Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-01-29, 11:55   #1
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard TS2009. Pussgurkans tunnlar.

Fungerar pussgurkans tunnlar och ramper för er i TS2009.

För mig fungerar dom inte, men det kan bero på. Att jag gjorde en uppdatering på dom, så att dom även fungerade i TRS2004. Gjorde dom då, som kuid2r. Så att dom skriver över pussgurkans orginalmappar.

Innan jag börjar leta efter dom i CMP och ta bort min variant och installera pussgurkans orginal cdp-fil. Så tänkte jag bara höra med er. Om dom fungerar i TS2009.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 12:25   #2
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Har du nån länk till var dessa finns? Jag har inte hängt med riktigt sista åren...


Satt och installerade o testade en del igårkväll och upptäckte då bla. att Tomas nya vägpaket inte funkar alls i TS2009. Gick inte att placera ut. Men kommer inte ihåg nu om jag hade kompatibilitetsläget till eller inte...

Hoppas det kommer fler träd o spår snart som funkar i "riktiga" TS2009-läget så man kan utnyttja nyheterna i grafikmotorn... Tills dess känns det ju inte direkt lönt att börja bygga nåt nytt. Fast man kan såklart byta ut objekten efter hand när de kommer...
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 12:59   #3
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

[quote=Deskgrunt]Har du nån länk till var dessa finns? Jag har inte hängt med riktigt sista åren...

quote]

Finns här på forumet, under downloads på Trainzdelen.
Men här har du länken till hans tråd.
Kan finnas lite mer matrial, på dom andra sidorna i tråden.

http://www.e-buzz.se/forum/showthrea...ght=pussgurkan
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 15:02   #4
leoj
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Stockholm, Sweden
Inlägg: 1 424
Skicka ett meddelande via ICQ till leoj Skicka ett meddelande via Skype™ till leoj
Standard

1 fil lycklades jag inte öppna i cmp
1 kuid lyckades inte installeras

Sen i TRS2009 ser det ut som om dom fungerar utan som några som helst problem!
FÖRUTSATT att du använder 10 m gird layout.. använder man 5 så ser dom "fel" ut

Så att överlag så fungerade det med mycket stor tillfredställelse
__________________
/Leoj
Jaudidamdamdubidamdam
leoj besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 19:42   #5
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Det var jag som hade slarvat.
Hade glömt att installera JK track.
Så tunnlarna fungerar för mig.

Passar på och ställer frågan.

Var ändrar man, mellan 10 och 5 någonstans?

För just nu, måste jag nog ha 10 inställt. För tunnlarna ser bra ut. Skulle vilja se dom i 5 också.

Mitt rutnät just nu. Gult 10x10 med svart kors i mitten som 5x5. Gissar på, att det svarta också är gult om man ändrar till 5x5.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 20:15   #6
leoj
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Stockholm, Sweden
Inlägg: 1 424
Skicka ett meddelande via ICQ till leoj Skicka ett meddelande via Skype™ till leoj
Standard

mjo, sånt som händer

På samma ställe som du lägger till en ny "världsbit" (basboard kanske dom heter på riktigt)

högerklicka på den ikonen (eller om det var texten precis brevid) så kommer det poppa upp en ruta som du får välja vilken layout typ du ska använda..
Sen är det bara att placera en ny baseboard, eller bara klicka på en gammal.. DEn kommer gnälla lite på att om du gör detta så kommer blablabla hända.. bara trycka okej (eller ja)

och vips, ändrad inställning
__________________
/Leoj
Jaudidamdamdubidamdam
leoj besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-01-29, 20:25   #7
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Sedär, då kan man tydligen ställa in baseboarden intill linjen till 5x5 och ha de i bakgrunden kvar på 10x10. Bör ju spara en del prestanda.
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:57.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009