Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-09-27, 23:19   #1
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 352
Standard Kontaktledning i TANE

Hejsan!

Tänkte hålla på lite med Trainz igen och köpte TANE för ett tag sen. Har testat runt lite med alla diverse objekt för att kunna förstå hur de fungerar i spelet. Jag har nu en fråga om kontaktledningen:

I Trainz 2010 ser den ut så här:


Men i TANE blir ledningen osynlig (kunde inte hitta vart på datorn där skärmdumpar tagna i TANE så det får bli en länk till denna: https://gyazo.com/8421b7f684012cc231225d1767ad7b9b)

Finns det någon förklaring till varför detta händer? Jag har maxat grafiken i TANE och render distance är på ett ganska stort avstånd.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2016-09-28, 00:47   #2
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Först och främst; skärmdumpar i TANE hamnar i en mapp under C:\Users\**ditt användarnamn**\AppData\Local\N3V Games\TANE\screenshots, inte det första stället man letar på precis.
För att se mappen AppData kan det hända att du måste ställa in utforskaren på att visa dolda systemmappar dessutomm men det borde gå bra att bara skriva sökvägen i fältet för det.

De vita sträcken tyder på att du saknar vissa splines. De splines som saknas (eller eventuellt är faulty) kommer att visas som de vita dubbelstrecken i simulatorn. Så kontrollera att du har dem installerade och att de fungerar.
Om inte så hittar du en uppdaterad version av dem för TANE på STLs hemsida: http://banbyggarna.se/stl/scenery/trackside/page1.html (STW luftledningspaket för TANE)

Har du inte redan laddat ned detta paket så kan det mycket väl vara det som är problemet!
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-05, 00:04   #3
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 352
Standard

Näh, Appdata är nog den sista platsen jag skulle leta screenshots på

Har testat att installera om kontaktledningen men problemet kvarstår. Satte upp lite ny ledning och denna ser ut så här:
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-05, 00:41   #4
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Men de är alltså fortfarande osynliga i TANE på banan du importerat från TS2010?

Jag föreslår att du letar reda på din bana och session i CM och kollar om du har några missing eller faulty dependencies. Det kan ju vara så att du använt någon annan kontaktledning än de ifrån STWs paket och att det är därför de saknas i TANE. Därefter letar du bara reda på alla saker som är missing i TANE i gamla TS2010 och för över dem också.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-05, 23:46   #5
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 352
Standard

Verkar ha skapat ett missförstånd här, ursäkta
Bilden tagen i Trainz 2010 var för att jämföra med den tagen i TANE.

Har inte installerat något från 2010 till TANE, jag har bara installerat luftledningspaketen till TANE som finns på STL-sidan.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-06, 01:34   #6
korvtiger
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Ort: Östergötland, Sverige
Inlägg: 2 483
Standard

Ah, kollade inte på bilden från TANE som du länkade till i första inlägget, men nu är jag med på vad du menar med försvinner!

Väldigt märkligt, var tvungen att testa det på min egen burk och det ser exakt likadant ut, att ledningen försvinner efter en sektion eller två. Har aldrig tänkt på detta tidigare!

Är det fler som upplever samma sak? Ekan borde väl märkt av det?

Verkar ju vara att ledningen blir så tunn att grafikmotorn inte ritar ut den. Vet att de mixtrat med hur alpha tolkas i senaste uppdateringen/arna, så det kan vara det som ställt till det.
__________________
-k-
korvtiger besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-06, 05:27   #7
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 975
Standard

Hmm, det var skumt, hos mej ser allting normalt ut, både med dom "gamla" STW ledningarna, och dom nya STL-dito.
Borde ju inte ha någon betydelse, men jag kör med alla inställningar på max. Men jag har inte testat om det blir någon skillnad om man labbar med dom inställningarna.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-06, 19:23   #8
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ekankal Visa inlägg
Hmm, det var skumt, hos mej ser allting normalt ut, både med dom "gamla" STW ledningarna, och dom nya STL-dito.
Borde ju inte ha någon betydelse, men jag kör med alla inställningar på max. Men jag har inte testat om det blir någon skillnad om man labbar med dom inställningarna.
Mysko,
jag har inte inställningarna på max. men ledningarna syns "så långt ögat når" ?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2016-10-06 174902.jpg (107.8 KB, 84 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-07, 01:39   #9
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 149
Standard

Jag tror det är grafikkortet har med att göra. Jacmob01 och lans ser olika skärpa på marken också.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-07, 08:08   #10
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 352
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Jag tror det är grafikkortet har med att göra. Jacmob01 och lans ser olika skärpa på marken också.
Marken är ut som den gör på mina bilder eftersom jag inte har målat marken ännu. Även jag kör med maxade inställningar i TANE.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-07, 10:42   #11
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 149
Standard

Man ser gula linjer så din är suddigare än lans.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg MIynsaY.jpg (144.1 KB, 70 visningar)
Filtyp: jpg 2016-10-06 174902.jpg (274.9 KB, 69 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-07, 17:36   #12
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Har satt ut samtliga trådar på ett avstånd på ca: 300 meter.

Alla ser OK ut för mig.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2016-10-07 160009.jpg (163.2 KB, 56 visningar)
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-10-07, 17:41   #13
Jacmob01
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2011
Ort: Helsingborg
Inlägg: 352
Standard

Lyckats fixa problemet!

Ändrade nämligen inställningne "antialiasing" som man kan ändra från launchern från 2x till 8x och nu syns ledningen på längre håll.
__________________
Mina arbeten:
Västerbanan 1.2 Byggs ej längre

Fyrpunktsbanan Senaste versionen: 1.1

Karlsborgsbanan Landskapsbygge in progress
Jacmob01 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:54.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009