Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > 3D-design - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-01-02, 16:20   #46
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Först tar man reda på vilka Assets-filer som rutten använder. Det kan man göra med hjälp av RW Tools. Ta "Provider" så ser man Assets.
Sen packar du med TS Utilities din rutt och Assets. Obs! Inga tåg får följa med.
Suck, inte så lätt som det låter för en expert. Får fundera lite, återkommer.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 16:28   #47
kevpa00
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2015
Ort: Åtvidaberg, Östergötland
Inlägg: 77
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Akki Visa inlägg
Suck, inte så lätt som det låter för en expert. Får fundera lite, återkommer.

Det lät väldigt lätt faktiskt. Annars får vi be totte göra en film så fler lär sig
kevpa00 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 18:14   #48
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Har en del frågor till Totte innan jag försöker. Men TS 2019 64 bitar funkar fint för mig och jag är lite sugen på att ta upp min bana igen, bl.a genom att låta er titta på den, en del buggar är tydligen åtgärdade och AI- tågen går nu som dom ska, bommar mm uppför sig som förväntat. Tyvärr återstår problemet med att AI-tåget tappar konturer efter en stund i.e. vänta du in ett sådant på en station ser du bara ljuset och kopplen mellan vagnarna... man får snurra runt lite för att tåget skall "laddas" grafiskt. Synd.

Totte: hur funkar det i AI med mötande tåg på enkelspår med sidospår, dvs hur lägga växlar och vänta in annat tåg innan grön signal? Kan ta ett praktikexempel om du tror att du kan hjälpa mig..?

Senast redigerad av Akki den 2019-01-02 klockan 18:15.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 18:16   #49
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Akki Visa inlägg
Suck, inte så lätt som det låter för en expert. Får fundera lite, återkommer.
Ska tågen tas bort från banan innan export?
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 18:19   #50
kevpa00
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2015
Ort: Åtvidaberg, Östergötland
Inlägg: 77
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Akki Visa inlägg
Ska tågen tas bort från banan innan export?
Ja, Iallafall om jag förstod totte rätt!
kevpa00 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 21:05   #51
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 955
Standard

Hej!
Tåg menar jag, de finns i Assets som skall inte medföljas vid släppet.
Tågets egna filer är tunga.
Har du TS Utilities på skrivbordet? När du öppnar den så visas olika flik, ta package. Ser du Assets ta t.ex. Mazz, den innehåller hus och tåg och man väljer inte tåg.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-03, 14:38   #52
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 146
Question

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Tåg menar jag, de finns i Assets som skall inte medföljas vid släppet.
Tågets egna filer är tunga.
Har du TS Utilities på skrivbordet? När du öppnar den så visas olika flik, ta package. Ser du Assets ta t.ex. Mazz, den innehåller hus och tåg och man väljer inte tåg.
Vi får nog ta det i detalj, steg för steg, sorry, jag förstår vad du skriver och har öppna "Packager", men där finns alla mina installationer, kryssar för "Emmaboda" men sedan..? Och hur funkar RW Tools för att utläsa vilka assets banan använder sig av?
Det som är självklart för dig är inte självklart för mig...sorry
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-03, 16:08   #53
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 955
Standard

Hej!
Vi börjar med RWTools.
1. Bild 1 öppnar du RWtools och klickar på fliken Route Building Editor och klicka på Edit Providers
2.Välj din rutt och den gröna skalan blir full, klicka på Hide Unused.
3.Du ser vad din rutt använder sig av objekt. Ha den sida kvar på skrivbordet.
4.Öppna RW Utilities och välj fliken packare och klicka på uppdatering.
5.Du ser alla objekt (Assets) som du ska kunna packa ner. Ta t.ex. Mazz enligt sista bild nere. Så markerar man valet av objekt. När du valt allt som din rutt kräver klickar du för över med tre >>> där uppe.

Hoppas du klarar det bra!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg RW tools1.jpg (54.3 KB, 131 visningar)
Filtyp: jpg RW tools2.jpg (150.9 KB, 131 visningar)
Filtyp: jpg RW tools3.jpg (157.5 KB, 131 visningar)
Filtyp: jpg RW Utilities1.jpg (42.8 KB, 133 visningar)
Filtyp: jpg RW Utilities2.jpg (97.3 KB, 130 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-03, 17:51   #54
trainz2007
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Falköping
Inlägg: 148
Skicka ett meddelande via Skype™ till trainz2007
Thumbs up

Snyggt! Ser fram emot det färdiga resultatet sen, samt att följa byggandet
__________________
Tågvärd på Västtågen
trainz2007 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-04, 09:43   #55
Akki
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Helsingborg, Sweden
Inlägg: 146
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Vi börjar med RWTools.
1. Bild 1 öppnar du RWtools och klickar på fliken Route Building Editor och klicka på Edit Providers
2.Välj din rutt och den gröna skalan blir full, klicka på Hide Unused.
3.Du ser vad din rutt använder sig av objekt. Ha den sida kvar på skrivbordet.
4.Öppna RW Utilities och välj fliken packare och klicka på uppdatering.
5.Du ser alla objekt (Assets) som du ska kunna packa ner. Ta t.ex. Mazz enligt sista bild nere. Så markerar man valet av objekt. När du valt allt som din rutt kräver klickar du för över med tre >>> där uppe.

Hoppas du klarar det bra!
Tack Totte, du är superb. Ska kika på det idag och se om jag får ihop det enligt dina tydliga anvisningar. Återkommer
Åke

Jösses, det kommer att ta tid, det är ju ett sextiotal olika assets som skall gås igenom...

Senast redigerad av Akki den 2019-01-04 klockan 15:25.
Akki besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-05, 04:07   #56
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 3 948
Smile "Uzkorozchodka-rutten" Träd



hej Totte
under din rutt så verkar du ha "Uzkorozchodka-rutten"
Får du den rutten att fungera ?
I så fall kanske man kan hitta träden där någonstans...
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-05, 10:38   #57
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 955
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg

hej Totte
under din rutt så verkar du ha "Uzkorozchodka-rutten"
Får du den rutten att fungera ?
I så fall kanske man kan hitta träden där någonstans...
Hej!
Ja, den fungerar men jag hittar inte såna träd som skrev om. Jag har letat vem som gjorde träden. Jag undersöker vidare....
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-05, 16:58   #58
kevpa00
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2015
Ort: Åtvidaberg, Östergötland
Inlägg: 77
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg


hej Totte
under din rutt så verkar du ha "Uzkorozchodka-rutten"
Får du den rutten att fungera ?
I så fall kanske man kan hitta träden där någonstans...
Den rutten fungerar fint för mig
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Screenshot_11.jpg (247.9 KB, 93 visningar)
kevpa00 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-19, 14:56   #59
kevpa00
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2015
Ort: Åtvidaberg, Östergötland
Inlägg: 77
Standard

Arbete pågår!
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Screenshot_13.jpg (137.8 KB, 63 visningar)
kevpa00 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:57.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009