Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-08-19, 08:43   #1
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard Bergensbanen kanske

Hej!
Ja, nu har jag bestämt mig att jag slutar med MSTS-bygge och jag har påbörjat bygga Bergensbanen. Startar bygget i Bergen och kanske ansluta Roa-Hønefosslinja, jag får för ocvn.
Så nu har jag två ruttbyggen att syssla med.
Visar nu ett par bilder om Bergensbanen. Inga växtlighet och hus ännu.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2014-08-18_00002.jpg (110.9 KB, 1239 visningar)
Filtyp: jpg 2014-08-18_00003.jpg (110.4 KB, 1236 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 10:03   #2
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Ser ut som en bra början.
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 11:52   #3
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 111
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

nice!

Använder du 10m DEM-Data? Jag får inte tag på dem från den norska siten. Jag har beställt å beställt men inte fått någon nedladdningslänk.
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 15:53   #4
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 524
Standard

Hur menar du att du ska ansluta banan? Bygger du helt enkelt vidare på ocvn:s bana? Finns det något sätt annars att koppla ihop olika banor?
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 17:12   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hgv Visa inlägg
Hur menar du att du ska ansluta banan? Bygger du helt enkelt vidare på ocvn:s bana? Finns det något sätt annars att koppla ihop olika banor?
Ja om det går hoppas jag. Jag vet inte om jag kan fortsätta bygga från Hønefoss till Oslo.
Ska undersöka positioner i Hønefoss.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 18:06   #6
lukas
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2006
Ort: Norge
Inlägg: 1 055
Standard

Jeg kjenner igjen sørfjorden allrede

Jeg blir nok nok nødt til å begynne å kjøre rw når den tid kommer

Lykke til med byggingen
lukas besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 17:06   #7
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
nice!

Använder du 10m DEM-Data? Jag får inte tag på dem från den norska siten. Jag har beställt å beställt men inte fått någon nedladdningslänk.
Det här jag använder: http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/Eurasia/
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 20:27   #8
KMW
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Karlstad, Sverige
Inlägg: 988
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
nice!

Använder du 10m DEM-Data? Jag får inte tag på dem från den norska siten. Jag har beställt å beställt men inte fått någon nedladdningslänk.
Jag har lyckats ladda hem 10m DEM från Kartverket.
Lite lurigt var att när man har kartbilden med rutnätet ska man markera de rutor man vill ha genom att klicka på dem så de blir blåa och sedan lägga i kundkorgen.
Sedan gick det bra att beställa och ladda hem.
Därefter kommer nästa fråga hur man får in datat i Train Simulator?
Vi fick ju se ett mycket vackert provskott på Flåmsbana: http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...ghlight=fl%E5m
Fast inget svar på hur han fick in filerna?

KMW besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-19, 22:25   #9
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Hej!
Jag kör med SRTM3, för jag har byggt mycket redan.
Några bilder är under process, Bergens station, Arna station och tunneln jag valde.
Hoppas newS kollar här. Det saknas mer dvärgar, vägskydd med signaler och snöskydd vid tunnelmynningar.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2014-08-19_00001.jpg (85.5 KB, 1193 visningar)
Filtyp: jpg 2014-08-19_00002.jpg (107.6 KB, 1219 visningar)
Filtyp: jpg 2014-08-19_00003.jpg (92.1 KB, 1203 visningar)
Filtyp: jpg 2014-08-19_00004.jpg (64.0 KB, 1200 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2014-08-19 klockan 22:26.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-20, 01:24   #10
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 111
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Det är fina bilder på en bra början iaf.
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-01-25, 19:39   #11
traindriver2015
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2014
Inlägg: 11
Standard Gamla dampen

Hej

Jag kørade med gamla dampen i dag.

Det var en triveleg resa.

Jag tok några bildar.


Helsing

traindriver2015
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Gamla dampen.jpg (100.7 KB, 224 visningar)

Senast redigerad av traindriver2015 den 2015-01-25 klockan 19:43.
traindriver2015 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-01-25, 20:23   #12
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Va trevligt, Traindriver2015!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-02-03, 23:32   #13
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Hej!
Jag håller på bygger stationen Voss. Jag fick ett bekymmer om personer på gräsmattan. Jag tog bort plattformen, men inte personer de står fortfarande kvar.
Hur sjutton får man bort dem? Nå´n som vet hur?
Är djupt tacksam för svar.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Voss.jpg (149.4 KB, 193 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-02-04, 08:53   #14
vadokunvot
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sävsås, Hyltebacken
Inlägg: 422
Standard

Vet ej om det kommer att fungera men prova att hålla markören jämte och håll i vänster musknapp, dra upp en lagom stor cirkel och släpp. Alla objekt inom cirkeln ska ju markeras då, sen är det bara att hålla inne Ctrl och klicka bort de andra markerade objekten, så gör i alla fall jag vid liknande problem.
Fast du kanske redan har testat detta?
__________________
Mange
vadokunvot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-02-04, 08:59   #15
vadokunvot
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sävsås, Hyltebacken
Inlägg: 422
Standard

Allternativt, åk ner under objektet och prova att markera därifrån, brukar funka bra när det är lofts som är svåra att markera
__________________
Mange
vadokunvot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
rw-rutter

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:00.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009