Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2018-07-20, 19:17   #1
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 000
Standard Dödande bugg i SP3?

Jag har god lust att utbrista: ”Släng SP3 i papperskorgen!”. Jag har ett bra skäl; det går inte att använda Spara/Save och därmed är simulatorn obrukbar.

Vissa saker sparas, andra sparas inte. Det här vet jag med säkerhet eftersom jag brottats med problemet under tre hela dagar. Jag gissar att det här är en jättebug eftersom Spara/Save fungerar hur säkert som helst i min B-dators SP2. Har Spara/Save testats under den stora genomgången inför SP3? Jag har inte sett något om detta i N3v-rapporterna.

Jag har uppmärksammat några saker som reagerat negativt; justeringar av ModCat, marktexturer och i viss mån skog. Fasta objekt – byggnader, signaler, lok m m – påverkas inte. Å andra sidan är det svårt att upptäcka vad som saknas och inte saknas.

Jag kan bara tipsa banbyggare om att vara uppmärksamma.

För mig är lösningen SP2, som verkar fungera tillfredsställande. Problemet är att jag inte vet hur man gör för att gå baklänges – från SP3 till SP2.

Vägkorsningen i bildexemplen här under har jag lagt tillrätta 6 gånger.

Bild 1 visar hur korsningen såg ut när jag öppnade banan fredag morgon.

Bild 2: Korsningen återställd.

Bild 3: Route och session sparade....

Bild 4: … och här är resultatet.

Jag bör poängtera att ModCat är felfria.Problemet är att efter att jag justerat stolparna återgår de till det felaktiga läget efter omstart.

Nisse
Bifogade bilder
Filtyp: jpg SP3 Bild 1.jpg (130.4 KB, 92 visningar)
Filtyp: jpg SP 3 bild 2.jpg (153.0 KB, 90 visningar)
Filtyp: jpg SP3 Bild 3.jpg (143.0 KB, 92 visningar)
Filtyp: jpg SP3 Bild 4.jpg (91.7 KB, 93 visningar)
Nils Blid besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2018-07-21, 14:28   #2
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 000
Standard

I fredags arbetade jag med avsnittet som tråden handlar om. Jag ställde ordning vägen med järnvägskorsningen, lade in lite skog jämte marktextur. Sparade route och session.

Lördag morgon möttes jag av bilden här under då jag öppnade TANE SP3. Den skog och marktextur jag lagt in spårlöst borta. I bilden kan man se att spridda delar av vägen har sparats. Jämför bilderna 1 och 2 ovan.

Nisse
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Lördag morgon.jpg (117.6 KB, 78 visningar)
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-21, 14:30   #3
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 796
Standard

Pröva en annan simulator istället.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-21, 15:51   #4
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 000
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Pröva en annan simulator istället.
Det har jag nog funderat på - men jag är nog för gammal.

Men tack för erbjudandet, Totte.

Nisse
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-22, 11:53   #5
NEBO
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2011
Ort: Järfälla
Inlägg: 54
Standard

Tråkigt att höra om dina problem. Jag har flyttat över flera gamla banor från TS12 till TANE och de fungerar för mig. Använder de gamla bommarna som BHJ och road w, men har lagt till TANES vägskydd.
__________________
nebo
NEBO besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-22, 15:47   #6
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 000
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NEBO Visa inlägg
Tråkigt att höra om dina problem. Jag har flyttat över flera gamla banor från TS12 till TANE och de fungerar för mig. Använder de gamla bommarna som BHJ och road w, men har lagt till TANES vägskydd.
Vilken TANE-version använder du?

Nisse
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-22, 16:18   #7
hgkn
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Hässelby Vst, Sweden.
Inlägg: 706
Standard

Jag undrar om det bara är du och jag Nisse som har problem. Mina är små tycker jag i jämförelse med dina. Trodde det skulle försvinna vid senaste patchen till Build: 94916 men inte då. Laddade ner Ardennes Track New Era och fick med en, bara en kub.?????
Bara att flytta objekt i närområde, kopiera tom område och klistra in på kubområdet.
(Använder bara objektknappen när jag kopierar.)
Mvh. Göran.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg ard 1.jpg (197.6 KB, 58 visningar)
__________________
hgkn@bahnhof.se
hgkn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-23, 14:43   #8
NEBO
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2011
Ort: Järfälla
Inlägg: 54
Standard

Jag använder SP3, 94916
__________________
nebo
NEBO besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-07-23, 15:40   #9
Nils Blid
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Malmö
Inlägg: 2 000
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NEBO Visa inlägg
Jag använder SP3, 94916
OK, Nebo - var bara uppmärksam när du sparar.
Har tillskrivit <n3v helpdesk om problemet.

Nisse
Nils Blid besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:13.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009