Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Microsoft Trainsimulator / Open Rails > MS Trainsimulator - Allmänt om MS Trainsimulator / Open Rails

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-12-27, 00:23   #1
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile Fråga angående aitrafik i MSTS

Fråga angående automatiska trafiken, Om jag sätter in ett tåg att ankomma Uppsala norrifrån 18:00 och så drar jag i väg med mitt tåg: 17:56, Vad händer då? Jo åtminstone ett av aitågen drar i väg och skippar tidtabellen samtidigt som jag drar i väg och sätter jag ett tåg att ankomma till Uppsala spår 4 och jag står på spår 3 och tåget söderifrån till spår 4 ska kunna ankomma 17:49, 7 minuter före min avgång så håller inte detta för aitåget väntar tills jag passerat, Kort sagt: Går det att ge aiförare företräde igenom växlar o.sv Och varför i rimlighetens namn drar aitåg i väg samtidigt som mig flera minuter före sin avgångstid är det för att det råkar vara i samma riktning? Går det att fixa till på nåt sätt?
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 01:16   #2
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

AI tågen struntar fullständigt i tidtabeller. Vill man att de ska stå längre får man ange fler passagerare på stationerna.

Att ge dem företräde över över ens eget tåg är lite knixigt, antingen använder man sig av dubbla "reverse-points" på sin egen path före en signal, eller så sätter man ett osynligt lok som blockar ens egen path före nästa signal så länge man ha rött.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 02:17   #3
mikban
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: Danmark
Inlägg: 1 051
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
AI tågen struntar fullständigt i tidtabeller. Vill man att de ska stå längre får man ange fler passagerare på stationerna.

Att ge dem företräde över över ens eget tåg är lite knixigt, antingen använder man sig av dubbla "reverse-points" på sin egen path före en signal, eller så sätter man ett osynligt lok som blockar ens egen path före nästa signal så länge man ha rött.
ofta va besvärligt^^
mikban besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 13:51   #4
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile

Intressant! Men hur gör man för att få fram ett osynligt lok att placera ut och hur gör man så att man kan dra iväg med grönt ljus när ai tåget ankommit sin plattform och mitt tåg har avgångstid: 17:56c:a?
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 15:03   #5
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

Osynligt lok finns att få tag på lite här och var, kolla tex train-sim.com.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 16:53   #6
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Lightbulb

Aha!!! Det var som sjutton!!!
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 17:50   #7
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile

Jaha, Jag sätter ut osynliga loket så att jag får rött ljus, Men kommer tåget som ska in till plattform 4 i Uppsala, Jag står vid plattform 3 in till spår 4 när jag har rött och det osynliga loket blockar min väg, Nänä, Sällan!
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 18:27   #8
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Thumbs up

Nu fungerar det så länge jag väljer place consist och sätter ut osynligt lok framför mig som pekar mot mig, Men när tåget till plattform 4 passerat hur gör jag då så att det osynliga loket inte står kvar och blockerar min signal hela dagen? Det är frågan det!
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 19:30   #9
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

Det osynliga loket ska vara som trafik, inte stillastående. Du får använda en Waiting point på det osynliga lokets path där du vill att det ska stanna. Sen anger du hur många sekunder du vill ha det där.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 20:30   #10
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile

Hur sätter man ut waiting point i MSTS editor då?
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 20:39   #11
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

Högerklicka i patheditorn - välj Waiting point
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 22:10   #12
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile

Tackar! Och hur gör man för att sätta ut hastighetsskyltar jag tänker på Stockholm C söderut där är det 30 ända från Stockholm C-Före Årstabron, Går det att sätta ut en 80 skylt där efter växlarna vid Centralen?
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 22:10   #13
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

Ja det går, man gör det i Route Editor. Hastighetstavlorna ligger under Speed limits.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 22:34   #14
Jonmpa
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2006
Ort: Vårberg
Inlägg: 1 006
Skicka ett meddelande via MSN till Jonmpa
Smile

A shape is listed in the .REF file that is not in the shape directory: SweSig_endspeed.s och den hittar jag ingenstans i msts mappen överhuvudtaget
__________________

Jonmpa besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2012-12-27, 22:40   #15
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 536
Standard

Det är en skräpfil som inte behövs. Du kan lugnt klicka OK och strunta i det.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:38.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009