Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Downloads

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-10-14, 09:31   #1
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard Roslagståg

Fick precis grönt ljus från Pepe "portu" på Spaintrainzrutas,
så här är tåget.
Orginalet, "Euskotren UT300", finns här http://www.spaintrainzrutas.com/consist.html
OBS. Smalspår 1000mm. Funkar lika bra på 891mm, syns inte att det är lite "bredare".
Fler bilder finns här http://www.e-buzz.se/forum/showpost....postcount=2441

Thankyou "portu", and welcom to the forum.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg ekankal_20091009_0005.jpg (232.4 KB, 2052 visningar)
Filtyp: jpg ekankal_20091009_0014.jpg (86.2 KB, 2009 visningar)
Bifogade filer
Filtyp: cdp roslagen1.cdp (2.68 MB, 395 visningar)
Filtyp: cdp roslagen2.cdp (2.68 MB, 376 visningar)
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 17:07   #2
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 766
Unhappy

Hej! Tåget fungerade inte hos mig. Jag har installerat originalet och den omålade.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 18:50   #3
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av marmar Visa inlägg
Hej! Tåget fungerade inte hos mig. Jag har installerat originalet och den omålade.
Fungerar orginalet?
Det är exakt samma tåg förutom texturfilerna.

Glömmde att säga, men det heter samma som cdp-filerna, Roslagen1/2, i spelet.

EDIT: Har du inst. rätt org.tåg?
Finns även ett snarlikt som heter UT200, och det är fel tåg isåfall.
__________________
Ekan

Senast redigerad av ekankal den 2009-10-14 klockan 18:54.
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 19:04   #4
X2an
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Stockholms län
Inlägg: 498
Standard

Jättefina ekan! Vill du också lägga utbanan? Tack om du gör det!
__________________
X2an!
X2an besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 19:34   #5
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Hej!
Snyggt! Har du tips på spår som är 1000mm? (Smalspår)
__________________
//Bombardier Train



Senast redigerad av Bombardier Train den 2009-10-14 klockan 19:36.
Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 20:32   #6
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bombardier Train Visa inlägg
Hej!
Snyggt! Har du tips på spår som är 1000mm? (Smalspår)
Själv skulle jag nog använda Korvens spår, även om dom inte är på 1000mm.
Antingen 1067 eller 891.
Eventuellt skulle jag leta efter boggies med 891, men jag misstänker att Ekan. Redan har letat, utan att hitta något lämpligt.

http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=24203
__________________
Bengan
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 20:48   #7
portu
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Portugalete
Inlägg: 92
Standard

Hej
Jag läser här inlägget, och jag ser att i ert land bör nätverket via 891 m/m...eller 1067 m / m... är detta korrekt?... eftersom om det några invändningar mot en boggies att bandbredden... habria inte är upptagen.

En hälsning och stora fungerar Ekankal.

Portu
portu besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 20:51   #8
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengan Visa inlägg
Själv skulle jag nog använda Korvens spår, även om dom inte är på 1000mm.
Antingen 1067 eller 891.
Eventuellt skulle jag leta efter boggies med 891, men jag misstänker att Ekan. Redan har letat, utan att hitta något lämpligt.

http://www.e-buzz.se/forum/showthread.php?t=24203
Gjorde ett halvhjärtat försök att hitta bogier på 891mm men utan resultat.
Tyckte boggierna på tåget var så pass snygga så jag gjorde ett eget 1000mm-spår i stället med betongslipers, eftersom Roslagsbanan efter div upprustningar har mestadels just betongslipers.

Jag lägger upp det här för dom som vill (org. av WoScha, krävdes inget tillstånd).
Sen får man väl "låtsas" att det är 891mm spårvidd.

Annars finns det även en hel del på DLS också, bara att söka på 1000mm.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg ekankal_20091014_0001.jpg (184.0 KB, 1929 visningar)
Filtyp: jpg ekankal_20091014_0003.jpg (194.0 KB, 1917 visningar)
Bifogade filer
Filtyp: cdp 1000mm Betong roslagen.cdp (715.5 KB, 179 visningar)
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 21:01   #9
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av portu Visa inlägg
Hej
Jag läser här inlägget, och jag ser att i ert land bör nätverket via 891 m/m...eller 1067 m / m... är detta korrekt?... eftersom om det några invändningar mot en boggies att bandbredden... habria inte är upptagen.

En hälsning och stora fungerar Ekankal.

Portu
It is true Portu, but with a bit of improvisation and imagination, 1000mm works fine anyway .
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 21:14   #10
Bombardier Train
Tidigare Ruben
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 907
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ekankal Visa inlägg
Gjorde ett halvhjärtat försök att hitta bogier på 891mm men utan resultat.
Tyckte boggierna på tåget var så pass snygga så jag gjorde ett eget 1000mm-spår i stället med betongslipers, eftersom Roslagsbanan efter div upprustningar har mestadels just betongslipers.

Jag lägger upp det här för dom som vill (org. av WoScha, krävdes inget tillstånd).
Sen får man väl "låtsas" att det är 891mm spårvidd.

Annars finns det även en hel del på DLS också, bara att söka på 1000mm.
Tack för spåret! Kommer säkert att duga bra.
__________________
//Bombardier Train


Bombardier Train besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 21:44   #11
portu
Medlem
 
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Portugalete
Inlägg: 92
Standard

As I see your language is not my strong .... will respond in English... Let's see, read to do which would be the correct width 891 m/m or m/m 1067?... I say this because it would not be much problem to my redo a boggie in the correct width... serious question of little work.

Greetings again.

Portu
portu besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 22:06   #12
ekankal
Veteran
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Sundsvall
Inlägg: 3 968
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av portu Visa inlägg
As I see your language is not my strong .... will respond in English... Let's see, read to do which would be the correct width 891 m/m or m/m 1067?... I say this because it would not be much problem to my redo a boggie in the correct width... serious question of little work.

Greetings again.

Portu
Swedish is not the easiest language to translate into .
The correct widht on "Roslagsbanan" is 891 m/m.
So if you're interested in making a new boggie, it will be welcome.
__________________
Ekan
ekankal besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-14, 22:06   #13
X2an
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Stockholms län
Inlägg: 498
Smile please..

But please, if you want it to, why don't make bogeys to your creation in the narrow gauges that are most normal, and what will match in with the loco. I think that the model was VERY beautiful, but have you heard something about the driver command "Change destination sign"? It will change the destination without any problems, and the name's attachmed point (did I spell that right?) is on the perfect place and I hope that you can fix so it will have working text that the command "Change destination sign" will work with. That will make the train almost lake the trains at the swedish line "Roslags banan" That are a 36NG line. The new trains that drives there looks almost like that repaint "ekandal" did.
__________________
X2an!
X2an besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-15, 16:27   #14
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 766
Standard

Originalet fungerar inte
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2009-10-15, 17:36   #15
Bengan
Hjälpsamfotograf & Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Huddinge, Sweden.
Inlägg: 6 183
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av marmar Visa inlägg
Originalet fungerar inte
Själv fick jag 3 st Missing dependencies.

Corona rounded red.
Corona rounded white.
Sar Anr 830 Class 970hp Enginespec.

Dessa fanns att ladda ner via CMP.
När detta var gjort, så fungerade både orginalet och Roslagsbanan.

EDIT: Har du laddat ner rätt orginal. Euskotren UT300. Det finns en annan, som är väldigt lik och som heter Euskotren UT200.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg bengolle_20091015_0000.jpg (84.9 KB, 1862 visningar)
__________________
Bengan

Senast redigerad av Bengan den 2009-10-15 klockan 17:40.
Bengan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Taggar
lokaltåg, motorvagnar, pendeltåg

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:42.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009