Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Sim World TSW / TSW2 > DTG - Train Sim World - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-10-09, 00:47   #1
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard Buggar och andra fel

Vi kanske borde samla de buggar och fel vi hittar i en tråd.

Två saker jag hittat.

-På tyska elloket snurrar hjulen åt fel håll på en av boggien

-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra? Klickar man dock med musknappen så kan man direkt zooma ut/in med upp/ner-tangenten
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:02   #2
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:04   #3
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 814
Standard

Upplevde samma sak. Tänder man lyset gör det ingen skillnad alls, lika mörkt som innan
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:18   #4
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Tack för svaret Fredrik, då är jag inte ensam om och famla i mörkret

Körde nattågsscenariot (tyskland) det syns lite bättre då det är tidig morgon (mellan 5-6)

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:28   #5
Daniel
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 728
Standard

Jag kan inte se några passagerare, dock kunde jag det från början, men nu är dom borta.
__________________
/Daniel
Daniel besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:40   #6
Joel
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2002
Inlägg: 540
Standard

Har samma problem som Daniel, bara det att jag inte kunde se några passagerare från början heller.

Senast redigerad av Joel den 2007-10-09 klockan 21:43.
Joel besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-15, 19:57   #7
acidflash
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Uppsala
Inlägg: 33
Skicka ett meddelande via ICQ till acidflash
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Daniel
Jag kan inte se några passagerare, dock kunde jag det från början, men nu är dom borta.
Jag kan ha missa att någon svara på det där, men jag får exakt samma problem.
Funderar dock på att ominstallera det och se om dom återkommer och testa, om det inte finns någon lösning?
__________________
//Acidflash
acidflash besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-14, 11:50   #8
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengt74
Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt
Är du säker på att det finns strålkastare på det fordon du kör? För några år sedan åkte jag hytt på natten i England och undrade samma sak. De lampor som fanns fram på tåget var inte gjorda för att lysa upp banan för föraren (det förutsattes att han visste att det fanns spår hela vägen ) utan för att upplysa (hmm) ställverkspersonal om vilken typ av tåg som kom (man hade olika kombinationer av lampor tända för olika tågtyper). På senare år har några av de nyare tågen fått strålkastare men inte alls av samma styrka som vi är vana med här i landet.
Det var Lucas som uppfann mörkret
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-14, 12:19   #9
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rc1166
Är du säker på att det finns strålkastare på det fordon du kör? För några år sedan åkte jag hytt på natten i England och undrade samma sak. De lampor som fanns fram på tåget var inte gjorda för att lysa upp banan för föraren (det förutsattes att han visste att det fanns spår hela vägen ) utan för att upplysa (hmm) ställverkspersonal om vilken typ av tåg som kom (man hade olika kombinationer av lampor tända för olika tågtyper). På senare år har några av de nyare tågen fått strålkastare men inte alls av samma styrka som vi är vana med här i landet.
Det var Lucas som uppfann mörkret
Hej Kenny, jag hoppas det annars får jag nog reklamera det tåget , skall kolla
.
.
.
.
Jo det skall finnas, jag har hittat knappen i hytten, slår på den och ser fortfarande ingenting.


Tack för verklighetsinfot, tur man inte kör tåg i England.
Kan inte vara särskilt trafiksäkert att ha det så.

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-14, 19:05   #10
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 898
Standard

Körde ett scenario med ånglok nyss och det kom ingen rök ur mötande ånglok (ai-tågen). En bugg till eller bara nått som jag råkat ut för?

Tillägg: Väldigt konstigt!? På Swift delightful (ovan) kommer ingen rök från mötande lok, men i Pigeon special kommer det rök?????
__________________
Mvh Pirpen

Senast redigerad av Pierre den 2007-10-14 klockan 19:49.
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:04   #11
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra?
Jag har också märkt att det.

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-11, 22:45   #12
ThomasF
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 65
Skicka ett meddelande via ICQ till ThomasF
Standard Konstig sak hände idag

Jag startade Hagen i fritt läge. Diselloket med 4 vagnar körde jag fram ett par meter.

Sen kopplade jag av dom 2 sista vagnarna och körde fram ett 10 tal meter.

Backade tillbaka och skulle koppla dom igen (Automatkoppel av i configen).

Väl framme vid vagnen trycker jag på Manuell koppling CTRL+Shift+C. Och vad händer... Lok + 1 vagn hoppar med ett skutt fram 4 meter och spårar ur och allt avslutas.

Mycket märkligt.
__________________
TFL
ThomasF besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 01:25   #13
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 695
Standard

Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor. Behöver man ha starka lampor för att kunna läsa?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 09:55   #14
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte
Otroligt svårt att läsa manualen. Svarta bokstäver på mörka sidor.
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-12, 10:42   #15
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 695
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Bengt74
Testa då den mer utförliga engelska manualen som ligger med som pdf-filer på skivan, (svart text på vit bakgrund)

Hälsar
Bengt
Hej!
Vad bra! Men jag är dålig på engelskan, så jag tycker det är dåligt av Kuju att det inte finns på svenska.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:55.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009