Svenska 3D-Tåg - Forum  
 

Om det här är ditt första besök, se till att gå till vår FAQ (finns även länk till FAQ i navigeringsmenyn ovan). Du kan behöva att registrera dig innan du kan posta (finns även en länk till registrering i navigeringsmenyn ovan). För att titta på inlägg, välj det forum som du vill besöka från de som är listade nedan.

Gå tillbaka   Svenska 3D-Tåg - Forum > Övrigt > Arkiverade forum > MS Trainsimulator 2 - Allmänt om MS Trainsimulator 2

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-11-26, 21:06   #1
kristoffer
Medlem
 
Reg.datum: Dec 2005
Inlägg: 26
Standard MSTS og Windows 7 (litt erfarings-info)

Hei.

Har nå invistert i et lite "monster" av en bærbar PC; DELL XPS M1730

Med nyinstallert Windows 7, 64-bits operativsystem, fryktet jeg at MSTS ikke ville fungere på denne maskina, men joda, DET VIRKER!, og det var egentlig det å informere andre om dette som er hovedpoenget med denne "beskjeden".

Litt mere info, og anbefalning, om det er av interesse:

- Windows 7 lagrer MSTS under en egen Programfiler-mappe som heter "/Program Files (x86)", hvor den også lagrer andre "vanlige" 32-bits spill og programmer. (Dette anntar jeg at ikke 32-bits utgaven av Windows 7 gjør).

- Med en dobbelt-prosessor på 2,4 GHz, 4 GB RAM og 512 MB minne på skjermkortet, så kjører dette MSTS helt glatt med full oppløsning og alle grafikkinstilninger på det beste, uten noen form for "hakking", uten trege loader fra "brikke" til "brikke" (tile?) på banen, og bare det å laste inn en stor rute som før fort kunne ta halvannet minutt (hvertfall for min del med Win XP på "normal" stasjonær-PC), gikk på under 10 sekunder her. Greit nok at MSTS er en gammel simulator, men det føles nesten som at det er bygget så bra, at det fremdeles vokser SAMMEN med PC-utviklinga.

Konklusjon:

Lyst på ny PC? Skeptisk til 64-bit? Lei av hakking og begrensinger i MSTS? Ikke nøl. det er hvertfall min erfaring.

Hilsen fra Norge,
Kristoffer Svendsen
kristoffer besöker inte forumet just nu  
Svara med citat
Gammal 2009-11-27, 21:40   #2
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Question

Vad har du för win.7 ?
Home Premiun eller pro, det är detta som är viktigaste att få svar på
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 01:14   #3
simene
Medlem
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 1
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Vad har du för win.7 ?
Home Premiun eller pro, det är detta som är viktigaste att få svar på
Jeg har Windows 7 Ultimate 32 bit som funker suverent med MSTS!
simene besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 03:32   #4
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av simene Visa inlägg
Jeg har Windows 7 Ultimate 32 bit som funker suverent med MSTS!
Jaså du sejer de....!
Jag vet i alla fall att win7 home har inte den finessen, så där går inte att köra MSTS


Klart om man vill vara korkad och köra med piratOS, så kan man säkert få det att funka, till den dag då skärmen blir SVART.
Det är inte långt borta, MS ska ta död på alla piratkopior, det tror jag dom lyckas med denna gång
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 10:44   #5
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 502
Standard

Snälla nå´n! Förvilla mig inte om Win7 funkar bra med MSTS eller inte. Jag slutar direkt med bygget om fakta säger att det inte går.
Jag tror på den här norska tråden: http://www.trainsim.no/forum/showthread.php?t=3229
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 16:17   #6
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 512
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hawk Visa inlägg
Jaså du sejer de....!
Jag vet i alla fall att win7 home har inte den finessen, så där går inte att köra MSTS


Klart om man vill vara korkad och köra med piratOS, så kan man säkert få det att funka, till den dag då skärmen blir SVART.
Det är inte långt borta, MS ska ta död på alla piratkopior, det tror jag dom lyckas med denna gång
Möjligt att det går om man kör MSTS i kompatibilitetsläge för windows XP? Det gör jag på Vista Home Premium, annars funkar det dåligt.
Totte: Det finns ju fortfarande massor med folk som inte använder Windows 7, och de flesta som gör det verkar ju kunna använda MSTS. Så du ska väl inte sluta bygga bara för att några få inte lyckas?
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora

Senast redigerad av bönan den 2010-02-18 klockan 16:18.
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 18:07   #7
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bönan Visa inlägg
Möjligt att det går om man kör MSTS i kompatibilitetsläge för windows XP? Det gör jag på Vista Home Premium, annars funkar det dåligt.
Totte: Det finns ju fortfarande massor med folk som inte använder Windows 7, och de flesta som gör det verkar ju kunna använda MSTS. Så du ska väl inte sluta bygga bara för att några få inte lyckas?
Hej
Det är BARA dom två dyraste win.7 som har "kompatibilitetsläge för windows XP"

Win7 Home premium har det INTE
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 18:51   #8
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Smile

Hej
Lysande reklam för XP

http://www.idg.se/2.1085/1.295770/go...r-vista-for-xp

Varför skall man göra skar svårare än man behöver.
Jag själv har inte ens testat Vista och det lär inte bli nått win.7 heller, sålänge MS biter sej i svansen och utplånar möjligheterna att köra MSTS i home-versionen
På min nya dator har jag XP, därför att det retar alltid någon
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 18:52   #9
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Smile

Hej
Lysande reklam för XP

http://www.idg.se/2.1085/1.295770/go...r-vista-for-xp

Varför skall man göra saker svårare än man behöver.
Jag själv har inte ens testat Vista och det lär inte bli nått win.7 heller, så länge MS biter sej i svansen och utplånar möjligheterna att köra MSTS i home-versionen
På min nya dator har jag XP, därför att det retar alltid någon
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 19:31   #10
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 512
Standard

Jag har själv tyvärr Vista på min dator, tänkte byta till XP, men när jag fick igång Raildrivern så ångrade jag mig. Själv har jag minimal erfarenhet av XP, eftersom jag gick direkt från min 10 år gammla IBM Aptiva med Win 98 till min Fujitsu-Siemens Scaleo X med Vista.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 20:07   #11
Hawk
Veteran
 
Reg.datum: Aug 2001
Inlägg: 3 896
Smile

Bönan du kan kolla med MS-support
om du kan få "nedgradera" dej till XP

http://www.microsoft.com/sv/se/default.aspx
__________________

Hawk besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 20:43   #12
bönan
Veteran
 
Reg.datum: Jul 2008
Ort: Fagersta
Inlägg: 5 512
Standard

Ja, det låter ju bra. Vad jag har undrat, är om man kan nedgradera en dator med förinstallerat Vista till XP utan att tömma hårddisken osv? Det är alltid så jobbigt att ta jättebackuper osv.
__________________
Mvh Björn

Tågklarerare, Fagersta Central, Nora, Smedjebacken och Mora
bönan besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 20:44   #13
Totte
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Lilla Edet
Inlägg: 8 502
Standard

Jag undraR nu hur många år till kan XP få uppdateringar? Om uppdateringar till XP är slut, då blir Win 7?
Totte besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 20:58   #14
mibl
Medlem
 
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Jönköping
Inlägg: 181
Standard

Hej på er!

Liten rapport angående MSTS och Windows 7 Home Premium.
Köpte ny dator för drygt halvåret sedan med Vista förinstallerat. MSTS och RW funkade visserligen fint på den men tröttnade snabbt på att allt var så trögt trots att jag skruvade på alla justeringar jag hittade. Installerade därför XP på den efter ett tag, kändes tryggt och bra. Nyfikenheten på det nya tog dock överhanden och därför inhandlades Windows 7 Home Premium och installerades på min tämligen nya maskin. Jag gör alltid nyinstallation, inga uppgraderingar här inte.
Hittills funkar allt finfint trots att sjuans gränssnitt är väldigt lik Vistas. MSTS och RW är det inga problem med. AE, RE och MSTS Bin funkar så långt jag testat också helt utan problem. Peppar, peppar...

Min slutsats så här långt: Inga problem med att köra MSTS med tillbehör i Windows 7 Home Premium.

/Micke
mibl besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Gammal 2010-02-18, 21:18   #15
Pierre
Hedersmedlem
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Sundsvall, Sweden.
Inlägg: 6 767
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av mibl Visa inlägg
Hej på er!

Liten rapport angående MSTS och Windows 7 Home Premium.
Köpte ny dator för drygt halvåret sedan med Vista förinstallerat. MSTS och RW funkade visserligen fint på den men tröttnade snabbt på att allt var så trögt trots att jag skruvade på alla justeringar jag hittade. Installerade därför XP på den efter ett tag, kändes tryggt och bra. Nyfikenheten på det nya tog dock överhanden och därför inhandlades Windows 7 Home Premium och installerades på min tämligen nya maskin. Jag gör alltid nyinstallation, inga uppgraderingar här inte.
Hittills funkar allt finfint trots att sjuans gränssnitt är väldigt lik Vistas. MSTS och RW är det inga problem med. AE, RE och MSTS Bin funkar så långt jag testat också helt utan problem. Peppar, peppar...

Min slutsats så här långt: Inga problem med att köra MSTS med tillbehör i Windows 7 Home Premium.

/Micke
Fint att det fungerar i Win 7 Home Premium också! Alla har ju inte råd med pro eller ultimate...

Fast köper man OEM versionen av pro, så är den inte särskilt dyr: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=500024
__________________
Mvh Pirpen
Pierre besöker inte forumet just nu   Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 17:22.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
© Svenska 3D-Tåg 2001-2009