Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-10-09, 00:47   #1
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard Buggar och andra fel

Vi kanske borde samla de buggar och fel vi hittar i en tråd.

Två saker jag hittat.

-På tyska elloket snurrar hjulen åt fel håll på en av boggien

-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra? Klickar man dock med musknappen så kan man direkt zooma ut/in med upp/ner-tangenten
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:02   #2
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Jag vet inte om det är en bugg eller bara jag som inte lyckas få det att funka (alt en felaktig inställning någonstans) men när man kör kvälls/nattsenario eller freeplay och slår på strålkastarna så syns det på loket att dom lyser men framför/runtom är det alldeles kolsvart, ser inte ens spåret framför.

Körde nattågsscenariot fick flera fortkörningar för man ser ju inte skyltarna som visar att det blir ny hastighet (visst man kan ta fram F3 men man åker ändå på dom för det tar ju en liten stund innan man fått ner hastigheten när den väl har ändrats), missade även att byta spår (för att koppla av dom felande vagnarna). pga man ser ju inte spåren.

Är det fler som har samma problem eller bara jag???

Undrar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:04   #3
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
-När man varit i hyttvyn (cab view) och går till utanför vyn (tangent 2) så kan man inte zooma in eller ut (upp ner-tangenterna). Blir det så för er andra?
Jag har också märkt att det.

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 12:04   #4
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Upplevde samma sak. Tänder man lyset gör det ingen skillnad alls, lika mörkt som innan
__________________
Fredrik
Din lokala fotograf - www.brightphoto.se
Fredrik besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:18   #5
Bengt74
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 471
Skicka ett meddelande via MSN till Bengt74
Standard

Tack för svaret Fredrik, då är jag inte ensam om och famla i mörkret

Körde nattågsscenariot (tyskland) det syns lite bättre då det är tidig morgon (mellan 5-6)

Hälsar
Bengt
__________________
Min hemsida: Räddningssidan www.raddningssidan.se
Bengt74 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:28   #6
Daniel
Medlem
 
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 728
Standard

Jag kan inte se några passagerare, dock kunde jag det från början, men nu är dom borta.
__________________
/Daniel
Daniel besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 21:40   #7
Joel
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2002
Inlägg: 540
Standard

Har samma problem som Daniel, bara det att jag inte kunde se några passagerare från början heller.

Senast redigerad av Joel den 2007-10-09 klockan 21:43.
Joel besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-09, 22:48   #8
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard Än slank han dit...

Välj valfri rutt. Kör free play. starta tåget med a och dra på lite. välj kopplingsvy (6). Ser ni något som slirar från ena sidan till andra sidan på rälsen? Syns lika tydligt från hyttvyn och zoom-in.
__________________
Janne
Admin Svenska 3D-Tåg

- Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen.
Janne besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-10, 15:38   #9
Rojje
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 732
Standard

Inte direkt en bugg eller ett fel utan mer en åsikt. Det är svårt att lägga om växlar. Borde gå att via kartan klicka på önskad markerad växel för att den skall gå om. Som det är nu är det lite överdrivet jobbigt att slutföra det första tyska scenariot. En massa stannade innan man hamnar rätt. Kartan ger i mitt tycke ett ganska virrigt intryck, svårt att orientera sig och hitta rätt spårval/tågväg/växlingsväg.

Skulle också vilja ha ett alternativ där jag själv konfigurerar mina tangentbordskommandon.

Även ett alternativ med fri panorering och förflyttning av kameran vore bra.
__________________

M.v.h Rojje
Rojje besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-10, 18:13   #10
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 465
Standard

Jag har kört elektrifierad rutt och la märke till att gantryn anpassar inte riktigt bra till tråden.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-10, 18:35   #11
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte
Jag har kört elektrifierad rutt och la märke till att gantryn anpassar inte riktigt bra till tråden.
"Passar inte riktigt bra" är ett understatement. Det är till och med värre än i MSTS. Hoppas att våra svenska byggare kan komma med något bättre så småningom
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-11, 09:49   #12
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 892
Standard

Efter läst om buggar och missar, så tappar man nästan lusten att testa det...

Visst buggar och annat kan rättas till i efterhand, men man tycker inte att en tågsim som just släppts ska vara sämre än MSTS och Trainz på nått sätt. Allt borde ju vara bättre i KRS! Ingen heller som verkar haft nån WOW-känsla över nått...

Känns som detta är en flopp (trots jag inte testat det än!), tråkigt.
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-11, 10:33   #13
Mazz
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Vendelsö
Inlägg: 4 440
Standard

Fast, om man får inflika utan att för den skull bli tagen för säljare av RailSim...

Nu när spelet är rykande nytt och det är mååånga år sedan det kom nått riktigt nytt...

Är det inte så att vi undermedvetet eller helt medvetet letar brister i första hand, samt har ganska högt ställda förväntningar?

Jag har ju lagt MSTS på hyllan och jag har trots de hittade negativa sakerna ännu mindre lust att ta upp MSTS igen nu när man använt Rail Simulator, dessutom på en relativt mager dator. När jag tittar på de positiva sakerna är det definitivt WOW-känsla...

För många år sedan, lärde jag mig att glädjas och njuta av de positiva sakerna i ett system, snarare än att irritera mig på de negativa. Detta mot bakgrund att alla system på något sätt har nått negativt i sig... Då handlade det om att jobba med elektronik-CAD-system.

Luftledning och sådana saker tycker jag också är riktigt trist, än värre med osmidiga saker vad gäller spara o radera rutt etc, däremot saker som är fel gjorda i lok eller annat contents bryr jag mig inte ett dugg om, eftersom det är inget jag på sikt kommer använda. Det stora eld-dopet för Rail Sim ur mitt perspektiv är nog när "proffesional contents package" släpps, när det nu blir...

Så, nu går jag o duckar bakom nått...
__________________
/Mazz

www.banbyggarna.se ... ... ... www.nbvj.se

Senast redigerad av Mazz den 2007-10-11 klockan 10:38.
Mazz besöker forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-11, 10:44   #14
Rc1166
Niträknare & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Segeltorp, , Sweden.
Inlägg: 1 428
Standard

Det är helt rätt Mats. Vi ska inte jämföra en ny och delvis odokumenterad produkt med de som har ett antal år på nacken. Det är först när ett antal content builders sprängt de nuvarande ramarna som vi egentligen vet var KRS står gentemot övriga simulatorer. Vi är väl några som minns att det inte gick att göra animerade koppelstänger i Trainz eller koppla vagnar framtill på MSTS lok.
__________________
Kenny
Rc1166 besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2007-10-11, 16:50   #15
espendylmodulatorn
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Nybro - Kalmar län
Inlägg: 91
Standard

Förvisso, men jag tycker att på dom år som gått, borde man lärt sej av vad som varit snett i Msts.

Jag hakar upp mej på att t.ex signaleringen strular.
Det är ju faktisk en av dom fundamentala funktionerna i en simulator.

Har rusat rakt genom "sidotågväg" på de engelska rutterna, utan någon som helst försignalering (dubbelgul/gul).
Likaså har dom blandat å gett när det gäller Tyskland.
Dom verkar mixat två olika signalsystem till ett.

Bromssystemet finns en del att säga om också....



mvh
Håkan
espendylmodulatorn besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 10:26.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009