Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-04-27, 16:03   #31
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 308
Standard

Säkert, testa "Revert" på den så bör(ska) det funka!
Just det felet brukar kunna finnas på lite äldre objekt beroende på hur texturerna hanteras och då brukar "Revert" fungera bra.

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html

Senast redigerad av blomsson den 2020-04-27 klockan 16:10.
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 16:29   #32
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 785
Standard

Funkade tyvärr inte så valde att ta bort allting och bara installera luftledningarna. När jag installerade den äldre versionen från STWs hemsida så fick jag upp stolparna iaf, men exempelvis morabryggorna och fackverksbryggorna vill inte dyka upp. Såhär står det på dem nu:

- <kuid2:41462:36150:1> VE172: Script class does not match asset kind (trackside).
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 16:35   #33
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 176
Angry Ångrar mitt köp

Hej
När jag testat TS19 ett tag så ångrar jag verkligen att jag köpte spelet !
Tycker det är både fult och mycket tråkigt....
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 16:52   #34
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 440
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Hej
När jag testat TS19 ett tag så ångrar jag verkligen att jag köpte spelet !
Tycker det är både fult och mycket tråkigt....
Men de bilder som rely postat på sitt projekt "malmbanan" eller många andra bilder från t.ex. ekan i screenshots-tråden kan du väl inte tycka är fula väl?

"Out-of-the"-box har väl aldrig varit så värstansfullt från någon simulator?
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se
Mazz besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 16:59   #35
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 308
Standard

Nu hade jag förberett mängder med bilder för att förevisa hur det såg ut hos mig, men jag tänker inte visa de just nu, bara om det behövs senare!

Jag laddade ner luftledningspaketen till en T:ANE version som jag använder för att testa mina objekt innan släpp och där de inte finns installerade och jag fick samma problem.
Lösningen, hos mig är väl bäst att skriva, var ganska enkel men dock inte tydlig.

I kontext-menyn finns kommandot "Download", välj den och efter avslutad nedladdning kommer ikonen att uppdateras och samtliga objekt som är beroende av ikonen kommer att vara felfria, om det inte är något mer som saknas eller är trasigt förstås!

IconSTW finns från två "tillverkare" kuid 41462 -> chakzOr som är den som nämns ovan men även från kuid 36713 -> emges, som har dependencies mot några U-loks varianter och skyddsportalerna till STL:s vägskydd.

Jag använder T:ANE Sp4 så kan ju finnas skillnader mot TRS19.

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html

Senast redigerad av blomsson den 2020-04-27 klockan 17:07. Anledning: Info om IconSTW
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 18:40   #36
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 785
Standard

Funkade inte heller efter nedladdning av ikonen. Får nog helt enkelt ge upp men uppskattar verkligen din hjälp, tack!
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-27, 23:47   #37
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 176
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Mazz Visa inlägg
Men de bilder som rely postat på sitt projekt "malmbanan" eller många andra bilder från t.ex. ekan i screenshots-tråden kan du väl inte tycka är fula väl?

"Out-of-the"-box har väl aldrig varit så värstansfullt från någon simulator?
Hej
Jo ekans screenshots är görfina, det var tack vare dom jag ville satsa på TS19.

Den tyska rutten som medföljde tycker jag var otroligt ful, därför så tänkte jag att kanske att man skulle lägga ut 450 kr på en köprutt.
Så därför köpte jag "Canadian Rocky Mountains - Columbia River Basin" och hoppades på en kanonrutt, men oj vad jag blev besviken.
Denna rutt måste vara en gammal rutt, där fans inga animerade träd och inget svajande gräs.
Den var mycket tråkig och fult byggd.
Fula träd och granar och samma klppblock längs hela rutten, dessutom samma buskar längs spåret från början till slut. Jag känner mig blåst
Det var därför jag tog i så i mitt inlägg.

PS
Hoppas att man kan bygga om rutten med att byta ut granar och träd och plantera gräs, då kanske den kunde bli nått.

Till det priset för en gammal rutt så är det inte prisvärt.

Samma vattenfall på massa ställen, med stora stenar, helt orealistiskt, bild tre.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 2020-04-27 143513.jpg (234.1 KB, 81 visningar)
Filtyp: jpg 2020-04-27 143416.jpg (279.1 KB, 82 visningar)
Filtyp: jpg 2020-04-27 143051.jpg (282.4 KB, 83 visningar)
__________________


Senast redigerad av Hawk den 2020-04-28 klockan 00:13.
Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-28, 03:18   #38
benkegbg
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Fort McMurray, Alberta, CANADA
Inlägg: 1 230
Standard

Om färdiga banor i TRS19 kan jag inte säga bu eller bra för det är väldigt olika kvalité på dem. Visst, det är mycket stora klippblock och annat som ser lite overkligt ut... Jag håller mig till mina egna banor och bygger själv upp landskapet och det blir inte så fult, om jag får säga det själv. Här är ett par bilder på Bens Island som är på gång. Release någon någon i år har jag tänkt.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg screenshot 1.jpg (109.3 KB, 83 visningar)
Filtyp: jpg Screenshot 2.jpg (102.2 KB, 80 visningar)
__________________
Benkegbg
Är president i Bensland. Ett land där ALLA älskar att åka tåg.
benkegbg besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-28, 04:54   #39
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 176
Smile tack för medhåll

Citat:
Ursprungligen postat av benkegbg Visa inlägg
Om färdiga banor i TRS19 kan jag inte säga bu eller bra för det är väldigt olika kvalité på dem. Visst, det är mycket stora klippblock och annat som ser lite overkligt ut... Jag håller mig till mina egna banor och bygger själv upp landskapet och det blir inte så fult, om jag får säga det själv. Här är ett par bilder på Bens Island som är på gång. Release någon någon i år har jag tänkt.
Hej
Ser fram emot din nya rutt, den ser fin ut.

Kolla på granarna på min skitrutt, stammarna är som tändstickor, helt onaturligt och det är samma granar i hela rutten, tusentals...och samma med björkarna, samma hela ruttten, mycket onaturligt.
Som du skrev, stenblocken hur har dom hamnat där, ser ju inte klokt ut...
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-28, 21:25   #40
rely
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 946
Standard

Det sägs att dessa två rutter ska vara ganska bra,
1.Pensylvania & Berwind, denna rutt är gratis men är ej uppdaterad för Trainz 2019: https://jointedrail.com/product/pennsylvania-berwind/

2.Coal Country, denna rutt är payware men ska enligt folk på Aurans forum vara mycket bra. (Jag har den inte själv) Den ska vara uppdaterad för Trainz 2019 men jag vågar inte garantera vad som är "uppdaterat": https://jointedrail.com/product/coal-country/

JointedRail har mycket annat fint som går att ladda ner om man vill, både pay- och freeware. (Dock inte i samma kaliber som det som finns på banbyggarna )

Då inte alla har "värsting datorer" är det många ruttbyggare med mål att släppa sina rutter som bygger dom ganska slimmade för så många som möjligt ska kunna köra dom med hygglig prestanda. Vissa gör även två versioner en "high detail" och en "low detail"
__________________
Rely
rely besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-29, 18:40   #41
rely
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 946
Standard

Jag måste tillägga att WNJ finns ju att ladda ner här: http://www.banbyggarna.se/stl/banor/banor.html
Det är bland dom bästa svenska rutterna som finns tillgängliga. Man kan uppdatera rutten till Trainz 2019 om man vill! Det absolut svåraste är redan gjort otroligt bra! Dvs forma landskap och lägga spår.
__________________
Rely
rely besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-29, 20:50   #42
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 785
Standard

En snabb fråga gällande STL source härifrån:
http://www.banbyggarna.se/stl/ovrigt/page1.html

För TRS2019, ska man ladda ner TANE-versionen eller TS20xx? Tolkar att TS20xx är för de äldre Trainz-versionerna men känns ändå bättre att fråga.
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-29, 21:15   #43
blomsson
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2011
Ort: Vingåker
Inlägg: 308
Standard

Det är T:ANE versionen som gäller!

Jag har också tänkt på att det skulle kunna misstolkas nu sedan N3V/Auran återgick till årtals baserade produktnamn.

mvh
Håkan
__________________
Fd. signalreparatör på Banverket. Sjukpensionär bla pga Aspergers syndrom.
Använder numera T:ANE på en iMac (Retina, 27", -15), 24GB, OSX Sierra 10.12.6 (25/9-17)
Hemsida för nedladdning av mina objekt: https://blomsson4073.se/index.html
blomsson besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-29, 21:27   #44
marmar
Medlem
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 785
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av blomsson Visa inlägg
Det är T:ANE versionen som gäller!

Jag har också tänkt på att det skulle kunna misstolkas nu sedan N3V/Auran återgick till årtals baserade produktnamn.

mvh
Håkan
Tack, misstänkte att det nog skulle kunna vara så.
Kan även gladeligen meddela att kontaktledningen äntligen funkar felfritt, detta efter en liten ominstallation av simulatorn
marmar besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-04-30, 02:18   #45
Jockes
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Södertälje
Inlägg: 1 600
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av marmar Visa inlägg
Tack, misstänkte att det nog skulle kunna vara så.
Kan även gladeligen meddela att kontaktledningen äntligen funkar felfritt, detta efter en liten ominstallation av simulatorn
Kul å höra! Då hoppas vi på lite snygga kontanktledningsdragningar i Scrrenshotstråden snart

Citat:
Ursprungligen postat av blomsson Visa inlägg
Det är T:ANE versionen som gäller!

Jag har också tänkt på att det skulle kunna misstolkas nu sedan N3V/Auran återgick till årtals baserade produktnamn.

mvh
Håkan
Ja, det är lite dumt på vissa sätt! Build-nummer vore ju det bästa att använda, men då finns de ju de som inte har koll på vilken version de har (inte lätt å hålla koll på allt med Trainz! En hel vetenskap ibland...)
__________________
//Joakim Wahlberg

Senast redigerad av Jockes den 2020-04-30 klockan 02:21.
Jockes besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:32.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009