Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-02-22, 00:14   #1
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard Ny rutt editor släppt

Goky har nu släppt en komplett rutt editor som han säger.
Men allt verkar inte fungera ännu, träd flytt bla.
Men den är på version 0,610 nu och verkar utvecklas hela tiden.
Har inte testat den själv, men fritt för er att testa. Verkar lättanvänd och snabb. Någon skrev 100 gånger fortare och mycket roligare än Msts editor.

Länk
Där kan man ladda ned den.
Manual

It is first release of complete route editor! Able to create fully featured route.
It is also possible to create new route with real coordinates, but still no quadtree so only for OR.
Due to bugs and not finished features still not version where you can forget msts re forever
--------------------------------------------------------------
Lite utförligare manual kanske

F1: activate objects-mode
F2: activate terrain-mode

camera control
W,A,S,D / Cursor: moving around
Mouse Right and move: turning view

objects
R: activate rotation of object
T: activcate translation of object
NumPad 1...9: rotate / translate object (If numpad is disabled in settings-file these functions should be usable with the cursor-buttons, pageup and pagedown. I didn't try it.)
C: Clone object: The selected object will be added to the list of recent objects, so you can place a new one.
P: I couldn't find out what it does effectively. It seems to do the same as the C-key.
Ctrl: Finer steps for moving / rotating
transfers only: Y enables scaling the transfer with the numpad-keys

Tracklaying
one has to click on the last trackobject near the end of it to let the new track snap to it. After that press Z, to add the track to the database. Only works if the trackobject is still selected.
X: turns the direction of the trackobject. If you try to turn a trackobject which is already in the database, it jumps totally out of place. If that happens, you have to delete it.
F: Adjust terrain to trackobject (embankment / cutting)

Terrain
Z: Toggle mode: terrain higher / lower

M: Save
B: Seems to undo everything since the last save.

The buttons for copying position / rotation don't seem to work at the moment.
jorgen3 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 16:07   #2
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 095
Standard

????Vågar man köra den?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Varning.jpg (40.6 KB, 222 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 16:20   #3
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 535
Standard

Det tror jag. Skaparen verkar vara seriös.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 17:47   #4
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 1 041
Standard

jag har forsökt ladda ner den, efter att ha valt Global och Routes, händer inget.
inte heller om jag trycker F1 eller F2
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 17:50   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 095
Standard

Jag väntar svar från jorgen3.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 18:10   #6
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard

Jag vet lika lite som er, men skaparen verkar seriös. Hade det varit virus så hade man väl skrivit det om i forumen. Det har ju gjorts 431 inlägg om den på Elvas forum.
Att du Totte får upp varnings rutan beror väl att Microsoft har den inte i sin databas gissar jag, så Microsoft kan inte säga om den är säker.
Och den kommer aldrig att bli godkänd heller gissar jag för det är alldeles för få användare för att de ska testa av programmet.

Jag själv bygger ju inte rutter så det var mer för info för er som bygger rutter att den finns och kan vara värd att titta på.
Men kör backup på det ni byggt innan ni testar den, för det är ju en typ av beta version ändå.

Mitt norton gick in och sa att filen var mindre än en vecka gammal och det var väldigt få användare på den så han rekommenderade att man inte skulle installera den.
Det är ju sant allting. Det är få användare på den och den är ca en gammal så jag installerade ändå. Det gick bra och man fick välja en mapp där man hade global och routes
i. I mitt fall ligger det på en NAS disk (nätverksdisk) som är långsam så när jag skulle sedan välja en rutt så kraschade TSRE5.
Men det kan ha med den långsamma disken att göra.

Senast redigerad av jorgen3 den 2016-02-22 klockan 18:33.
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 18:30   #7
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 095
Standard

Tack för svaret. Hur installera, i mappen Open Rails eller separat?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 18:53   #8
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard

Som jag fattar det ska du packa upp filen någonstans på din hårddisk
Där dubbelklickar du på TRES filen och den frågar sedan vart du har lagt Routes mappen. Så det blir väl ingen installation direkt för jag hittar ingen App som skapades när jag klickade på Tres filen. Men å andra sidan så kraschade den för mig sedan. Men jag tror att du får göra en genväg tilll Tres filen eller att du letar upp den igen när du ska köra den
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 19:03   #9
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard

1. Ladda ned filen
2. Unzip filerna och mapparna till någonstans på din hårddisk
3. kör TSRE5.exe




Ska se ut ungefär så här på din disk om du packat upp rätt
Men man ska nog ha den under Program och så skapar man en mapp som heter TSRE5 typ.

Efter du har startat filen behöver du välja MSTS grund mapp eller open rails profil.
After start you have to choose MSTS root directory or OR installation profile.

Om du inte vill välja varenda gång kan man gå in i settings.txt och redigera
raden gameRoot = C:/train simulator (eller vart du lagt den)

If you don't want to choose it every time, edit this line in settings.txt:
gameRoot = C:/train simulator

Sedan så väljer du vilken rutt du vill redigera eller göra ny rutt.
Next you can select existing route or create new one:

Om du inte vill välja rutt varenda gång kan man gå in i Setting.txt och
redigera routeName = cmk (eller vad den heter)

If you don't want to select route every time, edit this line in settings.txt:
routeName = cmk

If createNewIfNotExist is set to true, new routes with routeName will be created automatically.

Nya rutter man gör fungerar bara för open rails.
New routes will work only with OR. MSTS requires more magic for terrain etc




Senast redigerad av jorgen3 den 2016-02-22 klockan 19:21.
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-22, 19:09   #10
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 535
Standard

Testade lite snabbt, ser bra ut men helt annorlunda. Törs inte använda den ännu.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-26, 00:33   #11
elektro
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Göteborg, Sweden.
Inlägg: 274
Standard

Hej alla. Jag har kört mitt Norton antivirusprogram på de båda zip-filerna och det är inga konstigheter, no threats. Så jag ska köra programmen senare när jag har mer tid.
Hälsningar Olle M
elektro besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-26, 09:50   #12
elektro
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Göteborg, Sweden.
Inlägg: 274
Standard

Norton varnar för att det är få användare. Jag försökte köra exe-filen men det gick inte igång, ska testa mer senare.
hälsningar Olle M
elektro besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-02-26, 13:29   #13
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard

Ny version släppt. Höjd data och map overlay (om jag fattade rätt)
Har skrivits jättemycket de senaste dagarna om detta på Elvas Tower.

Men det är väldigt dåligt med instruktioner hur man ska göra så där finns det mycket att göra verkar det som.
Man får nog leta på Elvas Tower för att se hur man ska göra verkar det som.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
If someone wants check out these two new amazing features, here is new exe file:

http://koniec.org/ts...SRE5_v0.611.exe"]http://koniec.org/ts...SRE5_v0.611.exe


Exempel
Exempel 2 (en flod)

Länk Elvas Tower

Paste it into older version.

Maps works for any place in the world.
Hgt files needs to be downloaded manually.
Add new line in settings.txt file and replace with path to your hgt files:
geoPath = F:/hgst

Read instructions! Hgt files and geoPath is for terrain DEM data!
For map layer you do not need any files and paths. Simply click 'load map' on tile you want and next 'show/h map'.

Elektro jag fick samma varning men det gick ju ändå att installera (har Norton också)

Senast redigerad av jorgen3 den 2016-02-26 klockan 13:48.
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-03, 13:40   #14
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 387
Standard

Är väldigt aktivt runt den nya editorn måste jag säga...

Nästa version ska innehålla consist editor och enkel shape viewer:

http://www.elvastower.com/forums/ind...ost__p__198931

En sak jag undrar över... Har denna nya editor tagits in och accepterats av "OR-utvecklarna" eller är det fortfarande ett separat drivet projekt? Har inte riktigt fått grepp på det...
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-03-03, 21:08   #15
jorgen3
Medlem
 
Reg.datum: Mar 2007
Ort: sundsvall
Inlägg: 410
Standard

Har inget direkt svar men jag ser att det är rätt många
i "Or development team" som skriver där (Elvas Tower route editor)
som James Ross, Disc ,gpz ,steamer_ctn etc.

De har förslag till förbättringar så jag tror det är tänkt att detta ska ingå i Open rails sedan, när man är nöjd med den.

Varför lägga energi på utveckling om man redan har en färdig produkt snart.
Men som sagt jag har inte kollat alla 537 inlägg som det har skrivits om denna route editor.

Goku kanske vill ha betalt senare och då kan det nog bli mer komplicerat...

Consist editor, han ligger då inte på latsidan Goku

Senast redigerad av jorgen3 den 2016-03-03 klockan 21:10.
jorgen3 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:27.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009