Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > 3D-design - Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-06-29, 09:33   #16
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Stiligt, Lennart.

Det tar sig mer och mer, blir nog kanon i slutänden.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-29, 11:46   #17
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard Jo det går framåt ...

... men det är ett långdraget testarbete som pågår.
Välja produkter, rätt kö, rätt enhet, antal enheter, rätt vagn till varje produkt och processer som producerar eller konsumerar till varje kö.
Sen måste ju även vagnarna till resp. produkt sättas upp, jag testar med mina Oa-vagnar som ju har animerade lämmar och stolpar och kan lasta alla typer av laster. Några bilder av FOT med lastning av BM traktorer:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg lan_20140629_0000.jpg (212.4 KB, 216 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140629_0001.jpg (245.2 KB, 216 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140629_0002.jpg (250.0 KB, 215 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140629_0003.jpg (193.5 KB, 215 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-06-30, 18:14   #18
rac_hammer
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: göteborg
Inlägg: 1 349
Skicka ett meddelande via MSN till rac_hammer
Standard

En liten tanke ... Finns det möjlighet att göra en utan plattformar? Funkar ju till många industrier som lastar med kran... Tex rör, timmer osv?
rac_hammer besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-01, 10:38   #19
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rac_hammer Visa inlägg
En liten tanke ... Finns det möjlighet att göra en utan plattformar? Funkar ju till många industrier som lastar med kran... Tex rör, timmer osv?
Ja, det blir inga problem att göra en "marknära" sådan men just nu pågår ett stort testarbete för att få vagnar att lasta rätt produkt. Det visade sig vara så att för att en vagn skall dyka upp i Industrin måste vagnens lastkö innehålla en produkt som finns i nån av industrins köer (kanske en miss av AUran - kanske inte?).

Industrin är i sig väldigt generell, men vagnarna måste ha väldefinierade köer för att allt skall fungera som tänkt.
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 15:35   #20
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Angry Irritationsmoment...

... á là Auran-N3V-Trainz dyker ständigt upp och förtar lite av glädjen att bygga!

Om vi slipper dessa i TANE vete gudarna men just nu är jag helförbannad på följande saker:

Om man editerar i köerna på en vagn, sparar och committar så -
TILLÄMPAS INTE DETTA PÅ REDAN UTSATTA VAGNAR. (GÄLLER ÄVEN INDUSTRIERNA). Man måste alltså radera alla utsatta vagnar och industrier, sätta ut dom igen och ställa in allt på nytt!

URUSELT N3V

Detta försenar utveckling och testning med 800%, minst

Efter mycket svärande har jag lyckats uppdatera ett antal av mina vagnar (O, Oa, alla G, Hs och några till så att de lever i symbios med mina nya industrier:

Nästa idioti kan jag inte göra mycket åt, men i SPÅR-avdelningen hos industrierna har man tre val för vad som skall göras med en vagn som stannar vid industrin: Lasta. Lossa eller Lasta OCH Lossa.

Det sista alternativet är helt feltänkt - borde vara Lasta ELLER Lossa, annars händer det som händer nu, en lastad vagn lossas och lastas omedelbart igen !!?? En tom vagn lastas och lossas omedelbart igen!!??

Trots detta har jag fått det hela att fungera för antingen lastning eller lossning och i verkligheten är det väl så att en produkt sällan både lastas och lossas på samma ställe ??? Man bör alltså använda dessa industrier parvis, den ena uppsatt för lastning av en viss produkt och den andra för lossning av denna produkt.

Gnäll slut, och lite bilder på lossning av "klumpgods" ut O-vagnar:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg lan_20140702_0000.jpg (294.9 KB, 172 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0001.jpg (294.6 KB, 171 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0002.jpg (294.8 KB, 170 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0003.jpg (293.8 KB, 170 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 15:56   #21
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Smile Ett exempel på...

... samtidig lossning och lastning av vagnar vid en industri:
Shimmns-vagnen och den därpå följande G BR1-vagnen är tomma men den sista F6-vagnen är lastad med "trådrullar" från ASEA. Om ni tittar noga kan ni se att det hela fungerar vid angöring av en industri. Beledsagande ljud finns (för dörröppning, lastning, lossning och dörrstängning):

Att få detta att fungera har medfört att jag varit tvungen att åter försöka tränga in i "skriptdjungeln" och faktiskt (utan machete) lyckats tränga in en bit - Du är saknad och efterlängtad Svenolov
Bifogade bilder
Filtyp: jpg lan_20140702_0000.jpg (154.4 KB, 170 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0001.jpg (182.4 KB, 170 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0002.jpg (185.6 KB, 166 visningar)
Filtyp: jpg lan_20140702_0003.jpg (184.7 KB, 166 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 16:15   #22
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard Kanske användbart ...

... för den som vill programmera om andra vagnar än de av mina som jag gör:
RAR-filen innehåller skript, config och ljudfiler till G och O-vagnar:
Bifogade filer
Filtyp: rar Config_Skript_Ljud_filer.rar (336.7 KB, 38 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 18:40   #23
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Tänk om man kunde få till det tredje alternativet Lasta/Lossa. Att istället fungera efter tid. Att man t.ex. vill ha vagnen lastad/lossad först efter 7-8 timmar. Om jag inte missminner mig, så har väl Lars-spåren denna funktion.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 18:58   #24
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard

Ja, t.ex.
Allt detta vore säkert möjligt med ett "skriptgenomgripande" arbete av t.ex.
"BaseIndustry.gs" och sammanhängande skript !? Glöm inte att det förtjänstfulla arbete Lars Ljunggren gjort ligger många versioner bakåt i tiden och inte längre stämmer med det "sammelsurium" som utbrutit på skriptfronten!

Citat:
Ursprungligen postat av Bengan Visa inlägg
Tänk om man kunde få till det tredje alternativet Lasta/Lossa. Att istället fungera efter tid. Att man t.ex. vill ha vagnen lastad/lossad först efter 7-8 timmar. Om jag inte missminner mig, så har väl Lars-spåren denna funktion.
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-07-02, 19:15   #25
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av lan Visa inlägg
Ja, t.ex.
Allt detta vore säkert möjligt med ett "skriptgenomgripande" arbete av t.ex.
"BaseIndustry.gs" och sammanhängande skript !? Glöm inte att det förtjänstfulla arbete Lars Ljunggren gjort ligger många versioner bakåt i tiden och inte längre stämmer med det "sammelsurium" som utbrutit på skriptfronten!
Kunde bara inte låta bli att föra det på tal.

Svenolov har väl fullt upp, men man kan ju alltid hoppas att det finns någon annan som är hemma på skript och som kan erbjuda sig att hjälpa till.
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-09, 20:14   #26
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard Detta projekt har hängt upp sig av diverse anledningar ...

... så vi får se i framtiden
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-14, 10:18   #27
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Standard Jag försöker avsluta detta projekt ...

... som började med Shimmns och Deskgrunts "Steel coil loader" men svällde på alla ledder och blev till fyra, till svenska översatta. "multiple industries".
Ett problem har varit att försöka lära sig hantera och ställa in alla parametrar som finns i multiple industry, köer, spår, processer och produkter, samt att få industrin att samverka med rätt uppsatta vagnar så att animeringar och annat stämmer. Men det fungerar hyfsat nu så jag kommer att ladda upp hela paketet snart.

Bengan har haft det på test ett tag, men jag vet inte hur mycket tid han kunnat ägna åt det ?

Frågor och tankeutbyte får väl fortsätta i denna tråd !?

En bild på var de animerade lastpunkterna ligger i industrierna finns nedan:
Bifogade bilder
Filtyp: jpg lastpunkter.jpg (259.9 KB, 98 visningar)
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-15, 17:24   #28
lan
Veteran
 
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Onsala, , Sweden.
Inlägg: 8 105
Exclamation Updatevarning...

Bengan och jag har lyckats sparka igång texgroupen så ni kan sluta ladda upp Bengans kloner. (Bengan raderar nog det inlägget).
Bengan fullföljer säkert jobbet med texgroupen och laddar sen upp både vagn och texgroup i Downloadtråden som uppdateringar.

Vad problemen berodde på är SEKRETESSBELAGT
__________________


"Det är kanske för sent att lära sig nåt nytt" - Bengan travesti
LAn
lan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2014-08-15, 18:19   #29
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 184
Standard

Fråga till er.

SSAB texture som Ekan gjorde, byggde på Torstens (Topaes) texturer.

Jag har slängt på två av Topaes texturer på samma vagn.

Men frågan är om jag ska använda samma texturegrupp som för SSAB eller om jag ska skapa en enbart för Shimms.

Vad tycker ni själva????

Samma eller ny???
Bifogade bilder
Filtyp: jpg bengolle_20140815_0007.jpg (100.3 KB, 75 visningar)
Filtyp: jpg bengolle_20140815_0008.jpg (99.4 KB, 75 visningar)
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2016-01-27, 09:14   #30
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Det här var kul att se, hade jag helt missat under min dvala ifrån Trainz!

Verkar som att lan lyckats med det jag aldrig fick färdigt och dessutom gjort det mer elegant med animationer mm.
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 15:29.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009