Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > N3V Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2024-01-30, 10:34   #556
vovven47
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2010
Ort: Yxlan, Norrtälje
Inlägg: 1 284
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av korvtiger Visa inlägg
Märkligt problem! Har aldrig stött på detta själv.

Det låter nästan som symptomen när man försöker köra ett av STLs ellok, utan att först ha höjt strömavtagren. Då tror jag att den bromsar och vägrar låta en dra upp gasreglaget. Har den T44-modellen någon speciell start/stopp funktion med motorn som är kopplad till en osynlig strömavtagare?

Annars några frågor och felsökningsförslag:
* Är detta CAB-mode, eller DCC-mode? Hjälper det att byta?
* När du stöter på ett tågset som du inte kan röra, hjälper det att byta till Surveyor och radera loket och sätta ut ett nytt likadant? Fungerar det att byta till ett icke-STL-lok? Hjälper det att istället för att byta loket, byta ut vagnarna till icke-STL-vagnar?
Jag befann mig på ett ställe där jag bara har tillgång till TRS2019 (sista version) varvid nämnda symptom inträffade.
På min nuvarande plats har jag endast TRS22 och TRS22+ så tyvärr kan jag inte hjälpa till, men Simpa kan ju.
vovven47 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-02, 14:22   #557
Simpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 18
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av korvtiger Visa inlägg
Märkligt problem! Har aldrig stött på detta själv.

Det låter nästan som symptomen när man försöker köra ett av STLs ellok, utan att först ha höjt strömavtagren. Då tror jag att den bromsar och vägrar låta en dra upp gasreglaget. Har den T44-modellen någon speciell start/stopp funktion med motorn som är kopplad till en osynlig strömavtagare?

Annars några frågor och felsökningsförslag:
* Är detta CAB-mode, eller DCC-mode? Hjälper det att byta?
* När du stöter på ett tågset som du inte kan röra, hjälper det att byta till Surveyor och radera loket och sätta ut ett nytt likadant? Fungerar det att byta till ett icke-STL-lok? Hjälper det att istället för att byta loket, byta ut vagnarna till icke-STL-vagnar?
Det handlar inte om ett ellok. Strömavtagarsymbolen är ej i funktion då det är ett diesellok, likt som vanillaloken.
Vet inte om det är nån särskild funktion man ska använda, därav min fråga.
Det är inga som helst problem med vanillalok och vagnar, däremot lok och vagnar som har STL som tjorvar... Igår skulle jag koppla ihop 2st T43or, och fick samma problem som med vagnarna.

Edit: Provade med en T44 och originalvagnar. Det går bra att koppla vagnar på ett spår, sen när man ska koppla ihop ytterligare vagnar på ett annat spår så får jag samma fel... Så känns som att det är nåt "fel" på loket? Håller man inne W så pendlar "gasen" från 35% till 5%...
Edit2: Testade med elloken och får exakt samma problem...

Senast redigerad av Simpa den 2024-02-02 klockan 15:50.
Simpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-02, 20:16   #558
rac_hammer
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: göteborg
Inlägg: 1 370
Skicka ett meddelande via MSN till rac_hammer
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Simpa Visa inlägg
Det handlar inte om ett ellok. Strömavtagarsymbolen är ej i funktion då det är ett diesellok, likt som vanillaloken.
Vet inte om det är nån särskild funktion man ska använda, därav min fråga.
Det är inga som helst problem med vanillalok och vagnar, däremot lok och vagnar som har STL som tjorvar... Igår skulle jag koppla ihop 2st T43or, och fick samma problem som med vagnarna.

Edit: Provade med en T44 och originalvagnar. Det går bra att koppla vagnar på ett spår, sen när man ska koppla ihop ytterligare vagnar på ett annat spår så får jag samma fel... Så känns som att det är nåt "fel" på loket? Håller man inne W så pendlar "gasen" från 35% till 5%...
Edit2: Testade med elloken och får exakt samma problem...
Jag har exakt samma problem …
rac_hammer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-05, 12:02   #559
Simpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 18
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rac_hammer Visa inlägg
Jag har exakt samma problem …
Frågan är ju vad det kan finnas för lösning på detta?
Nu får jag helt plötsligt samma fel med originallok och vagnar?!

Senast redigerad av Simpa den 2024-02-05 klockan 14:47.
Simpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-07, 19:14   #560
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Uppland, Sverige
Inlägg: 2 707
Standard

Har tyvärr inte hunnit kika närmare på detta ännu.

Men om det är samma problem med fordon som inte har STL-koppel skulle det kunna vara någon bugg i Trainz självt. Hittar dock inget på internationella forumet om någon som verkar ha haft liknande problem. Vad är det för Trainz build ni kör med?

Det bästa för att jag ska kunna återskapa felet nu skulle vara antingen en minimal bana där man kan få felet att uppstå genom att ladda banan och sedan utföra ett så kort som möjligt antal steg som möjligt. Om det går att reproducera tillförlitligt så är det mycket lättare att undersöka.

Om någon dessutom skulle kunna lyckas återskapa detta på en minimal, nyskapad route utan att ha några STL-fordon inblandade så skulle man kunna göra en buggrapport till N3V, för då verkar det vara något fel utanför STL.

En annan sak som ni kan testa är ju att göra som Vovven och nedgradera till STL Source 4.33.3 (TANE-varianten, men den fungerar i TRS2019 också). Men då behöver man manuellt ta bort alla assets ur CM som har nyare version, så att de inte väljs före de äldre versionerna av scripten. Man kan till exempel lista alla dependencies till något STL-lok och sedan radera de som verkar tillhöra STL koppel eller scriptbiblioteken.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-12, 17:39   #561
Simpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 18
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av korvtiger Visa inlägg
Har tyvärr inte hunnit kika närmare på detta ännu.

Men om det är samma problem med fordon som inte har STL-koppel skulle det kunna vara någon bugg i Trainz självt. Hittar dock inget på internationella forumet om någon som verkar ha haft liknande problem. Vad är det för Trainz build ni kör med?

Det bästa för att jag ska kunna återskapa felet nu skulle vara antingen en minimal bana där man kan få felet att uppstå genom att ladda banan och sedan utföra ett så kort som möjligt antal steg som möjligt. Om det går att reproducera tillförlitligt så är det mycket lättare att undersöka.

Om någon dessutom skulle kunna lyckas återskapa detta på en minimal, nyskapad route utan att ha några STL-fordon inblandade så skulle man kunna göra en buggrapport till N3V, för då verkar det vara något fel utanför STL.

En annan sak som ni kan testa är ju att göra som Vovven och nedgradera till STL Source 4.33.3 (TANE-varianten, men den fungerar i TRS2019 också). Men då behöver man manuellt ta bort alla assets ur CM som har nyare version, så att de inte väljs före de äldre versionerna av scripten. Man kan till exempel lista alla dependencies till något STL-lok och sedan radera de som verkar tillhöra STL koppel eller scriptbiblioteken.
Tidigare testat att bara skriva över STL med TANE-versionen. Gjorde som du skrev och nu funkar det hur bra som helst! Tusen tack!
Simpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-12, 20:13   #562
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Uppland, Sverige
Inlägg: 2 707
Standard

Bra, då verkar det vara något med senaste versionen av STL Source som strular. Ska kika på det så kommer det en uppdatering sedan.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-14, 23:37   #563
Simpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 18
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av korvtiger Visa inlägg
Bra, då verkar det vara något med senaste versionen av STL Source som strular. Ska kika på det så kommer det en uppdatering sedan.
Snyggt! Bra jobb annars, fina koppel.

En annan, kanske dum, fråga men går det att välja "färg" på t.ex RC-loken? Eller blir det bara random?

Senast redigerad av Simpa den 2024-02-14 klockan 23:39.
Simpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-15, 09:39   #564
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Uppland, Sverige
Inlägg: 2 707
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Simpa Visa inlägg
Snyggt! Bra jobb annars, fina koppel.

En annan, kanske dum, fråga men går det att välja "färg" på t.ex RC-loken? Eller blir det bara random?
Det ska gå att välja i Property-rutan (Den som man öppnar genom att välja frågetecken-verktyget i Surveyor och sedan trycka på loket) som på alla andra STL lok och vagnar som har texture-replacement. Vad jag kan se kan man även välja bufferttallrikar, ventilatorer och plogar på RC-loken.

Jag har fått lite tid att titta på problemet med STL-koppel och har kunnat identifiera felet, men inte löst det ännu. Det beror på ett försök jag gjorde för ganska länge sedan att uppdatera så att STL Trainz Monitor inte skulle använda gamla obsoleta funktioner för att hitta alla tåg på rutten. Man ändrade detta beteende i TANE (tror jag att det var), så det gamla sättet fungerar fortfarande, men det kommer att försvinna inom snar framtid och då kommer gamla script inte längre att fungera. Så jag behöver få det nya sättet att fungera för att hålla STL-koppel vid liv. Men någonting i det här uppdateringsförsöket fungerar inte som tänkt och gör att STL-koppel för alla fordon på banan slutar att fungera när man kopplar ihop två fordon. Jag tror att jag slängde in den där uppdateringen ganska sent när jag gjorde version 4.64.0 av STL Source, så jag måste ha missat det när jag och Tanigardi beta-testat.

En work-around för att få de nya PBR-scripten att fungera som kom med version 4.64.0 och som borde fungera fram tills dess att jag fixat STL Trainz Monitor är att helt enkelt att köra TRS19-versionen, men att backa STL Trainz monitor till TANE-versionen. Den har inte fått några funktionella ändringar, så det borde inte vara något problem.
För att göra detta: installera först TANE-versionen (v4.33.3) och installera sedan över den med TRS19-versionen (v4.64.0). Därefter, ta bort:
Kod:
<kuid2:177292:204091:3> STL Trainz Monitor 4.64.0 for TRS2019
men låta den gamla STL Trainz monitor:
Kod:
<kuid2:177292:204091:2> STL Trainz Monitor 4.33.0 for TANE
vara kvar.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2024-02-19, 19:06   #565
Simpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Umeå
Inlägg: 18
Standard

Grymt, tack för svar!

Ska prova den där lösningen sen. Mest nöjd just nu att puttra runt
Simpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009