Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > 3D-design - DTG - Train Simulator 2015

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-03-16, 01:35   #1
Mawkish
Medlem
 
Reg.datum: Jul 2010
Ort: Uppsala
Inlägg: 562
Standard ATC för Railworks

Jag har väl "hintat" om detta i några spridda trådar på forumet redan men tänkte kanske att det var läge att vara lite mer konkret med vad som är gjort hittills. I 3d-väg är det väl inte mycket gjort egentligen ett stycke ATC-panel och en balis är väl det enda som behövs vilket jag är glad för när Windows8 inte riktigt vill komma överens med 3d-programmet tar allt 10ggr så lång tid att göra :/

Fokus så långt har legat på att ge baliser den information de behöver från signalerna(mest klippt och klistrat från KMW:s signalskript med nödvändiga modifikationer) samt få loket att läsa av och reagera på informationen på ett ATC-liknande sätt. Det sistnämda är väl ungefär där jag befinner mig just nu(traggla ATC-manualer, knacka skript och testa i en evig karusell) och kommer så att förbli ett tag tills det hela fungerar som det är tänkt

En videosnutt från en testkörning i nuvarande skick finns att kika på vid http://www.youtube.com/watch?v=pEPtoh8m8Nc.

Helst hade jag modifierat T44:an med ATC direkt men det är tyvärr omöjligt just nu eftersom Blueprint editorn inte kan läsa xml-filer större än 1.1Mb utan att spåra ur helt(detta är påpekat via mail till RS.com och tydligen är det en känd bugg som "kommer fixas" typ innan helvetet fryser till is i vilket fall).

Forsättning följer....
Bifogade bilder
Filtyp: jpg atc1.jpg (248.9 KB, 464 visningar)
__________________
Försöker bygga Älvsjö godsbangård men svär mest över UVW mappning.
Mawkish besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 01:54   #2
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Fanns det någon som skulle få det här att fungera så var det väl du. Ett fantastiskt arbete helt klart. Har brist på ord just nu men detta följer jag med stort intresse.
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 02:18   #3
gubben50
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Falun
Inlägg: 1 066
Standard

hej coolt fortsätt så

/John
__________________
Dator:
OS:Windows 10 Pro 64
AMD X4 3,4 GHZ
Minne: 8GB /1600 MHz
Grafik:Geforce GTX 550 Ti / 1024 Mb
SSD-hårddisk Agility 3 Series - 120 GB
24 tums skärm

John P
gubben50 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 06:00   #4
Marcus Gustavsson
Tidigare v10
 
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Halmstad
Inlägg: 2 513
Standard

Som vanligt så utför du förstklassigt arbete och som vanligt så är tangentbordet dränkt.

/Marcus
Marcus Gustavsson besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 10:20   #5
Andreas13
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2008
Ort: Lidköping, Sweden
Inlägg: 908
Standard

Skitbra
__________________
Några av mina pågående projekt till Train Simulator 2014:
Y31
X40
Kinnekullebanan
----------------------------------------------------------------
Gå gärna in på mina hemsidor.
http://andreashoff.se
www.andreashofftag.net
http://andreas13railworks.webs.com
Andreas13 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 10:38   #6
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 467
Standard

Gomorron!
Toppenbra, Mawkish!

Senast redigerad av Totte den 2013-03-16 klockan 10:39.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 10:57   #7
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 538
Standard

Mycket bra jobbat!
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 12:09   #8
Micke.L
Tidigare Traindriver94
 
Reg.datum: Aug 2007
Ort: Stockholm
Inlägg: 2 508
Skicka ett meddelande via MSN till Micke.L
Standard

Mycket häftigt! Det är tanken på detta tillsammans med Basses svenska motorvagnar som får mig taggad till att ta tag i ruttbyggandet igen
__________________
Mina arbeten i Trainsimulator 2012:
Appleford - Slough Färdig
Bergslagsbanan V2.0 Färdig!
Bergslagsbanan V3.0 Under arbete!
Micke.L besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 14:33   #9
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 238
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

JAAA!!!
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 20:35   #10
Erik.H
Tidigare mrdaddydj
 
Reg.datum: Oct 2003
Ort: Oslo, Norway
Inlägg: 1 065
Skicka ett meddelande via MSN till Erik.H Skicka ett meddelande via Skype™ till Erik.H
Standard

Enkelt å simpelt: Awesome Detta kommer jag att följa med absolut största intresse!
__________________
Mvh
Erik.H
Erik.H besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-16, 21:54   #11
ADDE
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2012
Ort: Södermalm
Inlägg: 1 238
Skicka ett meddelande via MSN till ADDE Skicka ett meddelande via Skype™ till ADDE
Standard

Det ska väl finnas nån funktion där man kan kvittera bort ett ATC-Besked? jag såg iaf. ingen varnings-ikon i den grafiska förarpanelen...
__________________
Mvh SummerADDE

Mina projekt till TS2020:
-Projekt Mälardalen, Öppet projekt. - Google drive projektmapp
-Nordlandsbanen, En norsk dieselrutt.

Ska du bygga i TS? Läs här först!
ADDE besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-17, 01:20   #12
ocvn
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Kongeriket Norge
Inlägg: 226
Standard

Må si du imponerer stadig med disse prosjektene dine !
__________________
ocvn
ocvn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-17, 02:47   #13
Basse
Medlem
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 797
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av ADDE Visa inlägg
Det ska väl finnas nån funktion där man kan kvittera bort ett ATC-Besked? jag såg iaf. ingen varnings-ikon i den grafiska förarpanelen...
Hur menar du?

Lampa överhastighet tänds vid +5km/h och f2 ton kommer kontinueligt att pipa, vid +10km/h kommer ATC att bromsa dig automatiskt (lampa ATC-broms tänds) med driftbroms som är kvitteringsbar vid +5km/h överhastighet (lampa ATC-broms blinkar). I grunden är det mesta som blinkar kvitteringsbart, gäller t.ex. även hastighetsnedsättningar.

Dessa funktioner går att se i videon.
__________________
/Tänk först. Tänk igen. Tänk igenom allt en gång till. Skriv sen.\\Basse
Basse besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-17, 10:41   #14
Pursche
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Borlänge, , Sweden.
Inlägg: 1 807
Skicka ett meddelande via MSN till Pursche
Standard

Riktigt imponerande. I verkligheten så får du dock två stora 00 när du passerar huvudsignalen i stopp med 40-övervakning och den försvinner först sedan du passerat nästa huvudsignal som inte visar stopp, alltså inte först 40 och sedan 100km/tim som den får nu strax före T44an. För att passera signalen måste man trycka in den röda knappen i mitten och när man håller den intryckt så blinkar även växlingslampan för att tala om att du håller knappen intryckt. Det har hänt allt för många gånger att man lättar lite på intryckandet av passageknappen och det blir nödstopp på tåget när man passerar signalen.

Hur har du fått ATCn att räkna ut när den skall bromsa tåget? Det beror ju på hur bra broms tåget har.....

PS!! När du kör över 5km/tim för fort så piper ATC konstant tills du är nere under +5km/timmen igen, inte bara två gånger. DS!!

PS!!! Sista pipet innan ATCn bromsar är 2 st pip i verkligheten. DS!!!

Jag är riktigt imponerad av ditt jobb. När detta fungerar till 100% kan man helt klart använda detta i undervisning för blivande lokförare för att lära sig ATCn. Tummen upp. Kanske dags att uppdatera X2000-simulatorn i Gävle???
__________________
M v h
/Pursche

Senast redigerad av Pursche den 2013-03-17 klockan 10:52.
Pursche besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2013-03-17, 10:55   #15
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 538
Standard

Fullständig ATC-simulering blir nog tyvärr lite komplicerat åt de 5-åringar som är den största "kundkretsen" i X2-simmen...
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:13.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009