Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MSTS / Open Rails - Downloads

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2015-07-12, 15:42   #16
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 533
Standard

Se till att stänga av Alerter i OpenRails inställningar. Den ställer till med såna här problem för mig om den är på. Och det är ju faktiskt bara realistiskt att det tar ett par minuter att få upp trycket i huvudledningen till 5 bar så att bromsarna går loss.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-12, 20:38   #17
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 834
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lukas Visa inlägg
Dette problemet har jeg hatt hele tiden med open rails og kjører derfor kun msts.
??? Hmmm... Vad har du för version av Openrails? Nuvarande version är 3190.
Finns att hämta här: http://james-ross.co.uk/projects/or/builds
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2015-07-14, 17:09   #18
Spirot
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2012
Ort: Lund, Sweden
Inlägg: 55
Standard

Hej där ute!
Tack för alla tipsen. Men jag får icke bromsarna till att släppa, vad jag än gör. Har prövat många andra rutter och aktiviteter och överallt fungerar det men inte just denna aktivitet. Så tyvärr får jag avinstallera denna aktivitet och endast köra veterantåget på denna rutt.
Med vänlig hälsning/Spirot
Spirot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-07-05, 21:01   #19
jkriste2
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: ,Drammen , Norway.
Inlägg: 691
Standard

Hvor finder jeg følgende vogner Blue-x-bistro og Pass1800_micke + Consists X51 TiB 3254 jeg finder bare en som heter TiB X51 3254.
__________________
MVH Jan Kristensen
Har bygd Drammen-Kongsberg
Har bygd VBSR 1, 2, 3, 4 ruten
Klar til Stavanger og Gardermoen, VBSR 5 med hjep fra Bønan
Klar til Hamar, VBSR 6 av Bønan
Klar til Trondheim VBSR 7
Bygger videre mot Bergen VBSR8
jkriste2 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-07-05, 23:13   #20
jkriste2
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: ,Drammen , Norway.
Inlägg: 691
Standard

Har funnet dem
__________________
MVH Jan Kristensen
Har bygd Drammen-Kongsberg
Har bygd VBSR 1, 2, 3, 4 ruten
Klar til Stavanger og Gardermoen, VBSR 5 med hjep fra Bønan
Klar til Hamar, VBSR 6 av Bønan
Klar til Trondheim VBSR 7
Bygger videre mot Bergen VBSR8
jkriste2 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 09:12   #21
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 917
Question Till Totte och andra som är vana vid open rails

Hej
Det var ju kul att du har gjort en version av KMJ med open rails.

Nu har jag ju varit borta från tågsimulatorer i några år.
MSTS ännu längre.


Jag letar och letar efter min egen version av KMJ, men den är svår att hitta.
Jag har så många diskar att gå igenom.

Nu undrar jag vad open rails bidrager med.
Är det bara anpassat för verklighetstrogen körning, från cabben, eller vad händer med rutten.

Det jag läst här i tråden så verkar det vara en del problem att få igång loken.

Berätta gärna.

Jag skall installera MSTS om ett tag, när jag hittar min version av rutten, förmodligen v.3

.
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 13:13   #22
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 533
Standard

Det är i allmänhet inga problem att köra OR jämfört med MSTS, de flesta lok fungerar som vanligt. I enstaka fall krånglar bromsarna men det mesta fungerar som sagt.

OR gör en del för mer realistisk körning, absolut, men det är mycket mer än det. En helt överlägsen grafikmotor jämfört med MSTS, bättre "belysning", högre upplösning och mycket mindre lagg. Kraschar dessutom nästan aldrig till skillnad från MSTS. Dessutom kan man bygga oändligt mycket mer detaljerat. Du kanske har sett bilderna från vår Stockholmsrutt som vi ska släppa till hösten? Den är byggd så pass detaljerat som OR kan hantera.

Bläddra gärna igenom tråden, titta på bilderna och säg vad du tycker!

http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...27504&page=139
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora

Senast redigerad av bönan den 2017-06-26 klockan 13:19.
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 13:51   #23
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Hej Hawk.

OpenRails är en helt fristående simulator som använder MSTS alla filer och attributer i en MSTS standard installation.

TSRE5 är den nya rutteditorn som GOKU har gjort. TSRE5 kan allt som MSTS RE kan plus lite till. I TSRE5 ligger dessutom en consist editor.
GOKU håller även på med en aktivitetseditor men inget datum är satt för release.

OpenRails är inriktat att vara en så bra körsimulator som möjligt. Alltså OR teamet inriktar sig på köregenskaper och inte på hur naturen ser ut.
OR kan hantera 3D cab. Se bild nedan från min X3 - Arlanda Express. Riktiga knappar och vred. Man kan zooma in alla instrument med mera.
OR kommer i framtiden att lägga in funktion för att kunna styra knappar mm med musen. Idag måste man använda tangentbordsknappar.
Dessutom fungerar vindrutetorkare mm.

Du kan se en liten video här:

http://www.simworld.se/video/Video_2...1_20-52-36.mp4 Dagkörning
http://www.simworld.se/video/Video_2...1_22-07-22.mp4 Nattkörning

TSRE5 är den nya rutteditorn, helt överlägsen MSTS RE. Programmet är 64-bitars så man kan maxa på hur mycket som helst vid ruttbygge. Den enda begränsning som finns är att OpenRails är ett 32-bitars program och kan bara hantera 4Gb RAM minne. Vi har i nya Stockholmsrutten V4, tiles med över 3500 objekt. Minnet ligger då på cirka 3 Gb.

Jag föreslår att Du läser GOKUs tråd på Elwas Tower om TSRE5.

http://www.elvastower.com/forums/ind...or-open-rails/


På Elwas Tower kan Du läsa mycket om både OR och TSRE5.

http://www.elvastower.com/forums/ind...ting-software/


I och med att Du har GTX1080 grafikkort med SLI, så misstänker jag att Du har Windows 10. Det kan vara lite pyssligt att installera MSTS och få igång denna i både Windows 8 och i Windows 10. Lägger här en bra länk för installation:

http://msts.steam4me.net/tutorials/installing_msts.html


Länk för minneshantering i MSTS vs Windows 8/10:

http://msts.steam4me.net/tutorials/xtra_mem.html

.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Open-Rails-2017-06-26-12-44.jpg (219.9 KB, 77 visningar)
Filtyp: jpg Skarmklipp30339.jpg (225.6 KB, 77 visningar)

Senast redigerad av wase den 2017-06-26 klockan 14:02.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 15:31   #24
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 917
Smile Tusen tack

Hej

Tack till er som förklarat detta med OpenRails.
Om man frågar angående upplösningen, vad ligger den som högst ?
Kan man få spelet i 16x9
__________________________________________________ _______

Det där med minnet gäller det även TS 2017, har för mig att det också bara är 32 bitars, hoppas jag har fel.
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 16:35   #25
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Hej.
-Jo, det stämmer. TS är också ett 32-bitars. Det är nog därför Dove tillverkade TSW, som har Unreal4 som spelmotor och 64 bitar.

Jag kör 4K på en 28" ASUS, dvs 3840x2160 px. med GTX 1080 Ti Founders Edition.

Du ställer in i simulatorn vilken storlek Du vill ha. Jag har testat 5760x1200 px över tre stycken 24" skärmar och det blir väldigt bra. Dock får GPU jobba mycket. CPU ligger stadigt på 30% i vilken upplösning som helst.
.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 16:58   #26
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Om Du inte hittar rutten bland dina hårddiskar så har jag båda versionerna av KMJ.

Din version av den 2010-09-30 10:44 och Tottes uppgradering av den 2015-06-04 12:04.

Senast redigerad av wase den 2017-06-26 klockan 16:59.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 18:25   #27
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 834
Standard

Hej!
KMJ 3 och KMJ 4 enda skillnaden är signalerna. KMJ 4 är av Mazz signaler.
De fungerar utmärkt.

Angående bromsar, det är mer verklighet och när det gäller långa godståg så tar det lång tid att få bromsar bli helt släppta.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-30, 13:57   #28
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 917
Question Kan man få MSTS i 16x9 med hjälp av OR

Om man frågar angående upplösningen, vad ligger den som högst ?
Kan man få spelet i 16x9

I original är den ju bara 1600x1024

Min nya monitor är 2K 1440p
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-30, 13:59   #29
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 917
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av wase Visa inlägg
Hej.
-Jo, det stämmer. TS är också ett 32-bitars. Det är nog därför Dove tillverkade TSW, som har Unreal4 som spelmotor och 64 bitar.

Jag kör 4K på en 28" ASUS, dvs 3840x2160 px. med GTX 1080 Ti Founders Edition.

Du ställer in i simulatorn vilken storlek Du vill ha. Jag har testat 5760x1200 px över tre stycken 24" skärmar och det blir väldigt bra. Dock får GPU jobba mycket. CPU ligger stadigt på 30% i vilken upplösning som helst.
.
Pratar du om MSTS ?? på tre skärmar....
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-06-30, 14:23   #30
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 451
Standard

Hej.
Nej, inte MSTS utan OpenRails. MSTS slutade jag använda för 3 år sen...

I OpenRails kan Du ställa in manuellt exakt den storlek Du vill ha.
Under "Options/Video" finns alternativ.

Antingen tar Du en färdig skärmstorlek eller så skriver Du in den storlek Du vill ha. Du kan alltså skriva egna siffror i rutan där det står skärmstorlek.
Markera siffrorna så att de blir blå och sen skriv in utan mellanslag den storlek du vill ha.
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Hawk001.jpg (221.1 KB, 52 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009