Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > 3D-design/Ommålningar - MSTS / Open Rails

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-04-10, 20:59   #46
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Självklart är det det, Y2R-M! Den gör jag efter Y2R-A och Y2R-B.
Men tack så mycket
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-10, 22:52   #47
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Vet inte om du kan svara på detta, annars hoppas jag att det finns någon annan som kan, detta är bara något som jag funderat på för ett tagsen, men jag kom på det nu igen när du nämnde det

Vad är det "r" står för? Jag har ju för mig att "k" betyder att de får vara i Danmark.

Hade det inte varit bättre att döpa vagnarna a,b,c istället för a,b,m? Samma sak med öresundstågen, vart har "m" med saken att göra?
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-10, 22:55   #48
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AlleDahlle Visa inlägg
Vet inte om du kan svara på detta, annars hoppas jag att det finns någon annan som kan, detta är bara något som jag funderat på för ett tagsen, men jag kom på det nu igen när du nämnde det

Vad är det "r" står för? Jag har ju för mig att "k" betyder att de får vara i Danmark.

Hade det inte varit bättre att döpa vagnarna a,b,c istället för a,b,m? Samma sak med öresundstågen, vart har "m" med saken att göra?
Underlittera R står för att högsta hastigheten är 160 km/h, kombinationen Y2KR blir då max STH 160 + tillåten använding i Danmark
Bokstäverna A, B och M är bara för att definera vilken del av tåget vagnen tillhör.

Senast redigerad av granders den 2013-04-10 klockan 22:56.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-10, 23:05   #49
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Jaha.

Det jag menade var just att enligt mig är det lite konstigt att ha ett "m", jag tycker att det vore mer logiskt med ett "c" men det kanske bara är jag.
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-11, 00:04   #50
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AlleDahlle Visa inlägg
Jaha.

Det jag menade var just att enligt mig är det lite konstigt att ha ett "m", jag tycker att det vore mer logiskt med ett "c" men det kanske bara är jag.
Jag kan inte annat än att hålla med dig!

Här kommer kvällens lilla extra! SJ-texturen, och här kommer Folke Filbyter i egen majestät.







granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-11, 23:17   #51
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Som i RW-tråden, boggierna är i princip färdiga!

Jag frågar er nu efter era önskemål, lämna gärna förslag på funktioner ni vill se på tåget!
Vill ni helst se 3D-fönster eller fönster med Alpha-channel? Det förstnämnda ökar polycountet någorlunda.






Senast redigerad av granders den 2013-04-11 klockan 23:22.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-12, 00:45   #52
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 1 162
Standard

Över dörrarna, finns det som på danska heter ett "klarsignal" 2 sätt orange/gula lampor i par som blinkar när tåget är klar för avgång. Samma finns på svenska X2000 i form av en enda gul lampa per vagn som blinkar när tåget ska till att avgå. Skulle vara kul att få med det

(Åker jo dagligen med IC3^^)

Jag stämmer för dom fönstrarna som ser mest realistiska ut

Senast redigerad av mikban den 2013-04-12 klockan 00:47.
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-12, 22:53   #53
gp3119
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Örtofta
Inlägg: 371
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av granders Visa inlägg
Underlittera R står för att högsta hastigheten är 160 km/h, kombinationen Y2KR blir då max STH 160 + tillåten använding i Danmark
Bokstäverna A, B och M är bara för att definera vilken del av tåget vagnen tillhör.
Där 180 km/h istället för 160
gp3119 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-12, 23:43   #54
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 541
Standard

Stämmer det verkligen att R står för STH160? Alla källor jag hittar uppger Y2s STH till 180.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-13, 09:30   #55
rapid94
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2007
Ort: Malmö, Sweden
Inlägg: 245
Skicka ett meddelande via MSN till rapid94
Standard

R i litterat betyder att tåget får gå på banor med radioblock. K:et står mycket riktigt för att tåget får gå i Danmark.

Vill minnas att det bara finns en Y2KR och det är 1384. Som har ett förflutet hos Skånetrafiken.

Så bokstäverna R eller K har inget att köra med tågets STH. Som är 180 km/h.
rapid94 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-13, 14:45   #56
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Bortse gärna från både shaders och alpha channel.
Idag har jag fått in henne i spelet med hennes nya boggier.
Det jag ser är att när jag skulle få hjulen i rätt skala så blev dem större än tänkt i Gmax. Det är enkelt åtgärdat.

Som ni ser är även en första version av väggar för inredet klart.
Mer senare idag




TILLÄG

Nu börjar interiören ta sig!


Senast redigerad av granders den 2013-04-13 klockan 17:56.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-13, 19:53   #57
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Nu hände något mycket, för mig, märkligt här. Jag minskade ner lite på hjulen i GMax och lät återigen exportera och nu istället hamnar tågsettet mycket långt bort. Dit kameran just nu tittar -borde- tåget stå, men istället har det hamnat där borta.

Jag har prövat att återställa Transform och Scale, som löst mina tidigare liknande problem, men utan att lyckas.

Är det någon som har en möjlig förklaring att bidra med?







EDIT

Jag är så pinsam, jag hade bara ett fel i Engine-filen. Och där satt jag och exporterade i en evighet fram och tillbaka.....

Senast redigerad av granders den 2013-04-13 klockan 21:47. Anledning: Fix.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-14, 03:44   #58
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Goda nyheter. Mellanvagnen är i princip färdig den också.

Återstår nu gör endast få detaljer samt lite uppgraderingar av texturer här och där, b.l.a Alpha textures ska korrigeras.












Senast redigerad av granders den 2013-04-14 klockan 03:46.
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-14, 09:14   #59
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 541
Standard

Snyggt! En smått OT-fråga! På 4e bilden syns en mur, var har du hittat den? Har letat förgäves efter en snyggare mur än Kujus orginal...
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-04-14, 18:15   #60
granders
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2012
Inlägg: 723
Standard

Det är en mur från NMJ faktiskt! Kan leta upp det exakta objektet åt dig om du vill?
granders besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
kustpilen, y2r

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:02.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009