Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2020-10-08, 02:05   #181
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 679
Standard

64-bitsversionen av TS ger jag inte mycket för tyvärr. För tillfället hänger sig programmet om jag försöker starta Jönköpingsbanan i 64 bit. Tidigare har sådana problem kommit och gått - det verkar som att vissa assets/objekt inte fungerar i 64 bit, och det verkar som att 64 bit är extra känslig med hur bl.a. signaler placeras. Jag har tidigare t.ex. råkat ut för att 64 bit kraschar när jag kör scenarion som funkar bra i 32 bit, medan andra scenarion har funkat i båda versionerna.

Det finns också en hel del rapporter i internationella forum om att editorn i 64-bitsversionen har (eller har haft - möjligen har detta fixats) problem som totalt kan korrumpera tracks.bin, dvs inte kul alls om man är ruttbyggare.

64 bit-programmet har också ovanan att hänga sig (vilket det gör mer frekvent än 32 bit) så att enda sättet att komma ur programmet är att logga ut från Windows, i alla fall hos mig.

Jag är inte heller så säker på att "out of memory" i 32 bit nödvändigtvis betyder att programmet har använt upp sina 4 GB, eftersom felet verkar komma upp på oväntade ställen och inte bara t.ex. om man laddar en väldigt detaljrik rutt (som t.ex. när Totte ska måla terräng - en aktivitet som inte borde dra så mycket minne).
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-08, 11:46   #182
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Hej!
När jag startar upp bygga Thn, borttagna scenario, med 64 bit fungerar.
Så fort jag trycker Scenario för att placera tåg, så hänger det sig.
Det är lurt med scenarion tror jag.
Jag testade Jönköpingsbanan på samma sätt som Thn och det hänger sig också.

Senast redigerad av Totte den 2020-10-08 klockan 12:09.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 11:26   #183
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Hej Hgv!
Testade du bygg din rutt med 64 bit , tom scenario?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 13:06   #184
Hgv
Medlem
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 679
Standard

Jag har testat med tomt scenario. Det måste vara något i själva rutten/assets som 64 bit inte "tål". Svårt att felsöka då det bara hänger sig så att man måste logga ur Windows.
Hgv besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 14:35   #185
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 246
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hgv Visa inlägg
Jag har testat med tomt scenario. Det måste vara något i själva rutten/assets som 64 bit inte "tål". Svårt att felsöka då det bara hänger sig så att man måste logga ur Windows.
Kanske inte funkar för alla typer av "hängningar" men när det hänger sig brukar jag växla till nytt skrivbord, öppna aktivitetshanteraren och där avsluta TS.
  • Win+Tab
  • Nytt skrivbord
  • Välj detta
  • Öppna aktiviteshanteraren (högerklick i aktivitetsfältet)
  • Välj Railworks64.exe och Avsluta aktivitet
Irriterande nog men man slipper i varje fall logga ur Windows.
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 17:18   #186
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mibl Visa inlägg
Kanske inte funkar för alla typer av "hängningar" men när det hänger sig brukar jag växla till nytt skrivbord, öppna aktivitetshanteraren och där avsluta TS.
  • Win+Tab
  • Nytt skrivbord
  • Välj detta
  • Öppna aktiviteshanteraren (högerklick i aktivitetsfältet)
  • Välj Railworks64.exe och Avsluta aktivitet
Irriterande nog men man slipper i varje fall logga ur Windows.
Funkar det för dig? Med 64 bit?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 18:42   #187
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 246
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Funkar det för dig? Med 64 bit?
Nä, tyvärr inte. Som ni andra har jag problem med vissa rutter i 64 bit medan andra funkar fint.
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-09, 19:40   #188
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Ok!
Jag har försökt felsöka med RW-Tools, men jag fattar inte riktigt bra p.g.a engelskan.
Så jag undrar om det går verkligen felsöka vilken assets-del som är kanske korrupt.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-17, 16:08   #189
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard Snart maxar Thn minnet!

Snart maxar Trollhattan hela 4Gb av minnet, så jag är rädd att rutten inte går längre att bygga. Det gäller alltså RW 32 bit.
RW 64 hänger sig vid uppstart av Trollhattan. Hur sjutton fixar man att få igång med RW64? Annars får jag väl kasta Trollhattan i sjön.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Maxminne.jpg (161.0 KB, 83 visningar)
Bifogade filer
Filtyp: zip CrashRpt-Log-20201017-144402-{2d83325e-79dc-4c53-bdde-0302d7a4078e}.zip (2.1 KB, 2 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2020-10-17 klockan 16:17.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-17, 16:37   #190
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Vad tror ni om det?
https://wikifixes.com/sv/errors/0x/0...RoCyq0QAvD_BwE
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-17, 18:44   #191
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 730
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Vore intressant att testa den senaste versionen och kolla hur det blir här.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-18, 17:30   #192
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 730
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Hej.
Var någonstans i rutten var du och byggde sist när det blev fel som mest?
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-18, 19:51   #193
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Mot Bengtfors DVVJ-banan, i Dals Långed.

Senast redigerad av Totte den 2020-10-18 klockan 19:52.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-20, 17:43   #194
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 730
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Har provat lite.
Kan inte skapa ny aktivitet för då blir bilden svart och datorn låser sig och måste starta om Windows.
Men kan kopiera en tidigare aktivitet som Totte har och plocka bort alla fordon och döpa om den så kan jag öppna den och skapa.
Prova även att bygga i rutten och fungerar utan problem, men när man närmar sig Dals Långe ballar det ur och får felmeddelande "out of memory" som totte beskriv tidigare. Så något har blivit fel där. så hur man ska komma dit och radera är frågan.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-23, 16:38   #195
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Hej!
Jag testade nu rutten Själland med RW64bit och det fungerar bra.
Den är många gånger större än min rutt Trollhattan och den funkar inte med RW64bit. Hur kommer det sig att det blir så fattar jag inte.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009