Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-10-13, 19:44   #1
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard Hur kommer man åt ruttegenskaper...

Hej!
Jag har ingen aning om hur man kommer åt ruttegenskaper för att ändra startpositioner, dvs. ändra lat. och lon.
Någon som vet hur?
Totte besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2014-10-13, 19:48   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Glömde lägga upp bilden...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Pos.jpg (54.1 KB, 151 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-15, 12:11   #3
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Ni som har missat tråden, så uppdaterar jag tråden och hoppas på svar.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-16, 02:27   #4
vadokunvot
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sävsås, Hyltebacken
Inlägg: 422
Standard

Jag är inte helt säker men jag tror inte att det går, kikade på det en gång själv men hittade inget.
__________________
Mange
vadokunvot besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-16, 02:33   #5
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Men du har väl DEM data rätt utlagd? Den ska utgå från dina Lon Lat koordinater när den hämtar bergen. Vad/varför måste du ändra?
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-16, 10:09   #6
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Basse Visa inlägg
Men du har väl DEM data rätt utlagd? Den ska utgå från dina Lon Lat koordinater när den hämtar bergen. Vad/varför måste du ändra?
Hej!
Det är inte Bergensbanen som är problemet, det är annan rutt som jag testar. Startpositionen står 22 mil utanför testrutten så det är helt galet att placera tåg.
Spelet kraschar efter tågplaceringen, så därför frågar jag hur man går tillväga att ändra startpositionen.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 18:20   #7
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Ingen expert som kan svara på frågan???
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 21:09   #8
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Jag har inget bra svar. Har du provat Mike Simpsons utilities program vad den nu hette till Railworks?
__________________
M v h
/Pursche
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 23:01   #9
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pursche Visa inlägg
Jag har inget bra svar. Har du provat Mike Simpsons utilities program vad den nu hette till Railworks?
Det är RWTools du tänkte på. Jag har den och har försökt men utan resultat.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-18, 23:10   #10
Boye
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2013
Inlägg: 17
Standard

Jag minns att jag försökte göra detta vid ett tillfälle, då en rutt hade 0.0/0.0 som startposition och jag skulle importera DEM, och var tvungen att ändra... Men jag minns inte riktigt hur resultatet blev, så jag föreslår att du gör en kopia och ändrar på den.

I alla fall, under Content/Routes finns Route Properties.xml, som har följande innehåll, exempelvis:

Citat:
<sGeoPosition>
<Lat d:type="sFloat64" d:alt_encoding="17B7D100DEDA4740" drecision="string">47.7099</Lat>
<Long d:type="sFloat64" d:alt_encoding="736891ED7C575EC0" drecision="string">-121.367</Long>
</sGeoPosition>
Jag har för mig att man kan ändra dessa för att flytta startpositionen...
Boye besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-10-19, 21:37   #11
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 074
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Boye Visa inlägg
Jag minns att jag försökte göra detta vid ett tillfälle, då en rutt hade 0.0/0.0 som startposition och jag skulle importera DEM, och var tvungen att ändra... Men jag minns inte riktigt hur resultatet blev, så jag föreslår att du gör en kopia och ändrar på den.

I alla fall, under Content/Routes finns Route Properties.xml, som har följande innehåll, exempelvis:



Jag har för mig att man kan ändra dessa för att flytta startpositionen...
Det gick bra, tack Boye!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:38.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009