Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > Landskapsdesign - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-12-19, 21:39   #16
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 351
Standard

när du har exporterat så ska du absolut ha .igs-filen. Nu har jag ju 3ds, men under exporten så listar den vad den håller på med och avslutar med en "sucessfully created blablabla.igs" eller liknande om det gick bra. Om det är nått som inte gått bra, så kan den både smälla helt eller ge nått slags felmeddelande. Inte alltid man blir klok på felmeddelandet, men det är en ledtråd i alla fall.

Eftersom du inte får en .igs, så kan det mycket väl vara nått i modellen som inte lirar.

Kolla din namngivning så det följer reglerna, dvs 1_1200_grej t.ex. En sak som 3ds inte varnar för, men som RW inte accepterar är om du kallar två objekt för följande:

1_0080_plattformsmolekyl
1_0280_plattformsmolekyl

3ds-exporten accepterar detta, men inte RW. Namnet är således signifikant och får inte förekomma på fler objekt.

Sen kan du försöka isolera exporten genom att reducera det du exporterar till ett minimum. Pröva att exportera bara en liten del av det hela, då är det lättare att isolera var problemet finns och att din process rakt igenom fungerar.

Lycka till och ser fram mot rapport!

Edit: Står det nått klokt i log-filen förresten?
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se

Senast redigerad av Mazz den 2016-12-19 klockan 21:48.
Mazz besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-12-19, 22:17   #17
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
när du har exporterat så ska du absolut ha .igs-filen. Nu har jag ju 3ds, men under exporten så listar den vad den håller på med och avslutar med en "sucessfully created blablabla.igs" eller liknande om det gick bra. Om det är nått som inte gått bra, så kan den både smälla helt eller ge nått slags felmeddelande. Inte alltid man blir klok på felmeddelandet, men det är en ledtråd i alla fall.

Eftersom du inte får en .igs, så kan det mycket väl vara nått i modellen som inte lirar.

Kolla din namngivning så det följer reglerna, dvs 1_1200_grej t.ex. En sak som 3ds inte varnar för, men som RW inte accepterar är om du kallar två objekt för följande:

1_0080_plattformsmolekyl
1_0280_plattformsmolekyl

3ds-exporten accepterar detta, men inte RW. Namnet är således signifikant och får inte förekomma på fler objekt.

Sen kan du försöka isolera exporten genom att reducera det du exporterar till ett minimum. Pröva att exportera bara en liten del av det hela, då är det lättare att isolera var problemet finns och att din process rakt igenom fungerar.

Lycka till och ser fram mot rapport!

Edit: Står det nått klokt i log-filen förresten?
Så här har jag gjort hittills:

* Jag laddade ner ett plugin till Blender som låter mig exportera filer till .igs
* I zip filen fick jag tre filer (som heter igs_exp.. osv), dessa lade jag i mappen där jag tänkt exportera min modell. Så här ser adressen ut:

\RailWorks\Source\Marmar\GenericObjects\Scenery\mi ne

Mapparna gjorde jag på detta sättet utifrån klippet jag såg, tydligen behövde man en mapp som heter "Source" har jag förstått.

* Jag exporterade filen till mappen ("mine") där resten av filerna finns som jag fick med när jag laddade ner pluginet.



* Jag får endast en ".log" fil, har testat att döpa den till något simpelt (i detta fallet "gbg") utan någon förändring

* I logfilen står det så här:
https://www.itextpad.com/test22

EDIT: Ser nu att det i slutet av logfilen står " ERROR: Blender Mesh object 'Cube.115' has no collection of UV maps for tessellated faces (check material assignement)."

Kanske det var därför jag ej fick någon .igs fil?

Senast redigerad av marmar den 2016-12-19 klockan 22:19.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-12-19, 22:33   #18
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Har testat att göra alla cubes till en grupp, och sen valde jag en textur bara för att försöka få bort felmeddelandet. Men jag får fortfarande denna fast än jag gav modellen en textur:

"ERROR: No valid texture found in material 'Material.011' in Blender Mesh object 'Cube.037' (check shader name and subsequent slots)."
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-12-19, 22:42   #19
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 351
Standard

Osäker på egentligen hur RW -exporteraren gillar att hantera grupper... jag har för mig att det brukar skräpa sig om jag glömt att göra dom individuella...

Du har många namn såsom 1_1000_cube.112, det följer väl inte riktigt namnregeln... Pröva att på ett objekt, ta bort punkten så den heter 1_1000_cube112 istället och sen bara exportera den för att testa
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-12-21, 19:24   #20
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
Osäker på egentligen hur RW -exporteraren gillar att hantera grupper... jag har för mig att det brukar skräpa sig om jag glömt att göra dom individuella...

Du har många namn såsom 1_1000_cube.112, det följer väl inte riktigt namnregeln... Pröva att på ett objekt, ta bort punkten så den heter 1_1000_cube112 istället och sen bara exportera den för att testa
Tack för svar, har dock testat att namnge dem med understreck istället utan någon vidare förändring. :/

Men har tänkt på en sak, stämmer det att texturerna måste vara i .ace format? Tror det kan vara det som ställer till det, då jag annars har dem i .jpg/.png formatet.

Tänker nog annars vänta med att försöka få in modeller till TS tills Januari då jag tänkt köpa en ny dator. Just nu använder jag en Macbook till att modellera, och min systers laptop till Train Simulator (som är väldigt seg, tyvärr den enda Windows datorn för tillfället ). Men jag fortsätter med att åtminstone göra 3D modeller som jag sen kan försöka få in i simulatorn

Senast redigerad av marmar den 2016-12-21 klockan 19:25.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-01-03, 00:03   #21
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 980
Standard

Hej!
Hur går det? Göteborgs station är verkligen spännande projekt!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-01-03, 11:29   #22
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Hur går det? Göteborgs station är verkligen spännande projekt!
Hej, jo den finns kvar och jag planerar definitivt att fortsätta med den men tänkte först försöka få klart THN bron så jag kan lära mig att få in modeller i TS först.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-02-16, 15:58   #23
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 980
Standard

Hej!
Fick du någon grepp om exporteringen? Över en månad du postade sist.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-29, 14:50   #24
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 980
Standard

Hej!
Hur går det, marmar?

Senast redigerad av Totte den 2017-03-29 klockan 15:06.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-03-29, 15:57   #25
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Hur går det, marmar?
Hej, oj såg aldrig ditt sista inlägg. Som jag nämnt i den andra tråden så är det stopp just nu då jag inte lyckas konvertera texturerna till .ace :
http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...328#post306328

För övrigt så har själva exporteringen gått bra nu, dock behöver jag .ace texturer för att kunna importera modellen i simulatorn via blueprint editorn.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-05-10, 20:52   #26
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 595
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av marmar Visa inlägg
Hej, oj såg aldrig ditt sista inlägg. Som jag nämnt i den andra tråden så är det stopp just nu då jag inte lyckas konvertera texturerna till .ace :
http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...328#post306328

För övrigt så har själva exporteringen gått bra nu, dock behöver jag .ace texturer för att kunna importera modellen i simulatorn via blueprint editorn.
Hur går det?
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-05-14, 17:47   #27
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av smajlet Visa inlägg
Hur går det?
Hej!
Ska försöka få in THN-bron i första hand innan jag fortsätter vidare med Gbg.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-19, 13:43   #28
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 980
Standard

Hej Marmar!
Det var ett tag sen. Fortsätter du med Gbg-stationen? Jag blev så glad när du började med den.

Senast redigerad av Totte den 2017-10-19 klockan 13:44.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-19, 16:59   #29
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 747
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej Marmar!
Det var ett tag sen. Fortsätter du med Gbg-stationen? Jag blev så glad när du började med den.
Hej Totte!
Jag fortsätter mer än gärna med Gbg-stationen om någon skulle ha möjlighet att hjälpa mig få in den i TS, då jag har problem med det den biten. Jag kan se till att även försöka fixa textur osv till modellen så det underlättar för personen som för in den till simulatorn.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-12-04, 22:26   #30
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 980
Standard

Finns det nån som kan hjälpa marmar med exporteringen?
Man kan hjälpa till via TeamViewer.

Senast redigerad av Totte den 2017-12-04 klockan 22:31.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:06.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009