Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Övrigt > Off-topic

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-03-27, 21:34   #46
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 150
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Men med MSTS så blev det ju väldigt trevligt att köra nu!
Hej!
Va toppenbra! Är det Win 7 du har?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 21:35   #47
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Har nu provat MSTS och Railworks med min nya dator. Använde Fraps för att kolla FPS.

I MSTS (allt på fullt och allt ikryssat i options) så provade jag KMJ v3 och aktiviteten med X2000 i utvändig vy (ser hela tåget bakifrån). FPS ligger och pendlar mellan 40-60, förutom i Kvarndalen (som jag passerar i 200 knyck!) då det droppar till 25. Bergvalla passeras med FPS på 43. Laddhacken är borta eller så är dom väldigt minimala, för dom märker jag inte alls!

I Railworks så provade jag rutten Oxford - Paddington och scenariot Rush hour run (och samma vy som i MSTS) med två olika inställningar. Först med allt på högsta och skuggor och flora på. Då får jag 36 FPS ut från Paddington och sen stiger det och ligger och pendlar mellan 40 och 50. Vid några ställen droppar det rejält, för nån sekund, en gång ända ner till 11.

Sen testar jag med allt på high och skuggor och flora av. Då får jag 38 ut från Paddington och sen stiger det och ligger och pendlar mellan mellan 42 och 53. Vid samma ställen (tror jag!?) som första testen, så droppar det rejält igen...

Irriterande med droppen av FPS i Railworks. Kommer inte ihåg om jag kört från Paddington innan data bytet och hur det i så fall var då???? Men med MSTS så blev det ju väldigt trevligt att köra nu!
Kul att du är igång med din nya dator!
När du kollar fps i Railworks behöver du inte har Fraps, utan det räcker med att du trycker Shift + Z.
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 21:37   #48
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Va toppenbra! Är det Win 7 du har?
Japp, Win7 64-bitars. Bästa OS jag haft! Vill bara ha mer minne, en sata dvd-brännare och ett ATI Radeon HD5770 så är jag mer än nöjd...
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2010-03-27 klockan 21:43.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 21:38   #49
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 150
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Japp, Win7 64-bitars. Fungerar kanonbra!
Oj! Ramla av stolen!
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 21:50   #50
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Micke.L Visa inlägg
Funkar MSTS på win7?

Är lite sugen på att testa det på min dator
Win7 pro och ult kan hantera äldre spel och program. OEM versionerna av OS brukar jag köpa samtidigt jag köper nått till datorn (eller om nån kompis ska köpa nått till sin dator): http://www.komplett.se/k/kl.aspx?bn=...A00600.P208500.
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2010-03-27 klockan 22:23.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 21:53   #51
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bombardier Train Visa inlägg
Kul att du är igång med din nya dator!
När du kollar fps i Railworks behöver du inte har Fraps, utan det räcker med att du trycker Shift + Z.
Tack och tack för tipset!

Jag är otroligt nöjd med min nya dator (nu när kompisens grafikkort sitter i den!). Enda som jag snart inte står ut med, är power lampan på lådan, den lyser så förbaskat starkt. Men det är ju bara och ta bort kontakten ifrån moderkortet...
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2010-03-27 klockan 22:31.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 22:26   #52
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Oj! Ramla av stolen!
Kan dock inte svara för Home versionen. Vad jag läst mig till, så är det bara pro och ult som kan hantera äldre spel och program!
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 22:30   #53
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Kan dock inte svara för Home versionen. Vad jag läst mig till, så är det bara pro och ult som kan hantera äldre spel och program!
Vad synd, för de versionerna är mycket dyrare vad jag har sett.
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 22:41   #54
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bombardier Train Visa inlägg
Vad synd, för de versionerna är mycket dyrare vad jag har sett.
Köper man OEM av Win7, så skiljer det 400 kr mellan home och pro...
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 22:43   #55
Dson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Morgongåva, Uppland, Sweden
Inlägg: 2 734
Skicka ett meddelande via MSN till Dson
Standard

Jag köpte ny dator för en månad sen, med Windows 7 Home Premium och här fungerar MSTS felfritt. Har fortfarande lite småsvårt för mappsystemen, men det är något man lär sig med tiden antar jag:-)
__________________
På internet kommunicerar vi med tecken. Om du stavar och skriver som en idiot kommer du också att bli behandlad som en.
Dson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 22:44   #56
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Hade för mig att det varit uppe förut om Win7 och MSTS och det hade det ju...
Jag hade t.o.m. själv skrivit ett inlägg i tråden, där en testat win7 home och msts: http://www.e-buzz.se/forum/showpost....3&postcount=15

Jag gissar att det är nått klantarsel (ursäkta språket!) som inte fått igång msts på win7 home och skyllt på operativsystemet...och sen har snacket gått...
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2010-03-27 klockan 22:51.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-27, 23:13   #57
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 150
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Kan dock inte svara för Home versionen. Vad jag läst mig till, så är det bara pro och ult som kan hantera äldre spel och program!
Det finns faktiskt några som skrev att Home version funkar utmärkt med MSTS.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-28, 06:13   #58
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 3 986
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Pierre Visa inlägg
Win7 pro och ult kan hantera äldre spel och program. OEM versionerna av OS brukar jag köpa samtidigt jag köper nått till datorn (eller om nån kompis ska köpa nått till sin dator): http://www.komplett.se/k/kl.aspx?bn=...A00600.P208500.
Hej
Här blir man verkligen snurrig

Hur f*n skall dom ha de nu, funkar MSTS på Home eller inte?
Synd att du Pierre inte hade Home, så man verkligen fått detta bekräftat av någon som verkligen vet hur man testar.
Fantastiskt att MSTS flyter så bra, tänk om det funkar sämre med XP ??

Tack för din test
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-28, 10:11   #59
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 866
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Hej
Här blir man verkligen snurrig

Hur f*n skall dom ha de nu, funkar MSTS på Home eller inte?
Synd att du Pierre inte hade Home, så man verkligen fått detta bekräftat av någon som verkligen vet hur man testar.
Fantastiskt att MSTS flyter så bra, tänk om det funkar sämre med XP ??

Tack för din test
Varsegod!

Har letat som fasen efter där jag läste att det bara var pro och ult som klara att hantera äldre spel och program, men hittar tyvärr inte igen det. Men det finns en tabell här: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=497904 som säger ungefär samma sak (omfattande komp med många program för XP). Men Dson har ju testat att köra MSTS på home och säger det fungerar bra!

Vet inte om det är min nya dator, win7 eller en kombination av båda som gör att MSTS flyter så bra????? Hade jag orkat installera om med XP, så hade jag gärna velat testat med det också...

Blev lite sne på att Railworks verka fungera sämre nu, men det kanske bara var att där jag körde (Padddington) var extremt krävande!? Ska prova tyska rutten och Isle of Wight, dom vet jag funkat bra förut!
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2010-03-28 klockan 10:21.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-03-28, 15:33   #60
Deskgrunt
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2005
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 809
Standard

Det där med att man behöver Windows 7 i Pro eller Ultra versionen för äldre spel bygger nog mest på gamla missförstånd...

Tidigare var det så att man bara kunde installera "Windows XP mode" i Pro och Ultra varianterna, men det har nu ändrats så att även Home Premium stöds. I vilket fall så behövs egentligen inte Windows XP mode till de flesta äldre spel/program utan det går ändå bra direkt i Windows 7. Skulle något inte funka så beror det oftast på att man skall starta programmet i Administratörsläge eller ställa in äldre kompatiblitet (ja, man kan fortfarande välja det i genvägen även utan XP mode installerat).

För hemmabruk så är det ingen större vits att köpa något bättre än Windows 7 Home Premium. Däremot så se till att köpa 64 bitars!

En annan myt är ju att 64 bitars kräver 64 bitars program men så är det alltså inte, jag kör många äldre 32bitars program utan problem.


Håller med om att Windows 7 är trevligt, XP är nu ett minne blott!
__________________
/MVH Patrik
Deskgrunt besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:58.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009