Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > DTG - Train Simulator 2013 - 2017 > DTG - Train Simulator 2015 - Allmänt

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2017-09-24, 00:23   #166
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Är det bara jag ser glasrutan konstigt ut?
Da och Rc ser ut så.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20170923204414_1.jpg (235.8 KB, 178 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2017-09-24 klockan 00:24.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-09-24, 20:08   #167
newS
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2007
Ort: Ostfreesland/Tyskland
Inlägg: 562
Standard

I do not have this.
__________________
newS besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-09-24, 20:47   #168
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Kan det vara grafikinställningar, eller?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-09-24, 21:55   #169
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Nu löste det sig. Det var grafikinställningar Frontsettnings_Masterdetail låg på anpassning så jag ändrade till högst. Gråa prickarna är borta.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-02, 18:24   #170
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Hej!
Är det högsta man kan ställa in?
Det händer med vissa objekten inte visar med den inställningen.
Vad tror ni? Händer det samma sak för er?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Inst.jpg (121.8 KB, 141 visningar)
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-02, 19:01   #171
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 246
Standard

Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.
Bifogade bilder
Filtyp: jpg 20171002174946_1_LI.jpg (101.9 KB, 140 visningar)
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-02, 20:29   #172
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mibl Visa inlägg
Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.
Hej!
Det står på 10 då jag öppnar rutten.
En sak jag inte begriper på är Anti-Aliasing och Texturfiltrering. Vad de har för betydelse och hur funkar de?
Vilken alternativ ska jag ta inom Anti-Aliasing? och Texturfiltrering?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-02, 21:21   #173
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Mölndal
Inlägg: 4 189
Question

Citat:
Ursprungligen postat av mibl Visa inlägg
Det kan inte vara det lilla reglaget längst nere till vänster som spökar? Det bör stå på 10, annars blir en del objekt osynliga.
Hos mig verkar den alltid stå på 9 när jag öppnar rutten så det första jag gör är att flytta reglaget längst ut till höger.
Hej
Hur får du fram detta fönster ?


Hur lång är den synliga gränsen för typ forest.
Detta borde någon veta.
Går det att förlänga denna synlighets-gräns ?
__________________


Senast redigerad av Hawk den 2017-10-02 klockan 21:28.
Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2017-10-02, 22:34   #174
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 246
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Hej
Hur får du fram detta fönster ?


Hur lång är den synliga gränsen för typ forest.
Detta borde någon veta.
Går det att förlänga denna synlighets-gräns ?

Hej

Fönstret kommer endast upp i editorn, längst ner till vänster.

Jag vet inte om man kan ställa in den synliga gränsen för objekt någon annanstans än i Settings - Advanced - View distance.
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-06, 17:04   #175
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Hej!
Jag får ofta krasch och får detta meddelande.
Det händer då jag målar terrängen i c:a 30 sekunder och sen kraschar spelet.
Kan det bero på att jag använder 32bit/sek? Är jag ensam om detta?
Bifogade bilder
Filtyp: jpg Memory.jpg (20.4 KB, 59 visningar)

Senast redigerad av Totte den 2020-10-06 klockan 17:06.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-06, 20:58   #176
smajlet
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Järpås
Inlägg: 730
Skicka ett meddelande via MSN till smajlet
Standard

Hej.
Får det när jag placerar ut för många fordon.
Tror med stor säkerhet att det inte beror på att du använder 32bit.
__________________

Smajlet
smajlet besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-07, 13:43   #177
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Jag tror att 32bit begränsar ramminnet bara 4Gb av 16Gb.
Vid 64bit är obegränsat.
Eller vad tror ni?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-07, 17:35   #178
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 410
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Jag tror att 32bit begränsar ramminnet bara 4Gb av 16Gb.
Vid 64bit är obegränsat.
Eller vad tror ni?
Ja, 32-bit kan bara använda 4GB RAM medans 64-bit kan använda allt du stoppar i datorn. Jag förstår inte varför du kör på 32-bit när 64-bit ger så många fördelar medans 32-bit bara begränsar.

32-bit är med största sannolikhet anledningen bakom ditt problem med out of memory.
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-07, 21:14   #179
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Trollhättan
Inlägg: 9 468
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rogge Visa inlägg
Ja, 32-bit kan bara använda 4GB RAM medans 64-bit kan använda allt du stoppar i datorn. Jag förstår inte varför du kör på 32-bit när 64-bit ger så många fördelar medans 32-bit bara begränsar.

32-bit är med största sannolikhet anledningen bakom ditt problem med out of memory.
Hej!
Jamen, det går inte att sätta igång mina rutter med 64 bit. Vad tror du vad är för fel då? Samma sak med Hgv med sin rutt.
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2020-10-07, 23:34   #180
Rogge
Medlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sweden
Inlägg: 1 410
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Totte Visa inlägg
Hej!
Jamen, det går inte att sätta igång mina rutter med 64 bit. Vad tror du vad är för fel då? Samma sak med Hgv med sin rutt.
Då bör man lösa det så att dom som laddar ner rutten skall kunna köra den i 64-bit och inte begränsa dom till 32-bit.

När jag Googlade såg jag att fler har samma problem och många hade flera tips att testa så jag hade börjat där och även frågat i internationella forum, tex https://forums.dovetailgames.com/forums/train-simulator eller https://rail-sim.de/forum eller https://steamcommunity.com/app/24010/discussions . UKTrainSim's forum verkar dessvärre ligga helt nere.

Om språket är ett hinder kan du installera nya Microsoft Edge som har inbyggd översättning. Då kan du tex gå in på ett tysk- eller engelsk-språkigt forum och få allt på sidan översatt till svenska.

För att skriva kan du ladda ner appen Translator från Microsoft Store och installera på Windows 10 och sedan bara kopiera översättningen till det forum man vill posta i. Allt är gratis och fungerar förvånansvärt bra. Microsoft Store-appen har du redan i Windows 10.
__________________

Mvh, Roger
Rogge besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:22.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009