Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Landskapsdesign - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2021-02-05, 17:06   #1
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 37
Standard Göra egna skogsdungar

Jag har inte hittat skogsdungar som jag tycker är bra i Trs19. Jag undrar om man kan göra egna skogsdungar med befintliga träd som finns i Trs19.
//Otto
Otto besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2021-02-05, 18:06   #2
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 296
Standard

Du kan göra ett eget basebord och spara som t.ex. skogsdungar. Där bygger du olika skogsdungar, med dom träd som du vill använda. Sen mergar du in detta basebord på den aktuella banan du bygger på. Då kan du gå och hämta dom olika skogsdungarna som du har gjort med copy och paste verktygen och placera dom där du vill ha dom. När du anser att du är färdig med banan, så är det bara att ta bort basebordet.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-05, 22:51   #3
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 37
Standard

Ok, jag förstår. Men kan jag göra en sådan där samling till en asset så jag kan göra utbyte med kommandot "Bulk asset Update/Replace"?
//Otto
Otto besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-06, 09:26   #4
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 296
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Otto Visa inlägg
Ok, jag förstår. Men kan jag göra en sådan där samling till en asset så jag kan göra utbyte med kommandot "Bulk asset Update/Replace"?
//Otto
Nej. Iallafall inte vad jag känner till.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-06, 11:28   #5
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 296
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Otto Visa inlägg
Ok, jag förstår. Men kan jag göra en sådan där samling till en asset så jag kan göra utbyte med kommandot "Bulk asset Update/Replace"?
//Otto
Nej. Iallafall inte vad jag känner till.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-07, 09:55   #6
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 148
Standard

Det finns ett antal skogsdungar på STL-sidan som jag gjorde på detta sätt.
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2021-02-07, 23:06   #7
Otto
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2017
Ort: Stockholm
Inlägg: 37
Standard

Fint, tack för tipset.
//Otto
Otto besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009