Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > 3D-design - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-06-11, 17:16   #31
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Okej så det räcker alltså inte att bara markera de man vill ha "soft" och använda "soften edge"? Man måste även ta alla de som ska vara hårda och använda "harden edge"?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 17:27   #32
Marcus Gustavsson
Tidigare v10
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 512
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AlleDahlle Visa inlägg
Okej så det räcker alltså inte att bara markera de man vill ha "soft" och använda "soften edge"? Man måste även ta alla de som ska vara hårda och använda "harden edge"?
Jag brukar bara markera det som ska soften på och göra det, sedan om jag får ett sådant resultat på någon närliggande edge kör jag en harden edge på den.
Marcus Gustavsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 17:32   #33
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Marcus Gustavsson Visa inlägg
Jag brukar bara markera det som ska soften på och göra det, sedan om jag får ett sådant resultat på någon närliggande edge kör jag en harden edge på den.
Antar att sådant resultat syftar på vad jag har runt mina fönster etc.?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 17:49   #34
Marcus Gustavsson
Tidigare v10
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 512
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av AlleDahlle Visa inlägg
Antar att sådant resultat syftar på vad jag har runt mina fönster etc.?
Japp.
Sådana artefakter kan oftast kureras med harden edge.
Annars är det verticer som inte stämmer.
Marcus Gustavsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 17:57   #35
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Då vet jag vad jag ska sitta med ikväll!
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 18:08   #36
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Har du Smooth på modellen? Annars får man lätt konstiga artefakter i RW. Testa lägg till en Smooth med Auto Smooth och använd collapse innan export.
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 18:29   #37
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Rekommenderar att du kikar på smoothing groups, finns i samma flik
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 19:35   #38
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Okej vilket program snackar vi om? maya? 3dsmax? Om man tar smooth i maya, blir inte hela modellen smooth då? Har för mig att jag testat detta?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 19:58   #39
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

max, smooth modifier
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 22:21   #40
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
Har du Smooth på modellen? Annars får man lätt konstiga artefakter i RW. Testa lägg till en Smooth med Auto Smooth och använd collapse innan export.
okej, vad är collapse?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 23:11   #41
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

https://www.youtube.com/watch?v=ONfH8ZFru_o Kika på denna
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 23:27   #42
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

okej nu känner jag mig lite efterbliven när jag inser hur lätt just collapse var! Tack för länken! Ska nu testa era tips, se om jag förstått rätt! I Maya tog jag harden edge på allt som skulle vara "hårda" kanter. Hjälpte inte, så jag antar att jag får ta och jobba med sådana här saker i 3ds max.
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-11, 23:36   #43
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Och lite senare så hade han löst det! yeah!

Är fortfarande en del saker som inte är som de ska men det får bli nån annan dag!

Tack till alla som har tålamodet att hjälpa en nybörjare som jag!

2014-06-11_00003.jpg
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-12, 00:20   #44
Kungsfisk
Medlem
 
Reg.datum: May 2013
Ort: Skåne
Inlägg: 396
Standard

Jättebra!
__________________
X2000 LATEST BEST 5TH JUNE
Kungsfisk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-12, 18:43   #45
AlleDahlle
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2012
Ort: Kristianstad
Inlägg: 763
Standard

Vilken av de där "dev-tågen" använde du (Kungfisk)?
__________________
//AlleDahlle

Øresundståg (X31K)

Försöker just nu få in öresundståg(X31K/X32K) i Railworks/Train simulator
AlleDahlle besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009