Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-10-11, 22:45   #16
ThomasF
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 65
Skicka ett meddelande via ICQ till ThomasF
Standard Konstig sak hände idag

Jag startade Hagen i fritt läge. Diselloket med 4 vagnar körde jag fram ett par meter.

Sen kopplade jag av dom 2 sista vagnarna och körde fram ett 10 tal meter.

Backade tillbaka och skulle koppla dom igen (Automatkoppel av i configen).

Väl framme vid vagnen trycker jag på Manuell koppling CTRL+Shift+C. Och vad händer... Lok + 1 vagn hoppar med ett skutt fram 4 meter och spårar ur och allt avslutas.

Mycket märkligt.
__________________
TFL
ThomasF besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 01:25   #17
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard

Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor. Behöver man ha starka lampor för att kunna läsa?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 09:55   #18
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte
Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor.
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 10:42   #19
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengt74
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt
Hej!
Vad bra! Men jag är dålig på engelskan, så jag tycker det är dåligt av Kuju att det inte finns på svenska.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 11:28   #20
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte
Hej!
Vad bra! Men jag är dålig på engelskan, så jag tycker det är dåligt av Kuju att det inte finns på svenska.
Å andra sidan är den svenska "översättning" som finns på papper inte mycket att ha. Här borde man tagit sig tid att låta någon som inte bara sett tåg på vykort göra en korrekturläsning.
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 12:01   #21
MatsS
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 304
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ThomasF
Jag startade Hagen i fritt läge. Diselloket med 4 vagnar körde jag fram ett par meter.

Sen kopplade jag av dom 2 sista vagnarna och körde fram ett 10 tal meter.

Backade tillbaka och skulle koppla dom igen (Automatkoppel av i configen).

Väl framme vid vagnen trycker jag på Manuell koppling CTRL+Shift+C. Och vad händer... Lok + 1 vagn hoppar med ett skutt fram 4 meter och spårar ur och allt avslutas.

Mycket märkligt.
Exakt samma hände mig. Det verkar inträffa då vagnarna hamnar för nära varandra, dvs buffertarna går in i varandra. Måste vara en bugg...
MatsS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 12:10   #22
Tomas
STW-member
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Vännäs
Inlägg: 2 073
Skicka ett meddelande via MSN till Tomas
Standard

samma problem med ihopkoppling har jag upplevt, då framförallt i det tyska scenariot när man ska koppla till två vagnssätt till dieselloket, den delar på sättet på lite olika ställen varje gång man försöker koppla ihop och tar sedan ett litet skutt frammåt.

/Tomas
__________________
Tomas besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 12:36   #23
Rojje
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 732
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tomas
samma problem med ihopkoppling har jag upplevt, då framförallt i det tyska scenariot när man ska koppla till två vagnssätt till dieselloket, den delar på sättet på lite olika ställen varje gång man försöker koppla ihop och tar sedan ett litet skutt frammåt.

/Tomas
Litet skutt??? Bättre back, SLAM KABONK!!
__________________

M.v.h Rojje
Rojje besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 21:52   #24
Cyklisten
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 31
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengt74
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt
Var exakt ligger manualen? Jag har kollat alla mappar, men jag hittar bara teknisk support i html-filer
Cyklisten besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 22:07   #25
Olaf Lindström
Moderator
 
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Jönköping
Inlägg: 2 867
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cyklisten
Var exakt ligger manualen? Jag har kollat alla mappar, men jag hittar bara teknisk support i html-filer
Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.
__________________
Mvh: Olaf Lindström, Moderator Svenska 3d-tåg,forumets regler
Olaf Lindström besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 22:24   #26
Tomas
STW-member
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Vännäs
Inlägg: 2 073
Skicka ett meddelande via MSN till Tomas
Standard

Fler än jag som alltid får nödbroms då jag passerar tyska (VR) försignalen då den visar vänta krö 40/vänta stopp? Detta i scenariot "Into the misty".

/Tomas
__________________
Tomas besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 23:20   #27
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Olaf Lindström
Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.
Hej!
Nu har jag kollat manualen på engelska. Det ser fint ut.
Kan någon som är duktig på språk översätta 2 hela manualen till svenska?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 23:44   #28
Cyklisten
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 31
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Olaf Lindström
Finns även manualer på hårddisken där du installerat spelet, dessa liger under "Rail Simulator\Manuals" hos mig.
Men där hittar jag bara rutt- och fordonbeskrivningar och "Editor user guide". men jag får nog klara mig med det, det går bra att köra men jag trodde att det finns lite mer info någonstans.
Det finns en del tangenter som saknar beskrivning, som t.ex. "b" som fäller ner solskyddskärmar på HST.
Cyklisten besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-13, 00:32   #29
Rojje
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 732
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Cyklisten
Det finns en del tangenter som saknar beskrivning, som t.ex. "b" som fäller ner solskyddskärmar på HST.
Sådana tips gillar jag. Måste testa nu omedelbums.
__________________

M.v.h Rojje
Rojje besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-14, 11:50   #30
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengt74
Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt
Är du säker på att det finns strålkastare på det fordon du kör? För några år sedan åkte jag hytt på natten i England och undrade samma sak. De lampor som fanns fram på tåget var inte gjorda för att lysa upp banan för föraren (det förutsattes att han visste att det fanns spår hela vägen ) utan för att upplysa (hmm) ställverkspersonal om vilken typ av tåg som kom (man hade olika kombinationer av lampor tända för olika tågtyper). På senare år har några av de nyare tågen fått strålkastare men inte alls av samma styrka som vi är vana med här i landet.
Det var Lucas som uppfann mörkret
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 10:40.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009