Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2018-12-30, 20:59   #31
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 457
Standard

Hej.
Verkar som att orginalrutterna funkar i alla fall...

Min TS 2019, 64-bit funkar...

Se bild högst upp till vänster... (X64)…

.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Capture32043.jpg (287.8 KB, 63 visningar)
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-30, 21:05   #32
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 110
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

@Totte: Ja, jag har ominstallerat TS och det har löst div. problem för mig förr... Man får först avinstalelra TS först och installera det på nytt.
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-30, 21:20   #33
wase
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Haninge och Västervik, Sweden.
Inlägg: 457
Standard

Totte, jag vet inte om min sökväg till Railworks 64-bit kan hjälpa Dig...

"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RailWorks\RailWorks64 .exe"
OBS att "kaninöronen" måste vara med...

Kör Windows 10...
.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Capture32044.jpg (40.7 KB, 63 visningar)

Senast redigerad av wase den 2018-12-30 klockan 21:22.
wase besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-30, 21:58   #34
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av wase Visa inlägg
Totte, jag vet inte om min sökväg till Railworks 64-bit kan hjälpa Dig...

"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\RailWorks\RailWorks64 .exe"
OBS att "kaninöronen" måste vara med...

Kör Windows 10...
.
Kaninöron försvinner när jag verkställer.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 10:07   #35
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

Hej!
Inatt avinstallerade jag tågsimulator och sen installerade jag igen med min RailWorks skiva. Sen såg jag Steam uppdatera tågsimulator åt mig.
Testade nu på morgonen starta RailWorks64 och så HÄNDER INGENTING FORTFARANDE. Är det bara jag som blivit drabbad?
Gott Nytt TågÅr!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 15:29   #36
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 406
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Inatt avinstallerade jag tågsimulator och sen installerade jag igen med min RailWorks skiva.
Från en skiva?

Installationen av Train Simulator har väl endast varit nedladdning sedan många år nu. När jag gör ominstallation så behöver jag i princip bara radera allt varpå Steam känner av det och laddar ner allt igen. Tredjepartsrutter/objekt måste man ju dock fixa manuellt. Det kanske bero på när du köpte, jag köpte 2012/2013 och då laddades allt ner.

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Sen såg jag Steam uppdatera tågsimulator åt mig.
Testade nu på morgonen starta RailWorks64 och så HÄNDER INGENTING FORTFARANDE.
Det börjar nästan kännas som att RailWorks64.exe är svartlistad på din dator av brandvägg/antivirus eller liknande eller annat fel på installationen av Windows 10.


Det du kan pröva är att:
1. Döp om RailWorks.exe till VadSomHelst32.exe
2. Döp om RailWorks64.exe till RailWorks.exe

Prova nu att dubbelklicka på RailWorks.exe och se om det fungerar nu. Om du får igång 32-bitarsversionen betyder det att den .exe-filen är vitlistad och då borde även den omdöpta 64-bitarsversionen släppas igenom den eventuella blockering som finns.

Kopiera både RailWorks64.exe och RailWorks.exe till en annan mapp innan du gör det så att du har kvar originalen som har korrekt namn. Det är annars lätt att man undrar vilken som är vilken. (Jo, det har hänt mig vid ett annat tillfälle...)
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 17:03   #37
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

LÖST! Mitt barnbarn hjälpte mig!

My 64 bits version is working again. This is what I did:

Inside the main Train Simulator directory (RailWorks), there is a directory called Install.
Open this directory called Install. There is a directory called OpenAL. Inside this OpenAL there is a directory called 64bit. Inside the 64bit there is a file called OpenAL32.dll. Copy this file to the main directory (Railworks) and ask to replace the existing file.
Also check the other install files to verify if you need DirectX, dotnet or physX updates. My PC needed it.
Now the 64 bits version of Train Simulator is working fine.

https://steamcommunity.com/app/24010...5227840557080/
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 17:33   #38
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 406
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
LÖST! Mitt barnbarn hjälpte mig!
Härligt!
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 22:10   #39
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 3 948
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
LÖST! Mitt barnbarn hjälpte mig!

My 64 bits version is working again. This is what I did:


Now the 64 bits version of Train Simulator is working fine.

https://steamcommunity.com/app/24010...5227840557080/
Hej
Har du märkt någon skillnad mot 32 bit ?

Jag kan inte se någon skillnad.
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2018-12-31, 22:36   #40
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

Hej!
Till Hawk: Med 64 är FPS högre och mjukare att köra än med 32.

Eftersom 64 fungerar att köra med originalrutter och inte för ruttbyggarnas rutter. Undantag är Jönköping går bra. Jag kommer att använda 64 bara för körning av tåg.
Med 32 så startar det inte p.g.a. OpenAL32.dll som verkar bara till 64.
För att använda 32 så måste jag kopiera OpenAL32.dll från 32bit-mappen till Railworks-mappen för att bygga landskap.
Jag försöker utreda hur dessa filer fungera automatiskt fungera med 32 och 64.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-01, 10:49   #41
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

God fortsättning!
Visar nu min filkatalog ser ut så. Är det samma för er?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg fil.jpg (31.8 KB, 64 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-01, 10:57   #42
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 584
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Ja den delen du visar ser lika dant ut hos mig.
Kul det funkar för dig nu.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-01, 11:27   #43
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av smajlet Visa inlägg
Ja den delen du visar ser lika dant ut hos mig.
Kul det funkar för dig nu.
Tack för svaret.
Just den filen kan jag inte starta 64 bara 32. Om jag vill köra måste jag till utforskaren och kopiera fil från 64bit-mappen och klistra över OpenAL32.dll. Det är samma filnamn i mapparna 32bit och 64bit.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 32bit.jpg (18.3 KB, 64 visningar)
Filtyp: jpg 64bit.jpg (17.4 KB, 64 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-01, 21:38   #44
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 952
Standard

Hej!
Har ni på samma sätt som jag, eller enligt två bilder?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-01-02, 16:47   #45
tågfreak 96
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: halland Sverige
Inlägg: 307
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Har ni på samma sätt som jag, eller enligt två bilder?
Mitt ser ut som på första bilden. Sen så har jag bara haft problem med en rutt.
__________________
tågfreak 96 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:53.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009