Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-01-26, 00:51   #1
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 652
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard Deskgrunts lastplatser??

Finns det någon som har Deskgrunts lastplatser till TRS nedladdade??

Har för mig att han hade ett antal med synlig kö?? Vore skoj att framför allt ha den får Lnps..
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/
micke321 besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2010-01-26, 11:30   #2
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 975
Standard

Sök på "Deskgrunt lastplats", men jag tror att det bara är stålprod. & containers som lastas/lossas.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-26, 16:36   #3
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 652
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard

Den har jag... Men jag vet att det funnits mera se : http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...highlight=lnps
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/
micke321 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-26, 20:11   #4
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 104
Standard

Har du provat och skickat meddelande/fråga till deskgrunt himself?
__________________
Benkegbg

Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-26, 20:38   #5
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Har du sökt på Deskgrunt på DLS.
Har för mig, att det fanns synlig kö även på IKEA, SKF och virkeshög.
Men ingenting för timmer som passar Lnps.

Eventuellt möjligt, att bara byta ut kuidnr. på produkten och lägga in en lämplig en som passar för Lnps t.ex. Tomas timmerhög som är gjord för vagnen. Har inte själv provat, så jag vet inte om det går.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-28, 03:24   #6
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Halloj!

Jo, jag gjorde en lastplats för timmer med synlig kö och ProtoLars skript. Hittade filerna till gamla hemsidan på gamla datorn.



Texten:

Paket med lastplatser för Lnps


En lastplats för lastning av timmret - heter PLCDK Timmer loader Basic under Sweden i surveyor.
En för lossning - heter PLCDK Timmer unloader Basic.
Båda har ProtoLARS skript och visuell kö med max 60 timmerstaplar.
Små pinnar visar var tåget skall stanna för att ProtoLARS skall fungera.
Du kan själv komplettera med vilken plattform du vill eller lastmaskin/kran osv. Eller rent av ha ett till spår emellan spåret och högen, som syns på bilden nederst.

Observera att du behöver STWs Lnps timmer produkt (kuid2:30671:94401104:1) som finns på deras Svenska Tåg 2005 CD.



Några tips om ProtoLARS:
ProtoLARS fungerar ju lite annorlunda än de vanliga industrierna i TRS. PL-spår är tänkta att användas mer som i verkligheten där loken lämnar vagnarna för lastning och sedan gör andra uppdrag under tiden som lastning pågår. Här följer lite tips för att få PL att fungera bra:

Placera spåret så att tåget kör in i motsatt ända till där markörerna finns. Då stannar tåget så att vagnarna finns inom lastplatsen.
Välj hjälpknappen för object i surveyor och klicka PL-spåret för att ställa in producering, lastning osv.
Stanna tåget så att en vagn finns emellan de båda markörerna. Efter den tid som valts i inställningarna så påbörjas lastning.
Det är viktigt att tåget står stilla annars avbryts lastning direkt!
Vid användning av AI-förare så välj antingen kommandot Drive to vid backning in i lastplatsen eller lägg en Trackmark o välj Drive to Trackmark om tåget skall köra igenom och stanna med loket efter PL-spåret.
Använd kommandona Uncouplez eller Uncouplez from för att koppla av loket och senare Couple at Trackmark för att koppla vagnarna igen (sätt en trackmark på lämplig plats). Dessa regler finns att ladda hem på DLS och rekommenderas varmt!
Före en Uncouple så använd Wait for 5 sec. för att se till att vagnarna inte rullar!
Använd INTE Wait for i mer än 5 sec annars lastar aldrig ProtoLARS-skriptet! Det behöver tydligen exklusiv kontroll över vagnarna och avbryter om något annat skript/kommando lägger sig i. Vill du att loket bara skall vänta under lastning så låt det koppla av och köra till ett sidospår och där använda Wait for. Blir ju samtidigt lite mera intressant
Ni kan läsa mer om ProtoLARS hos TPR

Stort tack till Lars Ljungberg för hans ProtoLARS CDK!



Blev en enda röra när jag kopierade in...

OBS: Har ingen aning om dessa funkar i 2009! Hade ett antal lastplatser med synlig kö "på gång" men de flesta är nog raderade nu...
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Screen_119_resize.jpg (86.4 KB, 131 visningar)
Filtyp: jpg 009.jpg (95.4 KB, 131 visningar)
Bifogade filer
Filtyp: cdp PLCDK_Lnps_loaders.cdp (104.4 KB, 47 visningar)
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-28, 15:51   #7
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Tackar Deskgrunt.

Den här, har jag inget minne utav.
Fanns den enbart på din hemsida?
Har för mig, att jag hann plocka hem allt material därifrån.
Så jag måste ha missat den.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-01-28, 20:49   #8
micke321
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Lyrestad, , Sweden
Inlägg: 1 652
Skicka ett meddelande via MSN till micke321
Standard

Tackar... Vad var det mer för lastplatser du hade??? Finns alla online?
__________________
MVH, Mikael
Webbmaster på Banbyggarna.se
Vill Ni se fler järnvägsbilder, besök gärna min sida - där Ni även kan läsa om min MJ-samling och se tågfilmer.



http://www.micke-andersson.se http://www.banbyggarna.se http://mikaelsgallery.fotopic.net/
micke321 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-07, 09:11   #9
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Jo, dessa var nog de första jag gjorde med ProtoLars.

De flesta industrierna är nog inte så jätteintressanta längre... Hade två nya med ProtoLars på gång som aldrig släpptes med, ett stort magasin med synlig kö för div pallgods och en byggnad med synlig kö av Älvsbyhus produkt.

Men nu har jag precis fått fart på nybyggd dator och gamla är nerplockad så hårdisken med de filerna ligger i ett skåp...

Funkar ProtoLars i senaste versionen av Trainz?
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 09:00.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009