Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World > DTG - Train Sim World - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-03-18, 13:16   #1
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard Hjälp, UE4 crash!

Hej alla!
Jag har råkat ut för UE4 crash vid uppstart av TSW, något som aldrig hänt förut. En ruta med texten "An Unreal process has crashed UE4-TS2 prototype"


Jag har startat om datorn, verifierat spelfilerna men detta kommer vid uppstarten i alla fall. Som sagt, aldrig hänt förut, har någon annan råkat ut för detta?

Någon datorkunnig som har någon ide'? Vore oändligt tacksam i så fall!

Min dator är en Asus, i7-8700K, DDR4 32G, GeForce GTX1080 8GB, SSD 512GB.

Med vänlig hälsning
Torbjörn
Torbjörn H besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 14:03   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Kan det GeForce GTX1080 8GB vara för lite? Kanske uppgradera till 16GB.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 14:23   #3
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Hej

Ramminnet är ju 32GB, det borde väl räcka.

Torbjörn
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 14:27   #4
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 363
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Kan det GeForce GTX1080 8GB vara för lite? Kanske uppgradera till 16GB.
Uppgradera minne på graffe?? Dubbla storleken minne på grafikkortet relativt rekommenderat bör väl inte vara några problem.

Kolla/uppgradera drivrutiner kanske?
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 14:52   #5
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
Uppgradera minne på graffe?? Dubbla storleken minne på grafikkortet relativt rekommenderat bör väl inte vara några problem.

Kolla/uppgradera drivrutiner kanske?
Datorn är ett halvår gammal, det finns nåt som heter NVIDIA GeForce Experience som man tydligen kan installera, om det kan vara nåt. Kanske bara ställer till det. Är inte säker på hur man uppgraderar drivrutiner..
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 15:06   #6
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 050
Standard

Förlåt, jag läste fel. Jag tänkte på ramminnet, men du har ju bra ram. Hela din dator är ju bra. Kan vara fel på spelet tror jag.

Senast redigerad av Totte den 2019-03-18 klockan 15:11.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 15:13   #7
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Märkligt är att TSW fungerar på gamla datorn, 6 år gammal, i7, gtx 770, 16 gb ram. Dock låg fps!
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 15:16   #8
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Förlåt, jag läste fel. Jag tänkte på ramminnet, men du har ju bra ram. Hela din dator är ju bra. Kan vara fel på spelet tror jag.
Ska man kanske avinstallera och installera igen! Har jag aldrig gjort med något spel men det finns ju en knapp "avinstallera" på Steam..
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 17:22   #9
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 392
Standard

Jag googlade fel medellandet och man får en känsla att det har med grafikkortet att göra. Men jag kör TSW ganska mycket och har aldrig haft problem.

Länk

Senast redigerad av jorgen3 den 2019-03-18 klockan 19:46.
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 17:23   #10
Marcus Gustavsson
Tidigare v10
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 512
Standard

Har du prövat att installera dom senaste drivrutinerna för grafikkortet?
Marcus Gustavsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 19:05   #11
Fippe
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2016
Ort: Sweden Köping
Inlägg: 173
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Torbjörn H Visa inlägg
Datorn är ett halvår gammal, det finns nåt som heter NVIDIA GeForce Experience som man tydligen kan installera, om det kan vara nåt. Kanske bara ställer till det. Är inte säker på hur man uppgraderar drivrutiner..
Grafikdrivrutinen kan absolut vara problemet, ladda ner geforce experience på Nvidias hemsida eller enbart den senaste drivrutinen här https://www.nvidia.com/content/Drive...=us&type=TITAN
Fippe besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 19:15   #12
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Tack alla för intresset!

Jag får fundera vidare, jag tänkte lite på GeForce Experience men det kanske inte heller är en höjdare, den lilla NVidiaappen i aktivitetsfältet säger att det finns en tillgänglig "GForce Game Ready Driver Update".


Synd detta, jag gillar verkligen TSW!
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 19:26   #13
Torbjörn H
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Täby
Inlägg: 46
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fippe Visa inlägg
Grafikdrivrutinen kan absolut vara problemet, ladda ner geforce experience på Nvidias hemsida eller enbart den senaste drivrutinen här https://www.nvidia.com/content/Drive...=us&type=TITAN
Kanske får prova det, går det att backa tillbaka till den gamla drivrutinen om det skulle bli fel?
Torbjörn H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 19:39   #14
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Solberga
Inlägg: 1 111
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Jag har geforce experience, och den fugnerar utmärkt för mig. den hjälper till att installera drivrutiner för att säkerställa att spel fungerar och optimerar spel så de fungerar bäst för det grafikkort man har.

Alltid rekommenderat att ha senaste full-release av grafikdrivrutiner. Det fick jag lära mig den hårda vägen (av BSOD)
__________________
www.SummerADDE.se
Mina aktiva projekt till TS2017:
-Nätverk i Mälardalen, ett nät av banor i mälardlasregionen & Bergslagen.
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.
Ladda ner Mälardalen beta här!

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2019-03-18, 19:45   #15
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 392
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Torbjörn H Visa inlägg
Kanske får prova det, går det att backa tillbaka till den gamla drivrutinen om det skulle bli fel?
Fel trodde du hade fel nu!
Jag vet inte om det går att backa, men man ska alltid ha den senaste versionen
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:43.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009