.

Däremot går det perfekt med den engelska rälsen 'Track Bath Wood New'.

/Nightflight
Nightflight besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-01-13, 13:19   #50
KMW
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Karlstad, Sverige
Inlägg: 988
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Nightflight
Hej,

Jag har konstaterat att det inte går att göra en enkel växel med den tyska rälsen 'Track DE Conc Clean'. Det blir hela tiden en stoppbock där det nya spåret sammanfaller med det gamla spåret.

Däremot går det perfekt med den engelska rälsen 'Track Bath Wood New'.

/Nightflight
Nix, inget fel. Har inga problem göra växlar med tyska rälsen.
Måste vara något som du gör, Kanske fungerar det om du använder "weld".

/Anders
KMW besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-09-18, 20:07   #51
HeadHunterHbg
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2008
Ort: Helsingborg
Inlägg: 14
Standard Fel efter uppdatering av MK1 och MK2?

Jag såg att svar finns i mängd på denna min fråga. Så den hade inte behövt ta plats. Förlåt...

Knut-Erik

Hej från en purfärsk medlem.

Jag fick RailSimulator igår och installerade dvd-skivan. Jag startade spelet och provkörde lite tåg. Allt gick bra förutom lite lag, men jag behöver nog en bättre dator.

Sedan hämtade jag uppdateringsfilerna MK1 och MK2 från http://www.railsimulator.com/en/freedownloads och installerade dem i samma ordning - MK1 först sedan MK2.

När jag sedan skulle starta RailSimulator igen fick jag ett meddelande att programmet avslutats på grund av fel i railsim.exe (jag tror att filen hette så - det var exe-filen hur som helst). Spelet gick inte att köra - jag fick avinstallera och installera om igen från dvd:n.

Är det någon som vet vad detta kan bero på?

Knut-Erik

Senast redigerad av HeadHunterHbg den 2008-09-18 klockan 20:29. Anledning: Såg att svar finns...
HeadHunterHbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-09-19, 09:16   #52
Erich
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2002
Ort: Nykøbing Falster, Denmark.
Inlägg: 237
Skicka ett meddelande via MSN till Erich
Standard

Hejsa Knut-Erik

Når du har installeret Upgrade MK2 skal du under opstart vælge options. Her skal de indstille sprog til Engelsk samt at du skal stille de skærmopløsning til 1024 x 768. Nu kan du starte KRS. Herefter kan du lukke spillet, og under næste opstart stille din skærmopløsning til det du ønsker, men sproget skal forblive Engelsk.
__________________
Hälsninger til alla
Erich ( Ghosttrain ) Falensteen.

Team TrainSim

Senast redigerad av Erich den 2008-09-19 klockan 09:18.
Erich besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-11-08, 17:15   #53
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Question

Hur växlar man från ett spår till ett annat i KRS?
Det är lite tråkigt att det INTE finns svenska tåg.
Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-11-10, 17:39   #54
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Smile

På pendeltåget class 165 DMU eller vad det hetter, brukar hastigheten stanna på 60 km/t och brommsar fruktansvärt dåligt. Ska det vara så?
Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-11-10, 18:00   #55
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Ruben Radzynski
På pendeltåget class 165 DMU eller vad det hetter, brukar hastigheten stanna på 60 km/t och brommsar fruktansvärt dåligt. Ska det vara så?
Är nog 60 miles/h (96km/t)

Ang. bromsarna: Man får bromsa tidigare så funkar det bra, precis som i verkligheten.

Kolla i instruktionsboken, där står det om hur man växlar spår.

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2008-11-12, 17:23   #56
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Question

Hur växlar man till ett annat spår?
Finns det någon funktion i KRS som gör att när man bromsar
vid en station bromsar tåget fortare .


Ruben
Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-03-02, 03:52   #57
jkriste2
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: ,Drammen , Norway.
Inlägg: 697
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Erich Visa inlägg
Hejsa Knut-Erik

Når du har installeret Upgrade MK2 skal du under opstart vælge options. Her skal de indstille sprog til Engelsk samt at du skal stille de skærmopløsning til 1024 x 768. Nu kan du starte KRS. Herefter kan du lukke spillet, og under næste opstart stille din skærmopløsning til det du ønsker, men sproget skal forblive Engelsk.
Jeg får samme feil som Knut-Erik. Og når jeg starter opp RS etter instalasjon av MK1 og MK2 i samme rekkefølge får jeg send til Bill. Kommer aldri så langt under oppstart at jeg kan velge noen options må sende til Bill.
__________________
MVH Jan Kristensen
Har bygd Drammen-Kongsberg
Har bygd VBSR 1, 2, 3, 4 ruten
Klar til Stavanger og Gardermoen, VBSR 5 med hjep fra Bønan
Klar til Hamar, VBSR 6 av Bønan
Klar til Trondheim VBSR 7
Klar til Bergen VBSR8
jkriste2 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-04-26, 22:57   #58
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard Är inte nöjd...

Hej!
Jag blev lite tveksam mot KRS efter ha installerat och testat Danmark 2000 B. Inte riktigt nöjd med den, men Erich har gjort bra jobb. Det är själva KRS som är lite konstig.
Jag fortsätter nog med MSTS och hoppas på fler MSTS-uppdateringar som klarar Vista och senare.
Jag skulle vilja ha Rc:n från Community-ware/Modell-shop till MSTS, bara om någon har viljan finns att fixa.

Senast redigerad av Totte den 2009-04-27 klockan 09:30.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-09-10, 10:46   #59
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard Lyset framför loket...

Hej!
Jag läste i danskt forum om lyset framför loket som RW fixade.
http://www.tog-sim.dk/index.php?name...ewtopic&t=8769
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-09-10, 11:49   #60
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 440
Standard

men om jag förstår det rätt, så är det bara ett plan som är adderat i lokets modell, med samma sorts shader som man har i gatlyktor som lyser upp dess mark. Det har man kunnat göra ända sedan RS kom i så fall. Den kommer ju då inte att lysa upp andra objekt som står utmed linjen, såsom skyltar byggnader mm.

Fast, det är ju bättre än inget, men ser fram mot när det blir reflekterat ljus på riktigt.
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 10:02.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009