Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-01-28, 20:40   #1
LimNor
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2016
Ort: Norway
Inlägg: 15
Standard Skifte Track rules?

Hei,

noen som har erfaring med å skifte ut spor og Track Rules? Har bygd bane med JT AT Track, men vil gjerne skifte ut alt til SE Wire Track Rules.
LimNor besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2021-01-29, 10:31   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 603
Standard

Hej!
Jag testade med spårbyte. Det går bra med markering av spåret och byta ut, men bara inom samma rule. Byte av spår till annan rule går tyvärr inte.
Kanske nån som är datanörd som kan hålla på med filer fixa dem.
Får jag fråga vad din rutt heter som du håller på?
Totte besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-29, 12:42   #3
LimNor
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2016
Ort: Norway
Inlägg: 15
Standard

Takk for svar, Totte! Prøver meg på Flåmsbanen. Spor, tunneler, platformer og signaler er på plass, men track-rulen jeg brukte mangler en del vesentlige funksjoner.
LimNor besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-29, 14:12   #4
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 741
Standard

Det går att byta track rule genom att ändra i Tracks.bin:

1. Ta kopia på tracks.bin!
2. Konvertera tracks.bin till xml-format med serz.exe.
3. Ändra det du behöver ändra i tracks.xml genom att ersätta text med något textredigeringsprogram. Det går att byta ut track rule eller även exempelvis spårtyp.
4. Använd serz.exe för att konvertera tracks.xml tillbaka till tracks.bin. OBS! Tracks.bin skrivs över så det är viktigt att ha tagit en kopia på originalet ifall du råkar göra något fel.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-29, 15:14   #5
LimNor
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2016
Ort: Norway
Inlägg: 15
Standard

Tusen takk, Hgv!!

Ett par spørsmål:
1.Er det der jeg har ringet rundt i bilde at jeg erstatter tekst?
2.Og jeg må gjøre denne endringen i hele dokumentet?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg PrintScreen_skifte_spor.jpg (90.6 KB, 28 visningar)
LimNor besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-29, 16:57   #6
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 280
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Du behöver bara ändra den första ringen, för att ändra track rule. Den andra ringen pekar till vilken spår du ska använda.

För Notepad++ rekommenderar jag Multiline Find and replace.
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-01-30, 10:53   #7
LimNor
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2016
Ort: Norway
Inlägg: 15
Standard

Wow! Tusen takk ADDE og Hgv! Funker! Genialt med Multiline Find and replace, ADDE!
LimNor besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:43.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009