Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Auran Trainz > Trainz - Allmänt om Trainz

Stängt ämne
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-03-22, 08:36   #1
Kvarne
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: STHLM, , Sweden.
Inlägg: 1 462
Skicka ett meddelande via ICQ till Kvarne Skicka ett meddelande via MSN till Kvarne
Standard 649:- bortkastade?!?!?!!? Trainz funkar ej i XP?

Hej!

Jag kör
P4 1.6 ghz
Geforce 2 MX 400 64mb
256MB ram
WIN XP svensk home edition

å i Surveyor när man väljer saker tar det en otroligt lång tid innan man får d man klickat på valt...
I driver så är det 99% okörbart....
de hackar nått föröverdjävligt(ursäkta språket)

å "main menu" när man ska välja consist så tar det en enorm tid innan lokbilden visas efter att man klickat på nått lok....

vad är fel? vad göra? Om de inte går att göra nått så har jag slösat bort 649 j-la spänn på nått som bara e skräp...

Trainz e ett mkt bra spel, men om d e så här så e d USELT!
Razor-versionen funka fn bättre.... <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Mvh: Kvarne, VD på VSÅS

http://www.anglok.org/
SåS hemsida


Kvarne besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-22, 10:55   #2
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Såja... Du har betydligt bättre dator än mig och hos mig fungerar det utmärkt. Antagligen någon drivrutin som inte är rätt.

Kör du OpenGL eller directX? Har du senaste Detonator för ditt Geforce-kort? Har du klickat bort så att du kör utan skuggor? Kör du med default inställningarna för grafiken?

Några frågor till att börja med...

ps Du råkar inte köra med Norton Firewall?

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-22, 11:23   #3
agdor
Senior Member
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Söderfjäll Väddö, , Sweden.
Inlägg: 130
Standard

Jag har kommit underfund med att DirectX är bara att glömma när man kör TrainZ i XP. Testa OpenGL. Jag tror det kommer att gå bättre...

Det är när du gör misstag som du lär dig något... <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>
agdor besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-22, 11:39   #4
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Själv får jag bättre prestanda med DirectX i XP. Spelet blir mjukare även om musen "laggar" lite i rörelsen.



/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-22, 11:54   #5
Janne
STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Vagnhärad, Sweden.
Inlägg: 2 299
Skicka ett meddelande via Yahoo till Janne
Standard

Låter som en bensinmotor som går på diesel. Som vanligt när det inte funkar är det något som är fel inställt. Att felet skulle ligga i Trainz vore ju ungefär som att påsta att det är fel på bilen om vägen är gropig.

Du har en betydligt vassare maskin än jag har, min är en 800mhz med 256mb och jag har inga problem med varken OpenGL eller DirectX.

Det finns massor med information på Aurans forum. Lycka till Kvarne, och hoppas att det löser sig!

/Janne
Janne besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-23, 09:46   #6
Kvarne
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: STHLM, , Sweden.
Inlägg: 1 462
Skicka ett meddelande via ICQ till Kvarne Skicka ett meddelande via MSN till Kvarne
Standard

Glide funkar inte alls, den bara går tillbaks till skrivbordet....

Mvh: Kvarne, VD på VSÅS

http://www.anglok.org/
SåS hemsida


Kvarne besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-23, 14:27   #7
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Då tycker jag du ska maila (efter du har läst på aurans forum) helpdesk@auran.com ang. dina problem. Det är ju något med din dator som gör att det blir fel eftersom flera andra med sämre dator har spelet och där det fungerar utan problem.

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-24, 18:55   #8
Fraz
Junior Member
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: , , .
Inlägg: 10
Standard

Enligt min erfarenhet kan du räkna med ett vänligt och hjälpsamt bemötande om du kontaktar Auran, även om det kan dröja lite. Det första svaret brukar dock vara ett automatsvar om ansvar och annat, som du genast kan ta bort i väntan på det egentliga svaret.
Fraz

Fraz besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-03-25, 20:43   #9
RapidHO
Senior Member
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Strängnäs, , Sweden.
Inlägg: 141
Standard

Hejsan.

Tråkigt att höra att Trainz inte funkar i XP, har ju beställt programmet. Trainz kom idag och efter installation funkar allting perfekt, i båda lägena.

Jag har en PentiumIII AMD1000Mhz, Nvidia Geforce 2MX/MX400 och 256Mb ramminne.

Har bara provat standartinställningen, 800*600, 32-bit än så länge. En som är nöjd och ser fram mot många timmar nöje.

Robert

RapidHO besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-04-05, 23:23   #10
Kvarne
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: STHLM, , Sweden.
Inlägg: 1 462
Skicka ett meddelande via ICQ till Kvarne Skicka ett meddelande via MSN till Kvarne
Standard

Trainz funkar nu, men bara om jag kör på absolut sämst grafik....

varför?

Mvh: Kvarne, VD på VSÅS

http://www.anglok.org/
SåS hemsida


Kvarne besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-04-05, 23:25   #11
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Har du inte mailat Auran ännu?

Kom igen Kvarne...skicka ett mail till support@auran.com och beskriv ditt problem. När du har betalat för programmet har du ju rätt att få support.

Annars kan ju (fast inget skoj) rövare vara att installera om hela datorn...

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-04-06, 00:47   #12
Mikael
Senior Member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Stockholm, , Sweden.
Inlägg: 2 003
Standard

Citat:
quote:
Trainz funkar nu, men bara om jag kör på absolut sämst grafik....

varför?

Mvh: Kvarne, VD på VSÅS

http://www.anglok.org/
SåS hemsida


Jättekonstigt Kvarne. Det bästa vore nog om du lydde Fredriks tips.

En fråga bara. När du säger att du kör med all grafik på sämsta möjliga inställning menar du då även polygonantalet på loken och vagnarna? I sådana fall blir det ju urtråkigt att köra eftersom de ser minst sagt förj*vliga ut.

Mvh Mikael R



VD på VTK AB - Virtuella Tågkompaniet AB
Mikael besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-04-06, 11:58   #13
niofem
Guest
 
Inlägg: n/a
Standard

Visst vore det bra om Kvarne lydde Fredriks tips, men åtminstonde min erfarenhet är att man i nio fall av tio INTE får något svar från speltillverkaren i fråga.



Med vänliga hälsningar
Lukas Nilson

/ Webmaster på www.s-klass.cjb.net
 
Gammal 2002-04-06, 12:34   #14
Fredrik
Admin & STW-member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: , , Sweden.
Inlägg: 5 812
Standard

Lukas

Du har inte varit i kontakt med Auran märker jag. Ett av få företag som verkligen bryr sig. De har låtit oss användare "bestämma" åt vilket håll Trainz skulle gå genom att ha sitt forum där folk får komma med förslag. Jag skulle vilja säga att Auran bryr sig verkligen om sina användare. Trainz och Auran är levande i jämförelse med andra företag...

/Fredrik
Forumvärd
Fredrik besöker inte forumet just nu  
Gammal 2002-04-06, 12:53   #15
Mikael
Senior Member
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Stockholm, , Sweden.
Inlägg: 2 003
Standard

Auran regerar! Jag tycker att Auran är en av de absolut bästa speltillverkarna som finns idag.

Mvh Mikael R



VD på VTK AB - Virtuella Tågkompaniet AB
Mikael besöker inte forumet just nu  
Stängt ämne

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp

Liknande ämnen
Ämne Startat av Forum Svar Senaste inlägg
BHJ v1.1 "Inga torvransporter och missing assets" lan Trainz - Allmänt om Trainz 7 2004-02-23 19:40
Konvertera från Trainz till MSTS, går det? Pierre Off-topic 8 2003-03-04 23:18
Hjälp önskas... RapidHO Trainz - Allmänt om Trainz 4 2002-11-13 11:07
Problem med Trainz och gamla \Custom-mappen agdor Trainz - Allmänt om Trainz 1 2002-07-16 23:20
Pang-nyheter om Trainz Fredrik Trainz - Allmänt om Trainz 8 2001-10-13 20:23



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009